Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
ROCK ON! Fest! (2014. szeptember 05-07.) \

A Rock On Fesztivál a nyári fesztiválok korszakának a lezáró bulija, a rajongók, s a bandák számára is. Egy évszak vége, egy új évszak kezdete, e-nagy kettősség jellemezte is ezt a fesztivált.

közönség01



Güzü másodjára is hatalmas rendezvényt álmodott meg. Természetesen a hirtelen jött tragédiája jó néhány dologban változást hozott. Sajnos a 2 nagy színpad így nem jöhetett létre, s jó pár külföldi és magyar zenekart is lemondani kényszerültek a szervezők, mert sajnos egy színpadon nem lehetett megvalósítani a 2 színpad műsorát. Szerény véleményem szerint így is nagyon súlyos és egyéni bandákat tudtak beszervezni. A koncertek mellet, egyéb más gasztronómiai programok (Pörköltek Tere, Magyar Grillbajnokság, Rétes vonat) voltak még látogathatók a fesztiválra kilátogatók számára, 3 napon keresztül.

Csövi



Számomra hivatalosan szeptember 5.-én, délután 18 órakor, kezdődött meg a Rock On fesztivál, s mikor megérkeztem a Népligetbe, akkor már javában készülődtek a különböző színpadoknál a zenekarok. Rögtön a programok felfedezésével kezdtem a fesztiválozást. Már az első napon igen sok látogató, érdeklődő volt, az idősebb és a fiatalabb korosztály is képviseltette magát a pénteki nap ellenére is. 5 színpad volt látogatható, mindegyik színpadon különböző stílusok képviseltették magukat. Számomra voltak jobb és rosszabb fellépések is. Viszont rá kellet jönnöm, hogy egy jó sör mellett vagy evés közben, távolról elhallgatható a banda, a kora esti „zörgésre” a hangulat, a fesztivál megindításához tökéletesek.

Aurora



A Rock On feszt Színpadnál 18:30 kor, a Holtidő zenekar hevítette a hangulatot, a már jó pár összegyűlt rocker rajongónak. Ezután jött az Alcohol, 19 órás kezdéssel, amire jóval több rock rajongó jött közelebb a színpad elé, amihez Tóth Sándor (Csöves) pusztán már a jelenlétével is vonzotta a rockereket. A legtöbben tudták, hogy ő is sokat tett a fesztivál létrejöttéhez. A basszusgitározás közepette való éneklésével számomra Motörhead érzést idézte fel. Az egy órás koncertjük alatt a hangulat végig felfűtött volt. Az Alcohol után 20 órai kezdéssel a Benzin együttes következett, akiket már még több rajongó fogadott, s egyre többen gyülekeztek tombolni a színpad elé. A Benzin csapata tartotta a hangulatot, amit az Alcohol együttes hagyott maga után. Szemmel láthatólag a közönség többségének tetszett ez a fajta rock zene is. A pénteki estét egy klasszikus, grandiózus punk banda, az Aurora zárta, melyre igen sok rajongó gyűlt össze. Több mint 30 év tapasztalatával a hátuk mögött játszottak a színpadon, a közönség hatalmas örömére. A Fesztivál első napját hibátlanul és méltón zárták le, bő 1 órán át kiváló punk/rock zenével szórakoztatták a közönséget.

Tűzmadár



A Rock On Feszt 2. napja szeptember 6-án szombaton folytatódott. Észrevehetően sokkal többen voltak, mint pénteken. Személy szerint a Tűzmadár együttes koncertjére érkeztem meg. Schrott Péter (ének), Horváth Zsolt (billentyű), Szűcs Attila (basszusgitár), Károlyi Gergely (gitár), Haraszti Dávid (dob) új gitárost láthattak az egybegyűltek, Tyukász Botond személyében. Ez nem hatott negatívan a produkcióra, sőt! Inkább új lendületet kapott a banda, Schrott Peti is nagyon jó formában volt. Hihetetlen jó egy órás koncertet adott a Tűzmadár együttes.

Akela



A közönséget igen csak jó hangulatba hozták, ami az est folyamán csak fokozódott és sokszorozódott. A következő zenekar 19 órakor lépett színpadra, ami nem más, mint az Akela volt, a szokásos farkas jelmezben kezdődött a koncertjük - majd pár előadott szám után előbújtak a zenészek maskaráik mögül. Ekkor már még több rajongó tolongott a színpad előtt, pogózás is előfordultak a fiatalok körében, az idősebbek meg hátrébb metálvilláztak...

Omen



21 óra pár perckor a várva várt Omen együttes lépett fel, akik a Jelek album 20 éves évfordulójának a jubileumi előadásával álltak színpadra. Koroknai Árpád (ének), Nagyfi László (gitár), Vörös Gábor (basszusgitár), Nagyfi Zoltán (dob), Nagy Máté (gitár) hibátlan, vérprofi koncertet adott, a lassan 25. évébe lépő Omen együttesre a szakadó eső ellenére is rengetegen voltak kíváncsiak. 22 órakor a közönség, ha nagy nehezen is, de elfogadta, hogy a koncertnek vége! A szombati nap csúcskoncertje volt ez.

Rebel



Aztán másnap a fesztivál harmadik és egyben az utolsó napja kezdődött meg, ami számomra (újfent) 18 órakor kezdődött. Sajnos meglátszódott, hogy vasárnap van, mert nem voltak olyan sokan, mint szombaton. Ez sem a szervezők, de nem is a fesztivál hibája. A Rebel együttes épp a beállásnál tartott, amikor megérkeztem, s aztán bő 45 perces karcos/metál zenével szórakoztatta az egyre növekvő közönségét. Számomra ez a kezdet is nagyon jó volt, kellemes fesztiválhangulat kerekedett.

Action



A következő két együttesnek megalapozták a hangulatot. 19:30-as kezdettel az Action zenekar csapott a húrok közé, amire rögtön őrült hangulat tört ki a rock rajongók között. Igen pörgős, erős szavakra építkező rock zenével hevítette a levegőt Szasza és csapata. Aztán eljött az este talán legjobban várt zenekara a Nevergreen, akik a 20 éves jubileumi koncertjükkel örvendeztették meg a közönségüket. Én most láttam és hallottam először a zenekart, s nem tévedtem afelől hogy nagyon erős, súlyos hangzású koncerteket nyújtó banda. Egy egyéni, súlyos gothic/metál stílust képviselő zenekar. Nevükhöz és a stílusokhoz méltón, hihetetlen lenyűgöző koncertet adtak. Az égieknek is tetszhetett, s nem eredt el az eső.

Nevergreen



A Nevergreenre végül igen sok gothic és metál rajongó gyűlt össze a vasárnap este ellenére is. Sokan várták ezt a koncertet, sok rajongónak szereztek örömtel, grandiózus estét Úgy gondolom méltó utolsó fellépői voltak a Rock On! Fesztnek, hibátlanul zárták le a fesztivált. (Nevergreen tagjai: Bob Macura - vocál, basszus és ritmus gitár, Matláry Miklós – billentyűs, Kovács Tamás – dob, Nenad Nedeljkovic – szóló gitár)

közönség02



Hihetetlen gyorsan eltelt három nap, pörögtek az események, s pár perceseknek tűntek az órás koncertek. Minden elismerésem a szervezők felé. A viszonylagos gyors áthangszerelésekért a színpad technikusoknak. Sok új ismeretség kötődött, sok ember fordult meg a 3 nap leforgása alatt a fesztiválon. Nagyon remélem, hogy ugyanitt, ugyanekkor, 2015 Szeptemberében újra látogatható, és hallható lesz, ez a fesztivál!

https://www.facebook.com/RockOnFestHungary
https://www.facebook.com/events/710035282408897/

Vas Balázs - 2014-09-22 (13:54)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat