Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
a Livesounds bemutatja: A Tour For The Loud

a Concerto Music bemutatja: Nightwish World Tour 2020

a Concerto Music bemutatja: The Magical Tour 2020

a Livesounds bemutatja: Gotthard European Tour 2020

Three Tremors (Ripper Owens, Sean Peck, Harry Conklin) + Divided

[Tovább...]
Paranoid Felvidék interjú \

Felvidékiek és környékbeliek figyelmébe szeretnék ajánlani egy nagyszerű hétvégéi programot. Augusztus 21-én a felvidéki Ekecs-en (Nagymegyer mellett) egy egynapos rockfesztiválon vehetünk részt, ha az utunk ide vezet. A „fesztiválról” a főszervezőt, portálunk aktív tagját, Izzycole-t kérdeztem. Az interjúban természetes szóba került a zenekara is, ami a Paranoid Felvidék névre hallgat.

S5009850Szandra1226: Portálunk már néhány koncertetekről beszámolt így ezáltal már ismerősen csenghet a nevetek az Rockerek.hu olvasóinak, de mégis megkérnélek arra, hogy mutasd be a zenekarodat.

izzycole: A banda tagjai: ifj. Vörös Attila (szólógitár), Brinzik József (basszus), Both Sándor (dobok), és jó magam ifj. Ivancsik Sándor (szólógitár-ének). A banda hivatalosan ’98-ban alakult, de én igazából 2000-től számolom az éveket. Volt több tagcsere, pangás, szép és keserű emlékek, de szeretünk játszani, és ezért mindent megteszünk. Az Ős tagok közül csak én maradtam a zenekarban. Sanyi 2000-ben csatlakozott hozzánk. 2006-tól a zenekar hibernációban volt, ami egészen addig tartott, amíg Attila és Rocky nem csatlakozott hozzánk (2009.). Attila és Rocky akkoriban egy olyan zenekarban játszott, ami már az utolsókat rúgta. Kint voltam egy koncertjükön, ahol többen megkérdeztek tőlem, hogy mi van a ParanoiD-dal, mikor lesz buli újra?…Ezek a kérdések nekem nagyon jól estek. Megkérdeztem a két srácot, hogy nincs-e kedvük csatlakozni hozzánk, a ParanoiD-hoz, ők igent mondtak és elkezdtünk próbálni. Nem volt nehéz dolgunk, hiszen a dalok adva voltak, hely is adva volt… és azóta itt tart ez az egész.

Szandra1226: Most hétvégén, augusztus 21-én lesz az I. Ekecsi Rockfesztivál, melynek te vagy a főszervezője. Kérlek, mesélj a fesztiválról. Milyen programokon/koncerteken vehetnek részt az ide látogatók?
izzycole: Ez a „fesztivál” ez kicsit erős…ez inkább a ParanoiD zenekar és barátai koncert, de kellett valami név a „gyereknek” így lett a Fesztivál :) Senki ne számítson egy giga monstre koncertre. Lehetőségekhez mérten igyekszünk kihozni a legjobbat. Nem egyedül csinálom, vannak még páran, akik segítenek a szervezésben (id. Vörös Attila, a zenekar tagjai, Varga Irén -a kultúrház főnökasszonya-, a hangosítónk Józsa Zoltán, valamint a két első banda tagjai). Hat zenekar lesz látható, hallható ezen az estén. Elsőnek az Akceptor, ócsai (Felvidék) banda lép fel, főleg feldolgozásokat játszanak, Bikini, Pokolgép, P. Mobil stb. Másodiknak egy nagyon fiatal, tehetséges zenekar az Albatross fog fellépni. Ők is főként feldolgozásokat játszanak (magyarokat) majd. Nagyon új banda, de jó arcok, gyakorolnak sokat, itt a lehetőség nekik, hogy megmutassák mit is tudnak. Harmadik banda a Rocket Hard Rock Company lesz. Őket azt hiszem, nem kell bemutatni. :) Ez után lesz egy sörivó verseny: lányoknak, fiúknak, és a bandáknak egyaránt :) Lányoknak/ fiúknak a díj egy igazi relikvia lesz, ami nem más, mint egy ParanoiD Home DVD (ami a nagymegyeri motoros találkozó anyagát tartalmazza) és még egy sör. A bandáknak pedig Szabó Zoli barátunk felajánlott egy liter házi pálinkát. Vagyis remélhetőleg minden bandából valaki képviseli a zenekarát majd. A jutalmat természetesen együtt isszuk meg, úgyhogy mindenképp nyerünk :) Ezután a csornai Decaying Incest zenekar lép fel, ők már a súlyosabb zenei irányzatot képviselik. Nem rég együtt játszottunk velük itt Dunaszerdahelyen. Nagyon jó volt, hosszasan lehetne mesélni a sztorikat, de ezt majd személyesen. Este kilenctől a győri Obstruction lép fel, na ha valaki nem tudja, kikről van szó az szégyellje magát :) és kb este 10kor mi állunk fel a színapdra. Lesz néhány új dal, de lesznek feldolgozások is. A buli 16:30-kor kezdődik, lehetőség lesz sátorozásra is. Úgyhogy érdemes lesz időben jönni. A jegyek 2€-kb 600ft kerülnek. Lehet fizetni forinttal is a jegyért.

Szandra1226: Felvidéki zenekarként mennyire van arra lehetőségetek, hogy az anyaországban koncertezzetek?
izzycole: Hát sajnos nem sok. Rajta vagyunk, hogy legalább a környéken ahova eltudunk jutni, vagy lehetőség van, mehessünk. Győrben, Győr környékén játszottunk már, és úgy érzem tetszettünk a közönségnek. Köszönjük szépen nekik.

S5009735Szandra1226: És Felvidéken? Van igény a rock zenére? Mi a tapasztalatod?
izzycole: Felvidék nagyon nagy. Nem tudom megmondani, hogy feljebb mi a helyzet, de felénk vannak koncertek. De sajnos a rock zene ma már nem olyan, mint volt 20 éve. Úgy érzem divat lett rockernek lenni. Akkoriban ez életforma volt. Én még fekete csíkos csőnacit hordtam, kínai sportcipővel, és szidó bőrkabáttal, és ha koncertre mentünk olyan volt, mint az Ossian dalban. ”Amerre nézek rockereket látok” Igény van, úgy érzem, és ez jó. Egyre több fiatal hallgat olyan klasszikusokat mint pl az Accept, a régi Iron Maiden, vagy a Sámán.

Szandra1226: Volt már abból hátrányotok, hogy felvidéken játszatok magyar nyelvű dalokat?
izzycole: Soha!

Szandra1226: A hangod kísértetiesen hasonlít Kalapács Józsi hangjára és tudom, hogy ez nemcsak nekem tűnt fel. Mi a véleményed erről? Gondolom, ennek megvannak a pozitív és negatív oldalai is.
izzycole: Hát nem te vagy az első, aki ezt mondja. :)Meg kéne kérdezni az érintettet is :) Igen megkaptam már, hogy hasonlít, meg hogy utánzom… de aki énekel, az tudja, ezt nem lehet. Ideig-óráig tudod utánozni, de egy koncertet végig énekelni Kalapácsosan, vagy Axel Rose-osan(tribute bandák) az nem kis gyakorlás. Kalapácsot utánozni hát nem tudom. Hasonlítani hasonlíthat, de nem ugyanaz. Az első demónkon a Kiút című dalban Lemmyhez hasonlítanak. Mindig lesz valaki, akihez hasonlítani fognak. Tisztában vagyok a korlátaimmal. Kalapács nagy példaképem ez tény. Megtisztelő, hogy egy ekkora hanghoz hasonlítanak. Jólesik, de én ÉN vagyok. Felnézek rá, és tisztelem, mint zenészt, embert, művészt. Egyetlen hátránya ismétlem csak az volt, hogy utánzom. Nem, nem utánzom. Ez az én hangom :)

Szandra1226: Valamelyik beszélgetésünk alkalmával megemlítetted, hogy írjátok az új dalokat. Mikorra várható a kész anyag megjelenése?
izzycole: Na ez az amit én is szeretnék tudni :)Lenne egy tuti szponzorunk, pikk pakk mennénk stúdióba. Vannak készen dalok, egyet-kettőt játszunk most is, de ez mind pénz kérdése, sajnos.

Szandra1226: Az új lemez a megszokott Paranoid vonalat viszi tovább, vagy egy újabb úton mentek tovább?
izzycole: Nem akarunk világmegváltó dolgokat. Igyekszünk meg maradni a dallamos, de kemény hangzásnál. Talán a stílusokon belüli keveredések? Mondhatom ezt. Vannak kemény dögös rock n roll-os dalok, de vannak igazi metálos, trappolós, duplaszólós témák is. A szöveg világ is változó. A szextől, a csalódásig, az élettől a halálig, ami belefér.

S5009748Szandra1226: Van még valami, amit nem kérdeztem meg, de te fontosnak tartod?
izzycole: Igen! Fontos a biztonság ezért megkérünk mindenkit hogy a szokásos fesztiválos szabályok. Üveget, szúrószerszámot, tankot, rakétavetőt behozni tilos :) Valamint külön köszönetet szeretnék mondani azoknak, akik nélkül ez a buli nem jöhetett volna létre! Nektek a Rockerek. hu-nak, mert általatok is sokan megismertek minket. Támogatóinknak: Varga Irén, Bogár László(Zöld sas presszó,na itt lehet inni nagyokat, ez ott van 10 méterre :)), Polák László polgármester, MuDr. Matica Eduard, és a helyi önkormányzat, és nem utolsó sorban a közönségnek, amiért hallgatnak minket!

Szandra1226: Köszönöm szépen, hogy időt szántál rám és válaszoltál a kérdéseimre!
izzycole: Nagyon szívesen, én köszönöm a lehetőséget.

http://www.paranoid-felvidek.webs.com


szandra1226 - 2010-08-18 (20:48)

Hozzászólások :
Paranoidfan
Paranoidfan
2010.08.18. 21:15:44
Hatalmasat fognak zúzni, az biztos.... mindenki aki ott lesz nagy mázlista...

Sankó hangját meg imádom, nem hasonlítanám senkiéhez... Ő a Sankó...a színpadra termett... metál idol...a mocskos rnr nagykövete...és mellesleg qva jó fej
Jah, és ami a lényeg: 4 sexi paliból áll a banda... ezt már bizonyították a téti bulin...bár Rocky kicsit túlöltözött volt, ellentétben az új jutyubos videóval :) Na meg Attila...Hmmmmm, nyami :) Ami meg a dobost illeti: igazi metál - macsó. Csajok!!! Irány a Backstage! Sankót se kíméljétek, Ő se fog benneteket :)Paranoid the best, f* the rest

*módosítva: 2010-08-24 21:30:42
Lapjáva\' húz, élive\' kormányoz.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4891)
2.Metallica (4856)
3.Ossian (3928)
4.Depresszió (3682)
5.Pokolgép (3676)
6.Nightwish (3623)
7.Kárpátia (3435)
8.Iron Maiden (3427)
9.Road (3331)
10.Rammstein (3286)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat