Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Pribil György - Emlékkoncert (2013.12.01) \

Pribil György - Emlékkoncert (2013.12.01)

December 1-jén, 19.30-tól az A38 hajón zenésztársai, barátai és tisztelői nagyszabású koncerten emlékeznek az ország egyik legkiválóbb gitárosára, a közelmúltban elhunyt Pribil Györgyre. A szervezők a teljes bevételt Gyuri családjának ajánlják fel. 2013. október 16-án tragikus autóbalesetben elhunyt Pribil György, az S-modell, a Kimnowak és a Hobo Blues Band egykori zenésze, a magyar blues és rock színtér kiemelkedő alakja, kiváló dalszerző, az ország egyik legjobb gitárosa. Pribil Gyuri tizenévesen kezdett gitározni, előbb a Topó Neurock Társulatban, illetve az Állati Elmékben, majd országos ismertséget a 80-as években alapított S-modellben, a legendás blues formációban szerzett, ahol mások mellett olyan zenészek fordultak meg, mint Ferenczi György vagy Gerdesits Ferenc. 1993-ban alapította Novák Péterrel és Nagy Gergellyel a Kimnowak zenekart, amellyel olyan mára klasszikusnak számító dalok születtek, mint a Hol van az a nyár, a Tűz van Babám, vagy a Gyémánt.

1999-től Gyuri a Hobo Blues Bandben zenélt, de otthonosan mozgott más stílusokban is, így gitározott Ganxsta Zolee Kartelljében, dolgozott Pierrot-val is, valamint rendszeresen szerepelt olyan koncerteken, amelyen kedvenc előadói zenéjét játszhatta. (Janis Joplin Emlékzenekar, Rory Gallagher Fesztivál, Keith Richards Rock’n’Roll Cirkusz). Az este során színpadra lép a hazai blues, rock színtér színe java. Az S-modell zenekar immár 28 éves történetének valamennyi zenésze fellép, csakúgy, mint a Kimnowak eredeti felállása és még egyszer utoljára Gyuri emléke előtt tisztelegve, élőben felcsendülnek az általa írt legjobb dalok. Ott lesznek a hazai bluesélet ikonjai is: Földes „Hobo” László zenekara, a Hobo és Bandája, a Fekete Jenő fémjelezte Palermo Boogie Gang, Závodi János, a Piramis gitárosa, valamint Pierrot, és Gyuri kedvenceiből is elhangzanak dalok a Janis Joplin Emlékzenekar, illetve a Keith Richards Rock’n’Roll Cirkusz előadásában.
http://www.a38.hu/hu/program/pribill-gyorgy-emlekkoncert-hobo-es-bandaja-zavodi-janos-s-modell-kimnowak-palermo-b-g-janis-joplin-emlekzenekar-keith-richard-r-n-r-cirkusz

pingwin - 2013-11-14 (18:27)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat