Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Historica - Lemezbemutató koncert a Crazy Mamában (2013.12.21.) \

Historica - Lemezbemutató koncert a Crazy Mamában (2013.12.21.)Karácsonyi lemezbemutató koncertre készül a magyar történelmi rock letéteményesének számító Historica zenekar. A vendégfellépőkkel is színesített ünnepi hangversenyre ezúttal a Crazy Mama Music Clubban kerül sor. Ézsiás Péter zenekarával immár több, mint tíz esztendeje a magyar történelem jeles eseményeinek rockzenébe ágyazott felidézésén, megismertetésén munkálkodik. A Historica a kezdetektől többször is átalakult, jelenleg a zenekarvezető- énekes mellett Gönczi György gitározik, Berkes Károly – kisebb-nagyobb megszakításokkal újra - basszusozik, Bazsó József dobol, a billentyűket, ahogy eddig is, Hegyi Károly kezeli.


A magyar történelem magasztos illetve árnyékosabb időszakait, eseményeit zászlajára tűző formáció határainkon innen és túl következetesen hirdeti a míves rock, s benne Wass Albert igéjét; az anyaországi településeken kívül a zenekart kirobbanó siker veszi körül Felvidéken és Kárpátalján is. A Tíz éve az úton jubileumi koncertsorozat a Nyerges-tetőről indult Erdélyből, majd folytatódott Kézdivásárhelyen, illetve Székelyudvarhelyen. Ezek után jött Amerika meghódítása; a háromállomásos turné, közötte A kő marad című zenés irodalmi műsor, amely kitörölhetetlen nyomokat hagyott az ott élő magyarságban. A jubileumi záróakkord Budapesten az Aranytíz Kultúrházban hangzott el. A Historica a klasszikus értelemben vett rock koncertek keretein túlnyújtózkodva rendszeres szereplője az Új Színháznak, ahol erdélyi költők, írók műveiből idéznek, mindezt összekötve saját szerzeményeikkel. A produkcióban többnyire magasztos hangulatú versek kelnek életre. A Holtmarosi Tulipán Gyermekotthont, valamint a Czegei Wass Albert Alapítványt támogatva, szép számú jótékonysági bemutatót megért.
2011 decemberében jelent meg Kis magyar Historica című lemezük, mely töretlen népszerűségre tett szert - és nem csak - az igényes zene rajongóinak körében.
S két esztendővel később itt a folytatás. Ézsiás Péter és társulata elérkezettnek látta az időt, hogy a bennük rejlő új zenei és prózai gondolatokat digitális korongba égetve osszák meg az igényes zene kedvelőivel.
2013. december 21-én, az évek során közönség kedvenccé lett Kis magyar historica, vagy éppen a Megsárgult kép himnikus melódiái mellett a tizenegy tételes, sokatmondó című, vadonatúj Többezer év lemezzel is megismerkedhet a nagyérdemű, amennyiben a Crazy Mama Music Clubba látogat. Az ünnepi műsorban a Historica zenekar színpadán vendégként az egykori P.Mobil basszusgitáros-énekes, Kékesi „Bajnok” László mellett más, neves vendégek is fellépnek.

Historica zenekar:
Ézsiás Péter - ének, akusztikus gitárok, vokál
Gönci Apuka György – gitár, akusztikus gitár
Hegyi Károly - billentyűs hangszerek, vokál
Berkes Charlie Károly - basszusgitár
Bazsó József - dobok
Közreműködik: Ember Péter - trombita
A felvétel Ember Péter stúdiójában készült 2013-ban.
Hangmérnök: Ember Péter
Borító: Kiss T. Atila

10 éve az úton (Németh L. - Ézsiás P.)
Hazatérés (Németh L. - Ézsiás P.)
1514 (Hegyi K. - Hegyi K.)
Mohács (Ézsiás P. - Ézsiás P.)
Eger (Ézsiás P. - Ézsiás P.)
Cum Deo... (Hegyi K. - Hegyi K.)
Madéfalva (Hegyi K. - Hegyi K.)
Fehér sólyom (Egerszegi Zs. - Egerszegi Zs.)
Több ezer év (Egerszegi Zs. - Egerszegi Zs.)
Az első sorban egy jó barát (Egerszegi Zs. - Egerszegi Zs.)
Tizenötmillió (Hegyi K. - Ézsiás P.)

https://www.facebook.com/events/218678838305155/?fref=ts


AngelSz - 2013-12-20 (18:03)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat