Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2022

Fekete Zaj

[Tovább...]
IX. Balogvölgyi Rockfesztivál \

A felvidéki Kerecsen Motoros Egyesület IX. alkalommal rendezi meg nagybalogi sportpályán a Balogvölgyi Rockfesztivált. Minden évben június utolsó hétvégéje a motorosoké és a rockzenét kedvelő fesztivállátogatóké a faluban. Idén június 28-30. közötti időszakban lesz hangos a felvidéki kis település. Az eltelt évek alatt a Balogvölgyi Rockfesztivál a Felvidéken a legnagyobb, nemzeti összetartozást erősítő rendezvénnyé nőtte ki magát. Magyarországról és az elcsatolt területekről egyaránt érkeznek a motorosok és szimpatizánsok, hogy magyar hagyományok felelevenítésével, rockzenével és mindenféle házi pálinkával mélyítsenek el barátságokat. Tóth Zoltánnal, az egyesület vezetőjével beszélgetett kollégánk a programokról.

Rockerek: A Kerecsen Motoros Egyesület egyre inkább kezd elhíresülni arról, hogy támogatja az elesetteket, a nehézsorsú embereket. Jótékonysági motoros túrákkal és a Balogvölgyi Rockfesztivál bevételével mindig valamilyen jó ügy mellett tettétek le a voksotokat: segítettétek a Berzétei Árvaház elkészültét, majd egy felvidéki magyar családnak gyűjtöttetek hajlékra. Idén mit támogattok a rockfesztivál bevételével?

Tóth Zoltán:
Tavaly 6000 euró gyűlt össze, így még függőben van a ház megvásárlása, ezért az idei fesztivál bevételét is erre a célra fordítjuk majd. Mivel nagyobb szponzorok nem igazán támogatnak minket, saját erőből próbáljuk megoldani ezt az ingatlanvásárlást. 2 év alatt valószínűleg sikerül ezt a nagy horderejű dolgot megtennünk. Amióta a Kerecsen Motoros Egyesület felkarolta az ügyet, azóta mások is segítik ezt a szegény sorsú, a falutól messze élő nagycsaládot. Mivel Nagybalogon van óvoda és iskola is, itt veszünk majd házat ennek a magyar családnak. Aztán majd találunk új célokat. Egyelőre a földön maradunk és szeretnénk ezt a célt elérni.

balogvcsRockerek: A fesztivál zenei programját illetően az Alldevils, a Helldiver zenekarok, valamint a Blues Company most már évek óta a fellépők között vannak. A Többi bandát milyen koncepció alapján választottátok ki?

Tóth Zoltán:
A Felvidéken figyeljük, hogy mi után van kereslet, mindig próbálunk olyan zenekarokat hívni, ami ár-érték arányt tekintve megfelelő és be is hozza az embereket a fesztiválra. Deák Bill Gyula és a Republic ilyen fellépők. Az AB/CD zenekart sem kell itt senkinek bemutatni.

Rockerek: Évről évre feltűnnek kisebb, jobbára Felvidéki bandák a színpadon. Őket hogyan választjátok ki?

Tóth Zoltán:
Egész évben nyitott szemmel járunk és olyan fiatal, kezdő zenekaroknak próbálunk fellépési lehetőséget nyújtani, akikben meglátjuk azt a szellemiséget, amelyet mi képviselünk, ezzel is támogatjuk a zenei pályafutásuk beindulását, fellendülését. A Felvidéki Kárpátia egy dunaszerdahelyi tribute zenekar. Nem meglepő módon, Kárpátia számokat játszanak. Ami viszont érdekesség, hogy az énekesük egy hölgy. Az Örökség pedig egy régebbi magyar folk-rock zenekar.


Rockerek: A zenei programok mellett minden évben helyet kapnak a családi események is. Idén milyen kísérő programok várják az ide érkezőket?

Tóth Zoltán:
A Felföldi Dalia Iskola a társszervezőnk. Hagyományőrző, magyaros programokkal kívánjuk erősíteni a felvidéki a magyar hagyományok ápolását. Több jurtát is felállítunk a fesztivál területén, ahol a Balogvölgyi szabadegyetem beszélgetései zajlanak majd, lesz a gyermekeknek mesélő jurta is. Szombaton egyre több délutáni programmal igyekszünk még családiasabbá tenni a fesztivált. Továbbá a Balogvölgyi Rockfesztivál ad helyet a Révület című verseskötetem bemutatójának is.

Rockerek: Ahogy tapasztalom, minden évben egyre többen vagyunk a fesztiválon. A jó hangulat, a családias légkör és a rég nem látott cimborákkal való találkozások miatt ki nem hagynánk ezt az eseményt. Látogatottság tekintetében idén mire számíttok?

Tóth Zoltán:
Ebben az évben is elég sok emberre számítunk. Az elővételes jegyvásárlások és a facebook-os visszajelzések alapján az egyik leglátogatottabb fesztiválunk lesz az idei. A motoros élet színe-java minden évben eljön és van egy vendégkör, akik szintén mindig itt vannak. Ez a több száz ember alkotja a Balogvölgy lelkét. Köszönöm, hogy ennyi barátunk van.

balogplakatAz esemény: https://www.facebook.com/events/2476527102359360/
A Kerecsen Motoros Egyesület:
https://www.facebook.com/KerecsenMotorosEgyesuletFelvidek/

Balog ÉvaJudit

Balog EvaJudit - 2019-06-04 (12:18)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4821)
3.Ossian (3903)
4.Depresszió (3652)
5.Pokolgép (3647)
6.Nightwish (3588)
7.Kárpátia (3407)
8.Iron Maiden (3394)
9.Road (3305)
10.Rammstein (3266)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat