Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Pandora s Box : Cserháti Pityi emlékkoncert - Debrecen, Fő tér (2010.07.25.) \

Pandora s Box : Cserháti Pityi emlékkoncert - Debrecen, Fő tér (2010.07.25.)Idén augusztus 21-én lesz öt esztendeje, hogy a Pandora’s Box alapító atyja, billentyűse visszaadta lelkét teremtőjének. Utolsó formációja, a tehetséges fiatalokból álló csapat Debrecenben, a Fő téren emlékműsorral tiszteleg a legendás zenész előtt. Harminc éve, hogy Cserháti „Pityi” István billentyűs és Bencsik „Samu” Sándor gitáros az akkor már nevet szerzett P.Mobilt elhagyva új zenekart hozott létre. A Procol Harum együttes egyik számcíméről elnevezett Pandora’s Box munkásságát olyan rock örökzöldek fémjelzik, mint a Vágtass velem, a Soha nem elég, az Ómen, vagy a Zöld, a bíbor és a fekete. 1986-ban, Cserháti Pityi billentyűs-alapító szakít az aktív muzsikálással, a zenekar addigi formációja megszűnik. 2001-ben, tizenöt év szünet után tehetséges debreceni fiatalokkal újra kinyitja a Remény Szelencéjét és összeáll a XXI. század modern P.Boxa. Az új társakkal - Koroknai Árpád énekessel, Sándor „Günter” József gitárossal, Ferenczy „Cézi” Tibor basszusgitárossal, valamint Bodó Tamás dobossal - való közös munkához elkeserítően kevés időt hagy a Sors. Pityivel való rövid működésüket egy bemutatkozó maxi CD (középlemez), valamint három nagylemez és egy DVD dokumentálja. A halálos kórral küzdő kitűnő billentyűs elhivatottságát és zeneszeretetét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy harmadik, Pangea című albumuk Hammond- szólamait a kórházból kiszökdösve játssza fel a stúdióban. Az album megjelenése után nem sokkal Cserháti István már nincs az élők sorában. 2005-ben, Szabó Krisztián billentyűs csatlakozásával a zenekar folytatja a megkezdett munkát - azóta ha nem is heti rendszerességgel –, de jelen vannak a magyar és külföldi koncertszínpadokon.

2010. július 25-én, este 7 órai kezdettel a debreceni Pandora’s Box zenekar nagyszabású koncerttel tiszteleg öt éve elhunyt zenésztársuk, barátjuk emléke előtt. A várhatóan zsúfolásig telt Fő téren a P.Box örökség kultikus dalai mellett megdörrennek az újkori formáció kedvelt darabjai is, hirdetve a rock örökérvényűségét, halhatatlanságát. Meglepetésként olyan neves vendéget is a színpadra szólítanak, aki elkötelezett híve és tisztelője a P.Box harmincéves munkásságának. A koncert a Debrecen Önkormányzatának jóvoltából ingyenes, ezúton is köszönet érte! Mindenkit sok szeretettel vár a debreceni Pandora’s Box zenekar, valamint Cserháti István családja!

http://www.pbox.hu

szandra1226 - 2010-07-20 (16:32)

Hozzászólások :
JOSEY
JOSEY
2010.07.20. 21:52:41
Kedves Barátaink!

Kettős megemlékezésre kerül sor 2010. július 25-én vasárnap, Debrecen főterén, a Nagytemplom előtti színpadon:

Öt éve hunyt el Cserháti "Pityi" István (1954-2005) billentyűs, a magyar rockzenei élet kiemelkedő alakja, a P. Box együttes alapítója, aki többek között tagja volt a klasszikus P. Mobil felállásnak, és társszerzője volt a Honfoglalás rockszvitnek. Tíz esztendeje hívta ismételten életre a P. Box együttest fiatal debreceni zenészekkel. Azonban a Sors kegyetlensége folytán álmai nem teljesedhettek be: 2005-ben örökre lecsukta az orgona fedelét. Hiánya az egész magyar rockzene pótolhatatlan vesztesége.

Cserháti Pityi több volt, mint egyszerű zenészkolléga: társ volt és barát, akire mindig lehetett számítani, akitől sokat lehetett tanulni nemcsak a zenéről, de emberségről és hazaszeretetről is.

20 órai kezdettel a debreceni P. Box együttes ingyenes emlékkoncertet ad Cserháti Pityi tiszteletére, melynek során felcsendülnek az együttes klasszikus és újabb korszakának dalai is.

Az emlékkoncertre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Tisztelettel:

A debreceni P. Box és a Cserháti család
 

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat