Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Mi is az a Sexnuggets? \

Van aki kifejezetten rajong a Sexnuggets dalaiért, s akad olyan, aki még csak nem is hallott róluk. Legegyszerűbben így lehetne vázolni a képet, melynek arányait közelítendő céllal oldalunkon is bemutatkozik a budapesti székhelyű, 4 tagú pop-rock, funk és grunge stílusjegyekkel felruházott zenekar. Az első nagylemez 2016-os megjelenését követően a kiadó Fonogram díjra jelöltette a csapatot, a Rock Rádió műsoraiban rendszeresen hallani felőlük, valamint 2017-ben megérkezett az első professzionális videoklip is. Pár kérdésre a tagok fejtették ki, mi is az a Sexnuggets, kiről és hogyan szól, valamint pár közelgő koncertről is szó esett!

sexnuggetsMeséljetek Magatokról! Milyen zenei stílust képviseltek?
Matyi:
Alapjában véve ezt nem olyan könnyű meghatározni. Én funkrock-ot vagy kaliforniai rock-ot szoktam mondani. Mi négyen különböző stílusokat képviselünk, melynek közös metszete a Sexnuggets stílus.
Ricsi: Egyetértek, néha grunge is helyet talál a zenénkben.


Hogy épül fel a zenekar? Mi jellemző a hangszerelésre?
Matyi:
Az alapvető felállás a dob-basszusgitár-gitár-ének. Stúdiózás során én, mint basszusgitáros van, hogy gitárt vagy akusztikus gitárt ragadok, Ricsi pedig billentyűs hangszerekkel dísziti a dalokat, hogy azok teljesebbek legyenek.
Ricsi: Próbáljuk a régi vintage és modern soundot keverni, ami nem egyszerű, de most az ős rock virágkorát éli az Atlanti óceánon túl.


Milyen zene hatott rátok? Valamint kik azok a legendák, akik segítették a fejlődéseteket?
Matyi:
Gyerekkorom óta a hangszeres zene híve vagyok, Édesapám már kicsi koromtól megmutatta nekem a rock zenét, a szüleim zeneóvodába járattak. Gyerekkoromban főleg a magyar együttesek hatottak rám, mint például az Omega vagy a P.Mobil. A külföldi zenék közül leginkább Slash projektjeivel tudok azonosulni (Guns ‘N Roses, Slash’s Snakepit, Velvet Revolver, szóló albumok).
Ricsi: Doors, AC/DC, Led Zeppelin, Rage Against the Machine, és ezer előadót tudnék írni, mint The Who-t :)


Egyesével a hangszeres tudáson kívül milyen szerepet töltetek be a zenekarban?
Matyi:
Szerintem a zenekar fő motorja Ricsi, viszont mindenki beleteszi a részét a háttérmunkálatokba. A szervezési résszel főleg Ő és én foglalkoztunk, de most már mind a négyen szervezünk koncerteket, foglalkozunk a marketing-gel és social media-val, de ebben azért kapunk jócskán segítséget manager irodától és barátoktól. Nekem még a fő feladatom a koncertek megtervezése, a dallista összeállítása.
Ricsi: Mindenbe beleütöm az orromat. :)


Hol lesztek legközelebb láthatóak, hallhatóak?
Matyi:
A Rock Rádióban körülbelül 1 éve folyamatosan hallhatóak vagyunk, emellett vidéki koncertklubokat is látogatunk. Budapesten legközelebb december 28-án játszunk a Living Roomban, majd január 26-án a Robotban. Mindkét koncertet nagy bulinak tervezzük, vendégfellépőkkel, egyéb egyelőre nem publikus meglepetésekkel. ;)

https://www.sexnuggets.hu/
https://www.facebook.com/sexnuggetsmusic/

B.K. - 2017-11-30 (11:54)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat