Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
End of Paradise - Ítélet gyűrűje (EP, 2014) \

Először 2011-ben hallottam, a 2008-ban alakult Székesfehérvári székhelyű klasszikus heavy metal bandáról. Sokan legyintettek, ismét csak egy „klisémetal”csapat, engem viszont rögtön megfogott az első nagylemezük, de legfőképpen a rajta hallható „Átkozott világ” c. szerzemény. Schweininger István tiszta, lágy hangja jól illeszkedett a dalokhoz, István helyére azonban az X-faktorban nem sok sikerrel szereplő Feltein Attila lépett. Nagyon jót tett a zenekarnak magasabb tónusokat is kiéneklő, ráspolyos hangú énekes érkezése, az „Ítélet Gyűrűje” EP-t már ő énekli fel, amelyet most bemutatunk.

Már a kezdő „Ébredj fel” című számnál megdörren a lemez, amelyen a keverés és a mastering Töfinél a Denevér stúdióban készült, s a hangzásra nem is lehet panasz. Tradicionális metal-t, NWOBHM-t hallhatunk itt, mely számomra a nyolcvanas évek Ossian-ját, valamint a magyar metal színtér másodvirágzásának gyöngyszemeit /Obstruction, Kalapács/ juttatja eszembe, Maidenes témákkal fűszerezve új köntösben. Igényes muzsika képzett zenészekkel, a fiúk jól megértik egymást, nem mennek bele semmilyen öncélú virgázásba, nem váltják meg a világot, nem kísérletezgetnek, csak teszik a dolgukat fiatalos lendülettel. Különösen tetszik Menyhárt Mihály játéka, amit művel a basszusgitárral az számomra maga a csoda, - utoljára magyar színtéren Vágner Rolandtól /Armageddon/ hallottam ilyet -, s a bőgős magyar nyelvű szövegei kulturáltak, érzelemdúsak, van mondani valójuk, ami akár példaértékű is lehet sok banda számára. Szerepel a lemezen a „Lángoló hó”, amelyet Kerékgyártó Dénes a Rock nevében projekthez írt, amiben több zenekar is részt vett. Az énekkel sincs gond, Fleiten Attila hangját, ami reszel,”büntet”, leginkább Kalapács József, Pataki Attila, esetleg még Molics Zsolt Sámános orgánumának keverékeként tudnám jellemezni, s a magas hangokkal is tökéletesen megbirkózik a frontember. Bivalyerős, magabiztos ének uralja a dalokat, egyszerűen nem találok fogást a zenekaron, de természetesen nem is ez a célom. Az „Ítélet Gyűrűje”címadó szám a kedvencem a lemezről, basszeros, Maidenes hangulattal indul, majd jó kis galopp metalnak lehetünk fültanúi, s a hallgató újra a nyolcvanas években érezheti magát, mintha egy ménes vágtatna az alföldi pusztán, olyan erőt sugároz, mondanivalója viszont már melankólikus, egy halálraítélt utolsó gondolatait fogalmazza meg.

A kiaknázott true metal mezején lám vannak még meglepetések, mert nekem ez az EP - amit sürgősen be kell szereznem - annak számít, és remélem, hogy a nagylemez is hasonló vagy még jobb szinten fog megmutatkozni és egy komoly kiadó végre felfigyel rájuk. Ezúton szeretnék, gratulálni az ”Ítélet Gyűrűje”lemezhez, és sok sikert kívánni a zenekarnak.

itelet gyuruje ep

End of Paradise: Ítélet gyűrűje (EP, 2014)
01. Ébredj fel
02. Áldatlan játszma
03. Lángoló hó
04. Az ítélet gyűrűje



https://www.facebook.com/endofparadise?fref=ts
http://www.youtube.com/watch?v=LGyP6Sfy-yw
http://www.endofparadise.hu/
https://soundcloud.com/endofparadise/sets/itelet_gyuruje_ep_2014



Szőke Viktor - 2014-03-24 (19:24)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat