Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
ParanoiD Felvidék (Tépd szét! 1999) \

1999-ben A Párkányi Adams stúdióban elkészült hét dalból álló demójuk, amely a Tépd Szét! címet kapta. A jelenlegi énekes 3 számot énekel az első albumról a Vallomás, Kiút, és egy ballada aminek a címe Emlék. A többi számon csak vokálisként hallható. Engem nagyon megfogott ez az album kedvencem lett a Kezek c. szám, (ami csaka 2000-es albumon van utólag fel lettem világosítva:))aminek a szövege első perctől kezdve megtetszett! Lehet életem mai szakaszára jellemző, de ajánlom minden "igaz" szívű rockernek:) ezt a számot. Zeneileg is ott van az album,99-et írunk, elég sok zenekarnál hatással voltak az old schol heavy metal oszlopos képviselői. Visszajönnek ezek a régi emlékek az album hallatán. A jelenlegi énekesnek, pedig kimondottan korai Kalapács hangja van, bocs Izzycole tudom ezt már megkaptad egy párszor másoktól is.:)

PC200031



A Tép szét! Nyitó szám egy középtempós szám. Régi idők Sins-Singjére emlékeztet engem, olyan a filingje, mint zeneileg, mind szövegileg simán elmehetne egy régi Sing-Sing albumon:) A Sötét tempós gitár szólóval az elején nagyon tetszik. Kísérteties szám:)A gitárszóló kimondottan fülbe mászó könnyen megjegyezhető. A refrén lényegre törő és rövid. Kimondottan olyan rockertombolós szám. Egy nyersebb, dögösebb hangzással "ajándékozza" meg ez a szám a hallgatót! A Vallomás ismételten amolyan lágyabb, el szállósabb szerzemény. Nekem tetszenek a lassúbb számok is, de nem minden zenekarnak áll jól. Itt erről nincs szó, sőt! Ez egy szép romantikus szám. Az Álom gyorsabb hangvételű dal, ahol megint fontos szerepet kap a gitárszóló ami sose baj:) A dal mondandójához egy párszor meg kellett hallgatnom a szöveget, de az értelmezését mindenkire magára bízom! A Valaki mondja meg ismét középtempós nóta lett. A gitárszóló itt is kiemelkedő szerephez jut és nagyon jó a gitártémát választottak a fiúk. A szöveg az élet dolgait feszegeti.

0033060.001



A Kiút egy életutat ír le, de van mondanivalójáról és az elmaradhatatlan gitár szólóról már nem is regélek! Az Emlék egy lassúbb hangvételű dal női énekkel is. Kimondottan szép és megérinti a lelkem:) Nincs mit hozzá fűzni meg kell hallgatni:)! A Kezek első meghallgatás után a kedvenc számom lett az albumról így nem ragoznám tovább ezt a számot. Aki idáig eljutott a korong hallgatásában, annak világossá kell, hogy legyen, hogy egy okosan átgondolt, koncepciózusan szerkesztett CD-ről van szó, ahol ügyesen váltják egymást a tempók, a hangulatok, s ezekkel a váltásokkal az egyes számok akár egymást erősítik is. Akihez amúgy is közel áll ez a kísérletező, saját határait, hangzásvilágát feszegető hozzáállás annak ajánlom ezt az albumot.

paranoid-t+ępd_sz+ęt

ParanoiD: Tépd szét!(1999)



01. Tépd Szét! Zene: ParanoiD. Szöveg: Sankó Ének:Kreisz József/ének,
szólógitár értékelve/
02. A Sötét Zene: ParanoiD. Szöveg: Sankó Ének:Kreisz József /ének,
szólógitár/
03. Vallomás Zene: ParanoiD. Szöveg: Sankó /ének, szólógitár/
04. Álom Zene: ParanoiD. Szöveg: Sankó Ének:Kreisz József /ének,
szólógitár/
05. Valaki Mondja Meg Zene: ParanoiD. Szöveg: Sankó Ének:Kreisz József
/ének, szólógitár/
06. Kiút Zene: ParanoiD. Szöveg: Sankó Ének:Kreisz József /ének,
szólógitár/
07. Emlék Zene: ParanoiD. Szöveg: Sankó /ének, szólógitár/
08. A Sötét (remix) Zene: ParanoiD. Szöveg: Sankó /ének, szólógitár/

Értékelés: 10/10



http://paranoid-rock.atw.hu



Riana - 2010-02-12 (19:02)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat