Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Grim Raper - Lamb 2 Slaughter (2011.) \

Vannak, akik úgy gondolják, hogy a (death) metal piac már telített és unalmas, mert a bandák folyton csak ismétlik vagy másolják egymást és önmagukat. Ez sokszor így lehet, viszont az élet néha bebizonyítja az ellenkezőjét, tehát ez ebben a formában tévedés. Itt van egy új vérfrissítés, egy új bizonyíték, hogy igenis van új a nap alatt és - bizony - kis hazánk szorgos zenészei sokszor lekőrözik, más (akár nyugatról érkező) csapatok zenéit.

scyther2



A Grim Raper (Nem Reaper!) néven futó "formáció" egy olyan régóta készülő gore/death metal anyagot tett le az asztalra, ami méltán veszi fel a harcot a nemzetközi viszonylatban elismert zenekarokkal. A formációt azért idézőjelben írtam, mert valójában "csak" egyetlen emberről van szó, Ludányi Balázsról (Scyther), aki "a"-tól "z"-ig felelős eme anyag elkövetéséért. Ez nem éppen kis teljesítmény, főleg azért, mert nemcsak a zene és a szöveg a saját kreálmánya, hanem, mert a felvételeket otthon készítette el. Nem titok, hogy Balázs dobgéppel dolgozott, de ez semmit nem ront a produkció értékén, ugyanis majdhogynem észrevehetetlen. Az album olyan hangzással bír, ami egy méregdrága stúdiónak is becsületére válna, de ez itt kérem szépen egytől-egyig házi felvétel. Aki hallotta a cuccot, azt is hihetné, hogy tréfálok, de nem! A Lamb 2 Slaughter profi, technikás és brutális, iszonyatosan jól megírt nótákkal, amik szövegvilága a Cannibal Corpse vagy a Mortician irányvonalon mozgó horrorisztikus témákkal van tele (amiket egyébként főleg számítógépes játékok inspiráltak), muzikalitásában pedig néha erősen hajaz a lengyel Vader legütősebb betonozásaira (The Feast, Gruesome Death, Raping with Nails...), plusz néhány tételben észrevehető egy csipetnyi black metal-os injektálás is. Ilyen a Inmost Fears vagy a Before Sacrifice. Sőt, az utolsó tételben - ami a leglassabb és legdallamosabb - halvány szintitéma is hallható, ami igen hangulatossá teszi a The Mourning című számot. Igazából sorolhatnék még bandákat a Behemoth-tól a Suffocation-ig, de azért egyik sem annyira konkrét, hogy bármilyen szinten is nyúlásról vagy másolásról beszéljek. Érdekes módon a gitárszólók sem a műfajban megszokott puszta tekerések és gitárnyúzások, hanem inkább hangulatfestő melódiák. Erre a legjobb példa a Skin Halo című tétel közepén hallható hátborzongatóan eltalált szóló. Balázs "énekhangja" is tökéletesen illeszkedik a zenéhez. Egy mélyebb és egy magasabb hangfekvésű hörgést produkál, ami még színesebbé és változatosabbá teszi az anyag megszólalását. Ijedelemre semmi ok, a vadiúj anyag egyáltalán nem divatos, inkább old-school!

grlogo



Az albummal már október közepétől rombolom az agysejtjeimet és meg kell mondanom, hogy első próbálkozásnak nemhogy nem rossz, de kifejezetten jól sikerült, profi anyag, amit otthon bárki odabiggyeszthet a Gutted vagy az Age Of Agony cd-i mellé a polcra. Hosszasan dicsérhetném még az albumot, de jobb, ha inkább mindenki meghallgatja és saját maga tapasztalja meg az általam leírtakat. Technikás zenéket kedvelőknek erősen ajánlott, brutál death metal fanoknak kötelező! Csalódás kizárva! Egy szó, mint száz: nem egy összecsapott munka, látszik a belefektetett idő és energia, tehát csak így tovább és sok sikert a továbbiakban.

scyther



Azt még kötelességemnek érzem elmondani, hogy Balázs kolléga nem óhajtja egyedül működtetni a harci gépezetet, tehát a hangszereiket jól kezelő társakat keres, főleg dobos és bőgős posztra, ugyanis hőn áhított vágya élőben bemutatni szerzeményeit, viszont ez egyedül eléggé nehezen kivitelezhető. Úgyhogy aki érez némi affinitást a dologhoz, az jelentkezzen nyugodtan az alábbi elérhetőségeken. DEATH METAL FOREVER!

grimraper

Grim Raper - Lamb 2 Slaughter (2011.)

1. Sullen (Intro)
2. The Feast
3. Gruesome Death
4. Inmost Fears
5. Step on Your Neck
6. Distant Cry
7. Grim Raper
8. Slaves
9. Raping with Nails
10. Skin Halo
11. Before Sacrifice
12. The Mourning

Értékelés:
10/10



http://users.atw.hu/bitsculptor/index.html
http://rockerek.hu/Scyther
http://rockerek.hu/zenekarok/GRIM%20RAPER
http://www.facebook.com/pages/Grim-Raper/278013342232959
ScytherOnSpree@hotmail.com

GABO - 2011-11-21 (19:12)

Hozzászólások :
Zyrrixxy
Zyrrixxy
2011.11.21. 23:35:35
Én is hallgatom már egy ideje, sulibamenet meg fasztudja hova. Full jó cucc.
 
Kaamos
Kaamos
2011.11.21. 23:16:47
Metál! \m/
 
Hypothermia
Hypothermia
2011.11.21. 21:59:12
Agydarálós mulatság :)

A "The Mourning" zárásnk pedig telitalálat.
Hypothermia "A béke - kölcsönös rettegés"

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat