Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Éhenkórászok Live Stream

Fekete Zaj

Rockmaraton 2021

Hegyalja Rock Tábor

[Tovább...]
Helldiver: A túlélés záloga \

A Nógrád megyei Helldiver zenekar első, Túlélés záloga című albuma Nemzeti Ünnepünkhöz igazítva, március 15-én jelent meg. Azóta is szinte sorra jelennek meg róla a jobbnál jobb kritikák, amelyek ígéretes kezdőrúgást és izgalmas meccset sejtetnek a helldivereknek.

Annak ellenére, hogy szinte divattá vált a megújuló energiákról, a reformizáló békjókról, a digitális-chipesített életmódról beszélni, mégis a hagyományőrzés és értékteremtő közösségek megalapításának idejét éljük. Az országra jellemző politikai egyet nem értések, az anyagiassá vált celebvilág, és a lehangoló, new age-s szlengekkel stigmatizált kitüntetések, illetve mit nem sejtő szürke hétköznapok ellenére vannak, akik szentként tisztelik az otthon melegét, mint egy korona ékkövét. Akiknek még számítanak azok a szavak, hogy hit, haza és szeretet. A Helldiver tagok bár más korosztályba tartoznak, más és más zenei emlékeik vannak, mégis egy önazonos közös célt tűztek ki maguk elé. Mertek álmodni, és a legfontosabb, hogy hiszik, hogy van miért. Az új album megszületésével az Álom egy része valóra vált, de a legfontosabb, hogy ezt az Álmot többen álmodják meg. Talán Magyarországnak is csak egy merész Álomra lenne szüksége ahhoz, hogy a magyar nép újra dicső nép legyen. "Mit sem ér az álom, ha nem váltják valóra." Ezt már tudjuk jól az 'Addig megyek' című dalból.

helldiver bandA klasszikus heavy metal dallamok megőrzésével a zenei őserőt is felelevenítik mindazok a sorok és dallamok, amiket a Helldiver tagok a gyárvárosok füstfelhőiből ástak elő. Az albumon első dalként szereplő 'Felforr a vér' is erre utal, a gyökerekhez vezet vissza, amikor a banda útnak indult, készen állt tervei beteljesítésére. Prófétaként szónokolták azokat a motoros dogmákat, amelyek leginkább Agócs Sándor zenekar vezetőtől származnak. Az ütős riffel feldobott, kissé borongós, de valósághű 'A túlélés záloga'című tételt követően továbbfolytatják a szemüvegpucolós témákat. 'A lehull az álarc' is pont arról szól, mi az ami megvédené az embert a manipulatív, lealacsonyító, becstelen tettekkel szemben. Ennek fokozásaként máris felhangzik a legfrissebb klipben hallható 'A piros, a fehér, és a zöld' több vendégszereplővel megvalósított muzsika. A zenekar szándékai szerint még később is belefuthatunk pár ilyen hatásosan összetett, minőségi dalokba. Ahhoz viszont az kell, hogy a Helldiver-közösség együtt maradjon. A Helldiver alkot, a közönség "szíve együtt dobban, az úton együtt megy" tovább.

Az alkotó viszont még egy darabig nem pihen. Ezek a dalok még csak az első, de jelentős lépéseket mutatják. Az ilyen albumok után nagyon gyors második lemezek szoktak megérkezni. Majd pedig a fesztiválok, motorostalálkozók, jótékonysági rendezvények ajtajai nyílnak meg. A Helldiver-politika szerint megéri kitartani és valami hasznosat megalapozni, értékteremtőként élni. A Helldiver zenekar ezt a feladatot vette a nyakába, és aki velük tart, tudni fogja, melyik a tiszta út. Még ha az a poklon át is vezet. A pokol ízéről, a pokolból kivezető útról beszél 'A vándor hazatért' című nóta. Ez az út nem más, mint a szerelem. A heavy metal albumokon szinte kötelező a szerelem témáját elővenni, hiszen a metálerek mind egytől egyig szegecsekkel és bőrruhával titkolt érzelmes lények. Azt hinni, hogy a szerelem témáját már körbe-körbe rágták, de ez a dal mégis megmutatja, hogy van még olyan szeletje a tortának, ami még kapott egy csipet ismeretlen ízt.

A nagykoncertek hangulatát idéző, könnyen tanulható, énekelhető 'A szabadság nevében' sorai végre felvillantják Hajdara Gábor énekes dögös-különleges énektudását is. Érződik a hangján, hogy már nem ma kezdte. A szabadsághajhászás utolsó állomásához, és egyben az album utolsó számához érkezve hallható az a dal, ami nagyon is az elsők között született meg, ezzel visszamutatva a kezdetekhez. A 'Szabadon, mint a madár' a zenekar nagy örömére a Mátra Motorostársaság felkérése született meg. A helyi motorosok, a Helldiver együttes és az őket támogatók ezekkel a gondolatokkal róják le tiszteletük a vidék szépségei és a közös eszmék előtt. Ez is azt mutatja, hogy ezek az emberek megszólíthatóak, megkereshetőek, szabadon lehet kezdeményezni velük beszélgetéseket. A negatív sztereotípiák és megbélyegzések alól kibújó, szabadságvágyó baráti társaság megmutatja, hogy van más is ezen a Föld nevű bolygón a sárga csekkeken, étkezési jegyeken, kedvezményes kuponokon, havi bérleteken kívül, és azon túl is.

helldiverkoncertekA pokolbúvárok következő fellépéseiről a zenekar alábbi felületein értesülhettek.
https://www.helldiver.hu/
https://www.facebook.com/helldiverzenekar/

https://www.youtube.com/watch?v=s9S-arrmSpM
https://www.youtube.com/watch?v=CklT86ALTIM
https://www.youtube.com/watch?v=ix5-3Xk7xXQ


_Saci_

_Saci_ - 2019-05-21 (14:23)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4876)
2.Metallica (4833)
3.Ossian (3915)
4.Depresszió (3669)
5.Pokolgép (3656)
6.Nightwish (3598)
7.Kárpátia (3422)
8.Iron Maiden (3411)
9.Road (3312)
10.Rammstein (3274)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat