Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Rock N Roll High School: Helloise - Polarity (1986) \

Enrico unszolására arra adtam fejem, hogy a jó öreg Heavy Metal aranykorát idéző Helloise második lemezéről írjak ajánlót. A '86-os Polarity lemez a hollandok második zseniális alkotása volt. Szerencsére valakinek volt füle a dolgokhoz és a HM ismét előtérbe kerülése idején, 1998-ban kiadták remastered változatban eme Metal csodát. Ráadásul két cég is. A Pseudonym és az Avalon is. Az Avalon-féle verzión más bónusz dalok találhatók. Nekem Pseudonym által újra kiadott lemez van birtokomban, ezért arról írok. Nem tagadom, hogy a két kedvenc holland zenekarom a Helloise és a Picture (róluk is fogok írni előbb-utóbb), úgyhogy bocsánat, ha elfogult lennék. De hát tudjuk a közmondást: Mindenkinek a saját gyereke a legszebb. Na, füleljük meg, mit tartogat nekünk ez a remasterizált Heavy Metal korong!

helloiseband



Elvont, űrhangulatú bevezető után kezdődik a címadó dal, mely hatalmas HM riffeléssel és énektémával kopogtat dobhártyánkon. Majd egymás után törnek elő a hangfalakból a jófajta dallamosabb vagy zakatolósabb dalok. A Destination, az In the line of fire, az epikus Helloise, a megadallamos See tomorrow, vagy a pörgősebb Pool of confusion mind-mind fantasztikus nóták. A lassú metálballada, a So close to love is megér egy misét. A legnagyobb kedvencem azonban a Sole survivor, mely egy tipikus Hair Metal himnusz. A tíz tételből az En la Linea de Fuego nem önálló dal, csupán az In the line of fire bevezetője. Nem tudom, miért külön dalként szerepel? Annyi baj legyen! A dalok nagyon megállják a helyüket még ma is. Hangulatuk van, és remek hangszeres megoldások sokasága tobzódik bennük. Lásd: Helloise! Istenem, mekkora nóta! Nem egy mega-metál lemez, de talán éppen ebben rejlik a nagyszerűsége. Hol progresszívebb, hol rockosabb, hol metálosabb. Annak ellenére, hogy mindenütt Heavy Metal van feltüntetve a műfajának, sokféle zenéből táplálkozó muzsika. Sőt: van ahol Power Metal-nak írják... Igazából annyira power, mint melodic rock... tehát 5- 10 %-ban. Na de most jön a lemez java! A bónusz dalok. Csupa kiadatlan tétel szerepel köztük. A Mistery Eyes című eléggé AOR-os, hard rockos. Állati szerzemény ebben a műfajban. A Wanted by the FBI atom-heavy nóta, valamint a Rock Unites és a Slow down (a vokáltéma az egy dolog ami nem tetszik e dalban) is széles mosolyt fog csalni az ősmetallerek szájára. Nagyon jó kis rock/metal himnusz. A Danger games pattogósabb, riffelős kemény rock téma, ahogy a Don't talk to me is.

helloise (1)



A Polarity és a In the line of fire demó verziója is tartogatat némi meglepetést. Nekem speciel ez a két kedvenc a lemezről. A Polarity-t ajánlom mindenkinek, aki szereti a régi, '80-as évekbeli hangzást és stílust. Nagyon jó lemez ez és a bónuszok miatt is érdemes beszerezni.

helloise

Helloise - Polarity (1986)

1. Polarity
2. Destination
3. Give It Up
4. En la Linea de Fuego
5. In the Line of Fire
6. Helloise
7. See Tomorrow
8. Pool of Confusion
9. So Close to Love
10. Sole Survivor

Bónuszdalok (Pseudonym Records-féle verzió):
11. Mystery Eyes
12. Rock Unites
13. Danger Games
14. Slow Down (Give It Up)
15. Polarity
16. In the Line of Fire
17. Somebody
18. Wanted by the FBI
19. Don't Talk to Me

Értékelés: 10/10



http://www.youtube.com/watch?v=uNkhukLGVH4


Konzervnyúl - 2010-12-20 (08:23)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat