Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Magnetica, Lost Dreams

Brainstorm: Midnight Ghost Tour 2019

OVERKILL-Killfest 2019, Destruction, Flotsam&Jetsam, Meshiaak

Korpiklaani, Turisas, Trollfest

Avantasia - Moonglow World Tour 2019

[Tovább...]
ILL NINO – Forradalmi évforduló a Barba Negrában \

Az utóbbi évek trendje lett, hogy a zenekarok egy-egy régi albumuk megjelenésének évfordulóján, annak teljes végigjátszása köré építik a turnéprogramot. Jónéhány ilyen jellegű turné érte már el hazánkat. Most a Nu metalt latinos dallamokkal keverő Ill Nino tette tiszteletét nálunk és hozta el a 2001-es debütáló albumát, a Revolution Revolucion-t. A budapesti állomáshoz az Ektomorf és az Xtortya zenekarok mellett, az Incite és Madlife is csatlakozott. Így egy mini fesztivál kerekedett az estéből, amihez képest a 4000 Ft-os early bird belépő igazán baráti volt.

madlifeHogy mennyire érdemes időben érkezni és esélyt adni az első zenekarnak is, arra a Madlife az ékes példa. Olyan profizmussal és elánnal tolták le a rájuk eső 30 percet az akkor még maroknyi közönségnek, mintha már legalább félig lett volna a terem. A színpadi mozgásból és a vokálból mindenki kivette a részét, bár a hangosítás miatt az utóbbiból nem sokat lehetett élvezni. A zenei tartalom mellett figyeltek a külcsínre is, bár a kettő nem feltétlenül állt összhangban egymással. Míg a zenéjük korai Adema és Static X keveréke volt, addig külsőre leginkább a 69 Eyes és a Rammstein közös gyermeke lehetne a csapat. Mindenesetre csak ajánlani tudom őket mindazoknak, akik szeretik a dallamos Nu metal muzsikát.

inciteA másodikként színpadra lépő Incite, némiképp kilógott a sorból. A csapat egyik felét elnézve leginkább egy HC banda jut az ember eszébe, míg a másik felel egy death metal zenekar képét mutatta. A zenéjük is a két említett stílus keverékeként írható le. A csapat érdekessége, hogy a frontember Richie Cavalera, Max Cavalera nevelt fia.

xtortyaAz ausztrál Xtortya kezdésére, már elkezdett duzzadni a közönség, amit sikerült is rendesen megmozgatniuk. A hip-hopba ágyazott nu metaljukról, leginkább egy keményebb Crazy Town vagy éppen a Hollywood Undead jutott az ember eszébe. Őket is csak ajánlani tudom a műfaj rajongóinak.

ektomorfAz Ektomorfot gondolom senkinek sem kell itthon bemutatnom. Ezen az estén ők is bebizonyították, hogy méltán vívták ki a nemzetközi elismerést, és hogy okkal van ott a helyük a nagyobb európai turnékon és fesztiválokon. Ahogy lenni szokott, rendesen felszántották a Barba Negra színpadát is. Titkon reméltük, hogy az Ill Nino vendégeként nem hagyják ki a ziccert, hogy Cristian Machadoval előadják a „Numb & Sick”-et, de nem így történt. Viszont speciálisan a magyar közönségnek bekerült a programba a Nem engedem és a Testvér dal. Mondanom sem kell, hogy erre a blokkra megőrült a közönség.

ill ninoAz Ill Nino-ra úgy háromnegyedéig telt a Barba Negra. A turnéjuk apropóját a már említett Revolution Revolucion album 15 éves jubileuma szolgáltatta. A „God Save Us” nyitány után pedig az albumon szereplő sorrendben érkeztek a dalok. A színpadi munkával nem volt gond, viszont a hangzás mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Cristiano énekhangja túlüvöltött mindent, ami még el is ment volna, ha nem lett volna sokszor hamis, viszont az ordítozós részeknél visszahalkult. A gitárok is valahol hátul cincogtak. A műsor felétől már javult valamelyest a helyzet, de így az „Unreal” és a „What Comes Around” meglehetősen gyengén hatott és ez nem a zenészek hibájából, ők megtettek mindent. Fiatalos lendülettel mozogták be a színpad minden szegletét. A „Rip Out Your Eyes”-t Farkas Zotya és Richie Cavalera vendégszereplésével adták elő, és a „Revolution” után a „With You”-val zárták a rendes játékidőt. A ráadást egy dobszólóval kezdték, majd a „The Amo…I Hate You”, „How Can I Live”, „This Is War” hármassal zárták.

Hamis hangoktól, rossz hangosítástól eltekintve, egy igazán remek estén vagyunk túl, amin talán új kedvencekkel is gyarapodhattunk.

Bodzilla.


A képeket készítette: Bodzilla
[Tovább a fotókhoz...]Bodzilla - 2017-04-06 (14:16)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4896)
2.Metallica (4861)
3.Ossian (3936)
4.Depresszió (3697)
5.Pokolgép (3690)
6.Nightwish (3631)
7.Kárpátia (3438)
8.Iron Maiden (3436)
9.Road (3348)
10.Rammstein (3293)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat