Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Éhenkórászok Live Stream

Fekete Zaj

Rockmaraton 2021

Hegyalja Rock Tábor

[Tovább...]
Roar - Ősi Tűz \

Nyáron megjelent a ROAR együttes Ősi tűz című harmadik demója. Ez a szimpatikus kis csapat szeretne vidékről bekerülni a köztudatba, így alkalmasnak találtam az időpontot egy karácsonyi meglepetés kritikára. Mivel nem vagyok túl jártas a thrash műfajban, ezért megkértem két barátomat, hogy illessék pár szóval Roar-ék új korongját. Hocza 'Igor' Róbert neve a Remorse thrash metál bandából lehet ismerős, Szőke Viktor pedig közel 30 éve mozog zenész körökben.

roar2A ROAR zenekar 2009 augusztusában alakult az egykori Spleen és a Killing Fields nevű bandák túrkevei és kisújszállási tagjaiból. Mindkét korábbi zenekar a thrash stílus körül mozgott, ezért egyértelmű volt, hogy ebben az irányban kell tovább folytatniuk. Ami más volt a korábbi elképzelésekhez képest, hogy kevés feldolgozást, főképp saját számokat szerettek volna játszani. Ennek eredményeképp 2010 július végére elkészültek egy hét saját számot tartalmazó demo anyaggal, melynek az Álarc címet kapta. 2011. augusztusában sikerült befejezniük a második 'A halál árnyékában' című demo anyagukat, amit le lehet tölteni a www.roarmetal.hu diszkográfia menüpontja alatt.

roar1Az Ősi tűzzel kapcsolatban így vélekedett Hocza 'Igor' Róbert:
„Számomra a régi kedvencek hatása érződik a zenéjükben (Moby Dick, Testament,Exodus). Persze mellette ötletesek a kiállások, változatosak a riffek. Igazi 90-es évek feelingje jön át. Bár jobban ki kellene használni a két gitár adta lehetőségeket (többszólam). A szövegvilág kliséktől hemzseg, javasolnám, hogy jobban feküdjenek rá a rímelgetésre vagy kellene keresniük egy hivatásos szövegírót. Az énekhang kicsit erőltetett, de sok gyakorlással akár még többre is viheti a srác.”

Szőke Viktor ennyit fűzött hozzá:
„Amikor az első riffeket meghallottam rögtön dobtam is egy hátast. Itt nincs mellébeszélés, gyilkos, sallangmentes tengerentúli "oldszkúl" thrash-t kapunk az arcunkba. Leginkább a Slayer, Sepultura nyomdokain, de megkockáztatom a Kreator, Destruction hatásait is. Plágiummal semmiféleképpen nem vádolnám a srácokat, sőt európai szinten abszolút felvállalható, amit csinálnak, őszinte, átlagos szövegekkel, mely a mindennapokból merítenek. A hangzás kitűnő demo szinten, sok banda vérzett már el nagy stúdiókban felvett anyagokon. Óriási fejlődésen ment át a banda az előző demókhoz képes, mind hangzásban és zeneileg ugyanúgy. Minden elismerésem Majláth Lajosnak aki fáradhatatlanul küzdött, hogy fejlődjön az ének, és elkönyvelhetjük, hogy megtette a magáét, sikeresen kiküszöbölte a hibákat. A szólók is nagyon ott vannak, ahogyan a "nagyoknál. Az Alkonyat című nóta /nekem nagyon tetszik/- az anyag tetőpontja- Kreator/Moby Dick-es zúzás, mely a gyermekkoromat idézi, amikor Smiciék a Happy End-et nyomták el fenomenálisan. Gyenge pontot sajna találni. A zenekar neve szerintem egy modern-rock bandához illik, de legyen ez az ő dolguk. A borítóban nem találtam semmi különlegeset, sőt szerintem klisé, viszont illik az demo címéhez. Ez persze szubjektív vélemény. Összefoglalva: gyerekek... ez igen,csak így tovább ezt így kell csinálni!!! Türelmetlenül várjuk a nagylemezt.”

Ezzel én is így vagyok, szívesen hallgatnék egy jól kevert, komplett ROAR albumot akár a következő Karácsonykor.

roarborito
Roar - Ősi tűz
1. Ősi tűz
2. Száguldva
3. Sötét kor
4. Alkonyat
5. Állj talpra!http://roarmetal.hu

_Saci_ - 2013-12-29 (18:02)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4876)
2.Metallica (4833)
3.Ossian (3915)
4.Depresszió (3669)
5.Pokolgép (3656)
6.Nightwish (3598)
7.Kárpátia (3422)
8.Iron Maiden (3411)
9.Road (3312)
10.Rammstein (3274)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat