Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Rock N Roll High School : MC5 - High Time (1971) \

Számos kiváló zenekar tűnt fel - és sajnos tűnt el a köztudatból - a '70-es években. Ezen kíválóságok egyike volt az 1964-ben Rob Tyler énekes, Wayne Kramer és Fred "Sonic" Smith gitárosok, Michel Davis basszeros és Dennis Thompson dobos által alapított michigani MC5. Rövidre sikeredett és botrányos, provokatív politikai fellépéseikkel, illetve drogügyletekkel teletűzdelt pályafutásuk harmadik és egyben utolsó albuma, az 1971-es High Time a rossz promóciós munkálatoknak köszönhetően a legsikertelenebb és legkisebb bevételű lemezük lett.

Ennek ellenére mégis méltán mondható a legjobb megmozdulásuknak. A többnyire blues és rock'n'roll hatású zenéjüknek ezen terméke igazi, vérbeli hard rock lemez lett, sokkalta szabadabb és kreatívabb témákkal mint előtte. Korábbi kiadványaik (Kick Out The Jams, Back In The USA) inkább kompromisszumra való hajlamot mutattak a kor általánosabb zenei ízlésével, a High Time-on azonban megvillantották ambícióikat, és kimutatták valós zenei tudásukat. Remek gitártémák és még jobb szólók teszik energikussá és sokszínűvé az albumot néhol szájharmónika kísérettel.

mc502



A dalszövegek terén is megmutatkozik - a csajozós szövegek mellett - szabadságszerető életfelfogásuk. Amellett, hogy az akkoriban aktuális vietnami háború ellen emeltek szót, egy olyan ideáról ábrándoztak, ami alapján mindenki a szabadon dönthet a saját sorsáról minden káros befolyásoló tényező nélkül. Társadalomkritikájuk és élvetegségre bíztató üzenetük összefonódása laza és hangulatos zenéjükkel egy igazán nívós eredményt szült, ami ha nem is tette őket az ismertebb bandák egyikévé, mindenképp alapművé vált.

Az album első száma, a Sister Anne kiváló kezdés, egyike a valaha megíródott legjobb hard rock szerzeményeknek, és a későbbiekben sem kell csalódnunk, mert a lemez egész terjedelmében tartja a lendületet, ami csak a harmadik dal, a Miss X erejéig lankad le egy rövidebb időre. Az ezután hallható nóták a korábbi lemezeik egyszerűségére utalnak vissza némileg. Világszemléletük mintegy öszegzésként az Over And Over című számban kerül megfogalmazásra, ami talán a második leghúzósabb dala az albumnak. Lazább hangulatú zenék és az örökzöld hard rock kedvelőinek ajánlott vele megismerkedni.

mc501



MC5 - High Time
1. Sister Anne
2. Baby Won't Ya
3. Miss X
4. Gotta Keep Movin'
5. Future/Now
6. Poison
7. Over And Over
8. Skunk (Sonicly Speaking)

Értékelés:
10/10





http://en.wikipedia.org/wiki/MC5

Ed Gein - 2011-02-22 (20:10)

Hozzászólások :
Zero The Hero
Zero The Hero
2011.02.22. 20:50:47
Még ilyet!
 

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat