Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Rock N Roll High School : Extreme Deformity - Internal (1993) \

Ó, azok a régi szép idők! Ha jól emlékszem középiskolás elsős koromban jutottam hozzá eme lemezhez egy kazettamásolós csere alkalmával. Én odaadtam egy másik középsuliba járó srácnak az Akela - Farkasfarsang kazettát, ő meg kölcsönadta nekem ezt. A buszon hazafelé már alig bírtam egy helyben ülni az izgalomtól, mert a srác azt mondta, hogy ez nagyon jófajta kemény muzsika. Hazarohantam és azonnal beraktam a magnóba az újonnan szerzett kis kincset. És amit hallottam, az a mai napig tartó szerelem lett. Na jó, nem szerelem (mert azt csak Black Sabbath-ra mondom), inkább egy életre szóló vonzalom alakult ki bennem a death metal iránt.

ed01



Manapság ritkábban hallgatok ilyen zenéket, azonban minap az interneten szörfözve akadtam rá sihederkorom egyik kedvenc albumára, mely ma már nincsen meg azon az agyonmásolt kazettán. Az elfeledett csoda azonban digitális formában ismét a birtokomban van. Nagyon kellemes emlékek kötnek hozzá. Akkori érzések, hangulatok törnek elő. A zenéről annyit, hogy ez egy magyar death metal zenekar, ami egyik első, elismert ilyen stílusú volt kis hazánkban. A dalok mai napig taposnak, mint egy úthenger. Igazából régi vágású, old-school death detal, nem kevés Obituary feeling-gel. 8 dal található eme albumon. Igazából nem tudom, hogy CD-n vagy kazettán beszerezhető-e egyáltalán manapság? Érdekesség még, hogy a csapat tagjai a későbbiekben olyan bandákban bukkantak föl, mint a Sear Bliss, a Moby Dick, a Csejtey és az utódzenekar, Strong Deformity, ami volt Extreme Deformity és ex-Jeanne Dark (ők is megérnek egy feketemisét) tagokból alakult.

ed02



Tehát a nyolc dal közül egyik sem töltelék, és maximálisan összerakott gyilkos szerzemények. A lemezen levő Kill Your Idol mai napig egy magyar death metal underground szupersláger. Emlékszem, az egyik budapesti szórakozóhelyen 2006-ban Age Of Agony koncerten kellemes meglepetés ért: a srácok eljátszották ezt a számot. Majd belevertem a fejem a falba a színpad szélén állva, amikor üvöltöttem a dal sorait, igaz értelmetlenül, csak úgy, ahogyan emlékeztem rá 1998-ból. Jelenleg is bömböl nálam ez a lemez, igaz mp3 formátumban, de az érzés az, mint régen. Kicsit a tovatűnt diákéveket sírom vissza. Az akkor barátokat, életérzést, a gondtalanságot. Na de minek érzelgősködünk? Ez death metal és kegyetlennek kell lenni! :) A szombathelyi - egyébként egy Pungent Stench szerzeményről elnevezett - Extreme Deformity Internal című lemeze egy szó mint száz, ma is totálisan megállja a helyét, annak ellenére, hogy 18 éves lemez. Csak ajánlani tudom a durva zenék kedvelőinek! Tökéletes remekmű manapság is.

edinternal



Extreme Deformity - Internal (1993)
1. Internal
2. Forgotten Thought
3. The Gate
4. Behind The Reality
5. Confusion Of Thoughts
6. Kill Your Idol (W.I.M.V.)
7. Call From Beyond
8. Recreation Of Time

Értékelés:
10/10



- Az Internal kazetta és az Extreme Deformity demo teljes anyaga valamint egy, az Internal -ról lemaradt szám (Escape) remasterelve, új borítóval, 2011 február 28. -tól beszerezhető CD lemezen itt:
neverhearddistro@gmail.com
http://neverhearddistro.blogspot.com/2009/08/zene-music.html

Konzervnyúl - 2011-03-07 (11:27)

Hozzászólások :
Mortician
Mortician
2011.03.07. 23:26:11
Az biza.
Ideje volt már,hogy kiadják CD-n.
 
GABO
GABO
2011.03.07. 18:06:01
Csudijó muzsika!

"Paganini nem ad ráadást!"
myUserbar.hu


Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat