Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Cannibal Corpse, Slytract

Avantasia - Moonglow World Tour 2019

OVERKILL-Killfest 2019, Destruction, Flotsam&Jetsam, Meshiaak

Korpiklaani, Turisas, Trollfest

MOOD

[Tovább...]
Ideas – Őrizd a szíved \

Egy vallomással kell kezdenem: most már szégyellem, hogy nem nagyon figyeltem, mi történik az Ideas háza táján. A 2008-as Főnix lemez kapcsán hallottam róluk először, de olyan mély nyomot nem hagyott bennem. Most viszont már nehezen tartom számon, hányadszorra indítom újra a lejátszót. Tatabánya szimfonikus metalosai ezúttal egy hibátlan lemezt hoztak ki, amely szó szerint túlcsordul az érzelemtől. Azt is mondhatnám, hogy az Őrizd a szíved-del szintet lépett a zenekar, és megszületett a magyar Within Temptation. Még az albumcímek is majdnem hasonlóak: Őrizd a Szíved- Mindenek Szíve (The Heart of Everything).

Az album elején kaptak helyet az energikusabb, keményebb dalok, nagyon is jó választásnak bizonyult. A zene visz magával, az arányok, minden, de minden annyira el van találva, és annyira a helyén van, hogy csak hátra kell dőlnöd, kedves Olvasó, és élvezni a simogató harmóniákat.

ideas002Az Önzés ára egy meglehetősen kemény hangvételű dal, oda kell figyelni rá, mert mindnyájunkról szól, nagy eséllyel magunkra ismerhetünk benne. Anita hangja olyannyira természetes és tiszta…kész felüdülés hallgatni! A Szeretni és szeretve lenni pedig a lemez leggyönyörűbb dala. Szeretetről és alázatról csak egy édesanya tud ilyen egyszerűen, ilyen fényes hangon énekelni. A zene meg annyira dinamikus és letisztult, hogy inkább a WT világát idézi. Csak IDEAS-ék egy kicsit optimistább hangvételben alkotnak… Masszív szintiszőnyeggel indul, és a refrénhez érve kibontakozik teljes szépségében. Úgy ahogy van, remekmű.

Ezután a fájdalmasan szép Örökké következik. A gyász és a fájdalom mellett ott a remény is abban az ígéretben, hogy egyszer, ha eljön az ideje, újra együtt leszünk mindazokkal, akiket szeretünk. Így a szeretet elengedő és nem szívszakadásig ragaszkodó.

ideas003A címadó dal pedig a másik mestermű a lemezen, szerintem önmagáért beszél. Sokkal szimpatikusabb, ahogyan Anita énekel: őszintén és egyszerűen. Ezerszer inkább a WT-világot idézi, már csak azért is, mert Őbenne semmi teátrális nincsen, nem az a jégkirálynő típus, mint Tarja. Nagyon működnek együtt, ez minden számon látszik. Nagyon nehéz dolgom van, mert az Őrizd a szíved egy olyan lemez, amit egyetlen szóval le tudnék írni: érzelem-folyó. Ehelyett részletesen elemeznem kellene, de nem tudom.

Összegezve, nagyon komoly értéket képvisel ez az anyag. A zene, a gitárok, minden egymásra épül, egymást egészíti ki, hogy aztán minden szám egy epikus szimfóniává terebélyesedjen. Még az is eszembe jutott a WT-párhuzam kapcsán, hogy a Szeretni és szeretve lenni, vagy az Őrizd a szíved évek múltán is úgy megmarad az emberek fülében, mint a WT Mother Earth-je, vagy az Ice Queen… Gyönyörű, magával ragadó hallgatnivaló. Csak ajánlani tudom.

ideas0011

Ideas – Őrizd a szíved
1. Az önzés ára - Price of your ego
2. Minden úton - On every roads
3. Rózsák árnyékában - Shadow of the roses
4. Szeretni és szeretve lenni - To love and to be loved
5. Örökké - Forever
6. Őrizd a szíved - Hide your heart
7. A vándor - The rover
8. Álmomban - In my dreams
9. Könnyes az imád - Prayer of tears
10. Érted sír - A cry for you

Értékelés:
10/10Zenészek:
Molnár "Zuzu" Zoltán billentyűs
Preil Tibor gitáros
Kun Anita énekesnő
Takács Tamás dobos
Schlick Attila basszusgitáros

http://ideasband.com

Kárhozottak Királynője - 2011-09-05 (17:02)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4892)
2.Metallica (4855)
3.Ossian (3929)
4.Depresszió (3692)
5.Pokolgép (3686)
6.Nightwish (3630)
7.Kárpátia (3434)
8.Iron Maiden (3432)
9.Road (3341)
10.Rammstein (3288)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat