Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Kwoon, Corrodal, Minden Csak Átmenet - Koncertek az A38 hajón (2013.10.27) \

Kwoon, Corrodal, Minden Csak Átmenet - Koncertek az A38 hajón (2013.10.27)Idén tavasszal a nyugat-európai post-rock csúcstalálkozóként is ismert belga Dunk!Festivalon már kiemelt fellépőként állhatott színpadra Stephen O’Malley és az iLiKETRAiNS oldalán Franciaország legnagyobb ígérete, a Kwoon, akik most októberben végre Budapesten is bebizonyítják, hogy a filmszerű hatásoktól sem mentes, egyszerre lebegtető és katartikus hangzásviláguk azok számára is lebilincselő lehet, akik egyébként nem ebben a közegben várnának feltöltődést vagy kikapcsolódást.


Kwoon (fr):
A nevét a kínai harcművészetből választó Kwoon egyike volt az első olyan európai post-rock zenekaroknak, akik már úgy tudtak bemutatkozni a nagyközönség előtt, hogy nem elégedtek meg holmi modellkövetéssel. A 2006-os Tales and Dreams című nagylemez fel tudta kelteni a nemzetközi érdeklődést, amihez az öt díjat is besöprő I Lived On The Moon videoklipjére is szükség volt: a bámulatos képi világgal bíró anyag francia, spanyol, német és olasz elismerésekben részesült az elmúlt években, de a legnagyobb siker mégis az lehet, hogy közel másfélmillió megtekintést kóstál mára Sandy Lavallart és a francia popzenében ismert rendező, Yannick Puig kollaborációja. A zenekar az ezt követő éveket turnézással töltötte, miközben már íródott is a 2009-ben megjelent második kiadvány, a When The Flowers Were Singing. A lemez tovább tudta fokozni mindazt az atmoszférát, ami már a debüt egységességén is szembetűnő volt, és ez többek között olyan zenekaroknak is szemet szúrt, mint a Mogwai vagy a Triggerfinger, akik személyesen invitálták meg a francia bandát saját vendégüknek akár egy-egy koncertre, akár egy komplett turnéra. A banda így már bejárhatta mára Nagy-Britanniát, Európát és Oroszországot is, az első hazai koncertjükre pedig csak október 27-ig kell várni, ahol az eddig megjelent anyagok érzékeny, magával ragadtató kisugárzásán túl már biztosan hallhatunk újabb felvételeket is a most készülő friss albumról.

Az együttes tagjai:
Pierre Michel – dob, sampler, billentyűs hangszerek
Yoann Lamouroux – basszusgitár, billentyűs hangszerek, ének
Valere Brisard – gitár, billentyűs hangszerek
Guillaume Pintout – gitár
Sandy Lavallart – ének, gitár
Haluka Chimoto – sampler és képi megjelenítések

Corrodal:
A salgótarjáni Corrodal öt éve alakult meg, ám a mostani A38 Hajón adandó koncertjük egy korszakot kíván lezárni, ugyanis a formáció két nagylemezzel a háta mögött úgy döntött, hogy más utakat keres, és azt nem a jelenlegi felállásában teszi majd. Persze az elmúlt évek tagcseréi és dalszerzői gyakorlata sem volt a legkönnyebb a srácoknak, hiszen ahogy a 2009-ben megjelent bemutatkozó nagylemez, a Xei még egy progresszív rockzenével kacérkodó post-metal zenekart sejtetett, addig az idén márciusban megjelent Lathe of Heaven – amely címében is az öt Hugo- és Nebula-díjas Ursula K. Le Guin sci-fi író Égi esztergáját, valamint annak 1980-as filmadaptációját idézi meg – egy kiforrottabb, érettebb, saját hangjára lelt formációt tükröz. A keményzenei elemek megmaradtak az instrumentális banda zenéjében, ám akkora fókuszt kapott az autentikus hangszerelés (didgeridoo, djembe, darbuka), hogy azzal az egyes dalok atmoszférája is minden korábbinál tágasabb, nyitottabb lett. Erről pedig jelenlegi formájában most bizonyosodhat meg utoljára a kísérletezős hangvételű rockzenét szerető közönség.

Az együttes tagjai:
Angyal Zoltán - gitár
Györe Mihály - basszusgitár
Kovács Viktor – autentikus hangszerek
Kőnig Ferenc - dob
Márton Attila - gitár
Soltész Gergely – autentikus hangszerek

Minden csak átmenet:
Az este alaphangulatáról pedig a Minden csak átmenet fog gondoskodni este nyolc órai kezdettel: a post-rockot némi indie-vel keverő trió májusban már bizonyított a ’Tetőteraszon a Képzelt Város vendégeként, és szövevényes, rétegzett dalaik joggal igazolják, hogy a műfajon kívül is egy kiemelkedő tehetséget tisztelhetünk a bandában, akik nem félnek járt utat járatlanra cserélni.

Az együttes tagjai:
Gulyás Bence – gitár, ének
Lencse Ádám – dob
Vida Ádám – basszusgitár

A Tours De France bemutatja:
Kwoon (FR), Corrodal, Minden csak átmenet
2013. október 27., vasárnap 20:00h
A38 Hajó – Petőfi híd, budai hídfő
Koncertterem

Jegyár: 600 Ft, de az október 31-i Ef, Képzelt Város, Rosa Parks (A38 Hajó), az október 10-i 65daysofstatic (Dürer Kert), és a szintén október 10-i A Place To Bury Strangers (Gozsdu Manó Klub) jegyek felmutatásával a belépés ingyenes. Jegyek elővételben kaphatók az A38 Hajó jegypénztárában, valamint a www.a38.hu oldalon. A koncert támogatója a Francia Intézet.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Részletes program, bőséges információk, interjúk, fotók, galériák, belehallgatás, fórum és jegyvásárlás a www.a38.hu oldalon. A koncertre jegy vásárolható bankkártyával vagy MasterCard Mobile alkalmazással az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.
Kapunyitás a programok meghirdetett kezdése előtt egy órával. A koncertteremben tilos a dohányzás, dohányzó vendégeink az A38 Hajó fűtött orrteraszán gyújthatnak rá.
A koncert támogatója a Francia Intézet.
A38 Jegyvásárlás:
http://www.a38.hu/hu/program/kwoon-fr-minden-csak-atmenet-hu-corrodal-hu

Kwoon – I Lived On The Moon (videoklip):
http://www.youtube.com/watch?v=xTysF1E4Ft0


https://www.facebook.com/events/1404576083095444/

- 2013-10-25 (13:30)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat