Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Nader Sadek - In The Flesh (2011) \

Még mielőtt bárki egy legyintéssel elintézné a lemezt, mondván, hogy egy sehonnani, kutyaütő death metal banda vadiúj kiadványára nem kíváncsi, hadd mutassam be az elkövetőket, akik alattomos módon szabadították ránk, a gyanútlan hallgatókra ezt a nem mindennapi pusztítást. Nader Sadek egy egyiptomi születésű, de New Yorkban élő művész, aki színpadi maszkokat és vizuális effekteket készített - nem utolsó sorban - pl. a Mayhem-nek is. Nos a művész úr olyan - a saját nevével fémjelzett - death metal projectet toborzott össze, ami igazán figyelemre méltó emberekből áll. A doboknál Flo Mounier a Cryptopsy-ból, a gitárokon Rune Eriksen - ismertebb nevén Blasphemer - ciripel, akit leginkább a Mayhem-ből ismerhetünk és a halálhörgő nem más, mint a Morbid Angel-ből kiebrudalt Steve Tucker bátyó!

ns001



Azt hiszem egy ilyen csapat hallatán a legmegrögzöttebb metal fannak is felcsúszik a homlokára a szemöldöke. Nem véletlenül. A korong olyan profi produkciót rejt, amire Steve előző bandája erősen rányomta a bélyegét, de a hasonlóság nem ennyire kézenfekvő. Ugyanis a Morbid Angyalos hatás mellett érezhető némi black metalos injektálás is, köszönhetően a gitárosnak és féktelen szólóinak, no meg persze az albumon vendégszereplő Csihar Attilának is (Tormentor, Mayhem, Sunn O))), Aborym, Korog...). Naná, hogy ezzel még nincs vége, hiszen a vendégek soraiban itt van még Travis Ryan a Cattle Decapitation-ből, és Tony Norman, aki megfordult a Monstrosity és a Terrorizer soraiban is csak, hogy az ismertebbeket említsem, de szerintem ennyi épp elég is a gyönyörhöz. Nos, aki eddig kételkedett, remélem annak is sikerült felkeltenem az érdeklődését.

ns002



Őszintén szólva az új Morbid Angel lemeztől (leszámítva néhány nótát) is inkább vártam volna valami hasonló aprítást, mint ami az In The Flesh-en hallható. Nem akarok párhuzamot vonni a két csapat között, de ha jól megfüleled a cuccot, tagadhatatlanul érezhetőek bizonyos hangzás és hangulatbeli hasonlóságok (pl. Soulless). A Mechanic Idolatry című tételben például a középtempós rész erősen hajaz a God Of Emptiness-re, de ennyi erővel megemlíthetném a Hate Eternal-t is a riffelgetések stílusa miatt. A zene és a hangzás tökéletes, bár valószínű, hogy táncikálós házibulikon nem lesz divat Nader Sadek cd-t betolni a lejátszóba. Lényegében egyetlen rossz tétel sincs ezen az elborult muzsikával teli albumon, ami a szövegeiben igen horrorisztikus módon fejtegeti a kőolaj emberiségre gyakorolt hatását. Ilyen a szélsebes Petrophilia, ami a kőolajjal megszemélyesített istenséget ábrázol, ami egy helyrehozhatatlan tragikus és önpusztító helyzethez vezet, a bevezetésként rövid brácsával induló Of This Flesh, amiben a kőolaj istenség hússal és vérrel - vagyis az érte folytatott háborúkkal - hirdeti hatalmát és uralmát a világra vagy a leglassabb és számomra legelborultabb, de egyben legérdekesebb témájú szám is a Nigredo in Necromance, ami egyébként egy instrumentális tétel és amihez egy kiváló és hátborzongató videoklip is készült. Itt arról töpreng a szerző, hogy egy ifjú nem tudja feldolgozni a kedvese halálát, ezért saját magát is szorosan a halott szerelme mellé temetteti és a kettejük egybeforrt testét felemésztő baktériumok az idő múlásával hogyan alakítják át a rothadó húst kőolajjá. Érdekes okfejtés, nemde? Szóval, ha alaposan leásol a lemez mondanivalójába, értékes kincsekre lelhetsz.

ns003



A borító nem valami hatalmas látványosság, viszont jól érzékelteti az anyag elborultságát. Ám nem is ezzel hívja fel az érdeklődő figyelmét, hanem a jól megírt nótákkal, amik egy valamirevaló death metal rajongónak igazi élményt nyújtanak, mindezt nem több, mint 30 percben. Nader Sadek és csapata bebizonyította, hogy 2011-ben is lehet fölösleges és sallangos technós prüntyögés nélkül jóféle, maradandó és korszakalkotó death metalt gyártani, még akkor is, ha ez nem éppen egy zsírúj és divatos megközelítés manapság. Ehhez csak gratulálni tudok és reménykedem a folytatásban!

nscover

Nader Sadek - In The Flesh (2011)
1. Awakening
2. Petrophilia
3. Of This Flesh (Novus Deus)
4. Exhaust Capacitor
5. Soulless
6. Rusted Skin
7. Mechanic Idolatry
8. Sulffer
9. Nigredo In Necromance

Értékelés:
10/10



videók:
http://www.youtube.com/watch?v=MB8B40PWZ3A
http://www.youtube.com/watch?v=fAdA-HtoEXo&feature=related


Nader Sadek:
http://nadersadek.com
http://www.facebook.com/pages/Nader-Sadek-In-the-Flesh/167847703264578

GABO - 2011-08-24 (23:09)

Hozzászólások :
Mortician
Mortician
2011.08.31. 12:38:16
Bizony,ami jó az jó!
 

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat