Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Brainstorm: Midnight Ghost Tour 2019

Dinamit koncert

Within Temptation

Pro-Pain, Don Gatto, Hemlock, Stonedirt

Alestorm, Skálmöld - Skalstorm Tour 2018

[Tovább...]
Funebre - Hail HUNderground Vol. 2. \

A Funebre két éve adta ki debütáló nagylemezét Indictment about the world of men címmel, és ott Khrul már bebizonyította, hogy lehet neki akárhány projektje is, az ellaposodás, pláne az egy adott zenei keretek közé való beszűkülés veszélye egyáltalán nem fenyegeti őt. Bár a számomra legkedvesebb kezdeményezése még mindig az Avar nevéhez köthető melankolikus, költői ambient muzsikája.

funebreViszont a Funebre fagyos, északi black metalja is közel áll szívemhez, így örömmel fogadtam legújabb, kétszámos "split" albumát (amelyet ők split helyett az együttműködés címszóval illetnek), melyen a honi underground színtér prominens képviselőivel szövetkezett, hogy együtt emeljék magasra a nordikus riffelésű, zord fekete fém zászlaját. Már az Indictment... óta megjelent egy valódi split lemez a Funebre részvételével Fantomania II címmel, ott a Dög, a Drünken Bastards, a Ravendark's Monarchal Canticle és a Sacrificial Dagger voltak partnerei a sötétebb zenék prezentálása terén. Itt az első számban az Aetherius Obscuritas-vokalista Arkhorrl társult be hozzá, hogy All My Sins Forgive címmel tárjanak elénk egy gyorsabb irányú, David Smith White költeményén alapuló hagyományos megközelítésű black nótát. Lendületes, a műfaj kereteit nem túlzottan feszegető tételről van szó, és inkább a lemez második szerzeményét nevezném izgalmasabbnak, változatosnak, melyben a Vorkuta-énekes Blizzard hangját hallhatjuk, a dal címe pedig Advent of the Seven Curst Signs.

Khrul-Funebre-2Ez egy szerkezetileg és hangulatilag is jóval tartalmasabb szám, mely felépítését tekintve a lassabb, depresszívebb témák felől közelít, hogy bizonyítsa, a hazai black metal egyáltalán nem marad el a nemzetközi átlag mögött. Főként itt is északi ihletésű dallamok jutnak szerephez, mely egyaránt elidegenítő és borzongató hatással lehet az óvatlan látogatóra.
Viszont egy kicsivel több egyediséget, sajátos megközelítést szívesen vennék a jövőben, mert egyelőre a becsülendő kezdeményezés tényén és a műfajhoz való lojalitáson túl nem nevezném maradandónak ezt a fajta összhatást. De csak így tovább, előre!

Funebre-HHV2-front-2010

Funebre - Hail HUNderground Vol. 2.

Funebre & Arhorrl - All My Sins Forgive
Funebre & Blizzard - Advent of The Seven Curst Signs

Értékelés: 7/10http://www.myspace.com/funebrehun

caulfield - 2010-08-27 (14:30)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4895)
2.Metallica (4860)
3.Ossian (3935)
4.Depresszió (3698)
5.Pokolgép (3689)
6.Nightwish (3630)
7.Kárpátia (3438)
8.Iron Maiden (3436)
9.Road (3350)
10.Rammstein (3293)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat