Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Kyuss - Wretch (1991) \

Ha már idén márciusban megfordult hazánkban a legendás, stílusteremtő banda, mindenképp érdemes említést tenni róluk pár szóval. Már csak azért is, mert itthon nem örvendenek túl nagy népszerűségnek, hiába tisztelhetjük bennük a stoner rock egyik megalapítóját és legnagyobb alakját. Ezt a többnyire heavy és doom metal keveredésével létrejött pszichedelikus, elszállós hangulatot közvetítő stílust sokan nevezték sivatagi rocknak is, ugyanis California elszigetelt, drogoktól egyáltalán nem mentes kohóiban született meg. Ez az önpusztító légkörű zene visszanyúlt a '70-es évek hard rock klasszikusaihoz - különösen a Black Sabbath-hoz - és a '90-es évekbeli áthelyezését valósította meg.

kyuss



A John Garcia énekes, a Queens of The Stone Age-ből ismert Joshua Homme gitáros, Nick Oliveri basszeros és Brant Bjork dobos alapította zenekar korábban Katzenjammer, illetve Sons of Kyuss néven működött rövidebb ideig. A névválasztás az Amerikában nagy sikerű Dungeons and Dragons szerepjáték egyik karakterétől ered. Talán a Queens of The Stone Age némileg átadja azt a hangulatot, amit a Kyuss, bár el kell ismerni, hogy annak a nyomába sem léphet. Mégis jelentősebb áttörő sikert nem értek el soha, csak lassan, idővel váltak népszerűvé Európában is.

Demóik Sons of Kyuss néven jelentek meg, ezt az anyagot nagyrészt tartalmazza az első albumuk, a Wretch is. Többnyire nőzős, bulizós erős rock'n'roll, néhol blues hatású zene ez. Szövegeiben is ez tükröződik egy nagyobb adag hímsovinizmussal vegyülve. Hibátlanul eltalálták, az egyetlen rossz húzásuk talán az volt, hogy az Isolation Desolation elejéről kimaradt az akusztikus felvezetés a Wretch-en hallható verzióban. Sajnálatos módon a koncerten erről az igen ütősre sikeredett bemutatkozó lemezről egy számot sem lehetett hallani.

Igazi enegrikus, mélyre hangolt,erőteljes lemez lett, megkockáztatom, hogy ha olyan fogalom, hogy lazaság nem létezne, bizonyára a létrehozását ez a hanganyag inspirálná. Egy filmekból jól ismert tipikusan amerikai hangulatot közvetít, melynek kellékei a végtelen utak a semmi közepén, az azokon száguldozó járgányok, elhagyatott benzinkutak és vadnyugati feelingű kocsmák, szabadság, és a kilátástalan elszigeteltségből fakadó, nagy mértékű önpusztítás.

kyusslemez

Kyuss - Wretch (1991)
1. (Beginning of What's About to Happen) Hvvv 74
2. Love Has Passed Me by
3. Son of a Bitch
4. Black Widow
5. Katzenjammer
6. Deadly Kiss
7. The Law
8. Isolation
9. I'm No
10. Big Bikes
11. Stage Ill

Értékelés:
10/10



http://en.wikipedia.org/wiki/Kyuss
http://www.myspace.com/kyusslives

Ed Gein - 2011-12-16 (17:12)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat