Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Raze To The Ground – Fictional Walk Of Lives (EP 2009) \

A Raze To The Ground csapatával első alkalommal 2007 nyarán találkoztam a Tőserdő fesztivál tehetségkutatóján, ahol is az volt a feladatunk, hogy zsűrizzük az ott fellépőket. Ennek apropóján sikerült is velük összecimborálni, főleg mikor egyértelművé vált számunkra, hogy ezek a srácok teljesen kattantak. Ennek ékes bizonyítéka volt, mikor Barta Feri (énekes) az esti LORD koncert első sorában üdvözült mosollyal fel-alá rohangálva a következőket kiabálta: „Mi ez...?! Mi eeez?! Ez valami....Ossssziááán!” A mai napig sírva röhögök, ha eszembe jut, de ennyit a nosztalgiáról.

rttg01



Nos ezek az őrült figurák még a 2009. évben megörvendeztettek minket egy három számot tartalmazó kiadvánnyal amivel mindössze az az egy bajom van, hogy három számos, ugyanis olyan minőségben szólal meg az anyag, hogy sok külhoni zenekar is megirigyelhetné, a zenei teljesítményről már nem is beszélve.

rttg03



A srácok ebben a három tételben olyan esszenciát zúdítanak az arcunkba az R.T.T.G. Repertoárjából, hogy a kedves hallgató az eszét veszejti örömében. Minden hang a helyén van, ének dallamokkal – Szabó Péter ennek eszméletlenül érti a módját - , zúzdákkal, riffekkel, szólókkal, kiállásokkal, váltásokkal, üvöltésekkel és hörgésekkel – Barta úr egy pillanatig nem tréfál ezen a téren - . A dob annyira pontos és precíz, hogy igen erőteljes gyanú merült fel bennem, hogy a felvételen dobgépet hallunk, ha nem így van, akkor le a kalappal Abonyi András teljesítménye előtt. Ha mégis, akkor gratulálok a programozáshoz. Sajnos ennek végül nem sikerült utánajárnom.

rttg02



Bár úgy tudom, hogy jelen pillanatban parkolópályára került a banda, meggyőződésem, hogy ez a társaság pár éven belül nagy eséllyel számíthat nemzetközi sikerekre. Már csak azért is, mert már bő négy éve is hihetetlenül jók voltak élőben, biztos vagyok benne, hogy ez most sincs másként, és amit a felvételen produkáltak...egyszerűen nem találok benne hibát. Nem kenyerem az összehasonlítás, de ha műfaji kereteken belül meg kell tennem, akkor leginkább hazai vonalon a Blind Myself, Bridge To Solace, Subscribe neveket említeném viszonyítási alapnak.

rttg04



A hosszúra sikerült felvezetés után pár sorban azért kitérnék külön a dalokra is. Az anyag egy igen korrekt - néhol grindos - begyorsulásokkal és egy rövidke spanyol hangulatú akusztikus gitárbetéttel megtűzdelt Metalcore zúzdával, a „Split” című dallal indít. Ebben a számban tényleg megvan minden ami a modernebb hangvételű Metal muzsika kedvelőinek szívét megdobogtatja. Az „In cave az előzőhöz képest egy cseppet elszállósabb vizekre evez az akusztikus felvezetéssel és a gyakori ritmusváltásokkal együtt is megmarad ez a hangulat, amit egy zseniális szólóval visznek a csúcsra. Ennél a dalnál leginkább a Subscribe -féle párhuzam ugrik be. Zárásként személyes kedvencem a Don't push me away dallamai csendülnek fel. Ennek a dalnak főleg az énekdallam az igazi erőssége, amiben az amúgy zseniálisra sikerült borítón - Demeter Csaba (www.tattooorion.hu) munkája - feltüntetett információk szerint egy vendégénekesnő Füvesi Szabina is rásegít. Nagyon eltalálták az egész dalt, úgy ahogy van.

Ezután a felvezetés után igazán megörvendeztethetnének minket egy nagylemezzel is.

rttgfront

Tracklist:
01. Split
02. In cave
03. Don't push me away

Értékelés:
10/9




http://www.myspace.com/razetothegroundmusic

Arposz - 2011-07-27 (06:43)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat