Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
a Livesounds bemutatja: A Tour For The Loud

a Concerto Music bemutatja: Nightwish World Tour 2020

a Concerto Music bemutatja: The Magical Tour 2020

a Livesounds bemutatja: Gotthard European Tour 2020

Three Tremors (Ripper Owens, Sean Peck, Harry Conklin) + Divided

[Tovább...]
Semi Holsen \

Lezárult a Pulzus tehetségkutató. Ez tényleg igaz a nevére, mert sok tehetséges bandát ismertem meg ott a fellépők közül. A verseny 3. helyezettjével beszélgettem a jelenről, múltról és a további jövőről. A zenekar gitárosát Szabó Nándort kérdeztem.

semi003Riana: Szia! Először is gratulálok nektek! Számítottatok rá, mikor elindultatok ezen a tehetségkutatón? Gondoltátok volna, hogy idáig eljuttok?
Semi Holsen:
Szia! Szép napot kívánok minden kedves olvasónak itt, a rockerek.hu-n. Köszönjük szépen a gratulációt. Hogy számítottunk-e ilyen szép helyezésre? Erre se igennel, se nemmel nem tudnék válaszolni. Fogalmazzunk úgy, hogy bíztunk benne, és igyekeztünk mindent megtenni azért, hogy idáig eljussunk.


Riana: Hogy szereztetek tudomást a Pulzusról?
Semi Holsen:
A zenekar gitárosa és egyben a zene elektronikus részéért felelős tagja, Kobák Olivér fedezte fel a hirdetést az interneten. Mivel vonzóak voltak a díjak és a lehetőségek, beneveztünk. Így utólag, azt hiszem, semmi okunk panaszra… :)


Riana: Tehetségkutatók terén már tapasztaltak vagytok, mik az eddigi benyomások? Miben volt más ez, mint a múltkori?
Semi Holsen:
Az, hogy tapasztaltak vagyunk ilyen téren, talán túlzás. Ez a második tehetségkutató versenyünk. Az első a nyíregyházi Backstage Live nevű verseny volt, amit meg is nyertünk. Ott is megismerkedtünk nagyon jó zenekarokkal, de itt sokkal keményebb volt a konkurencia. És azt sem felejthetjük el, hogy felléphettünk a Petőfi Csarnok nagyszínpadán (reméljük nem utoljára), ami sok amatőr zenekar álma, még akkor is, ha most nem volt zsúfolt a nézőtér. Itt szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki a nagy távolság ellenére is eljött bennünket buzdítani!

semi002Riana: Mesélnél a zenekarról? Amit fontosnak találsz rólatok. Mióta léteztek és ez a felállás mióta van? Milyen stílusban játszatok?
Semi Holsen:
A zenekart 2009 májusában Nádasdi Péter (énekes) és Kóbori Dávid (dobos) alapította. Ők ketten már jól ismerték egymás zenei ízlését, hiszen együtt játszottak előző zenekarukban is. Az első dalokat is ők ketten írták, de az első próbára már engem is (Szabó Nándor - gitár) meghívtak. Bármennyire próbáltunk különcök lenni és basszusgitár nélkül komponálni, a mély hangok nagyon hiányoztak a zenénkből, így kisebb unszolás után sikerült becserkészni a bandába Oravec Gábort, ugyanezen év augusztusában. Az első koncertjeinket is ebben a felállásban adtuk. Végül szükségünk volt egy újabb gitárosra, hiszen Petit gátolta a hangszer a színpadon való kibontakozásban, ahogy azt a PeCsa Music Hall-ban is láthatták a jelenlévők. :) Ezért kb. egy évvel a zenekar megalakulása után csatlakozott hozzánk Kobák Olivér, aki, a gitárjáték mellett, a zenénk elektronikus elemein követ el merényletet. És a stílusunk? Mi melodikus alternatív rockként emlegetjük.


Riana: A tárgyi nyereményen kívül sok mindent nyertetek ezzel a versennyel. Hogyan tovább? Gondolom jó nagy löketet kaptatok ezzel az elismeréssel.
Semi Holsen:
Először is boldogan veszünk részt a két fesztiválon, a Szigethalom Feszten és a Zorall Sörolimpián, amire a szervezők hívtak meg bennünket és a másik két díjazott zenekart, a No More Gravity-t és a Southern Comfort-ot . Ősszel pedig egy még komolyabb megmérettetés vár ránk a Hangfoglaló tehetségkutató versenyen, amire a lehető legjobban szeretnénk felkészülni. Ezúton szeretnénk megköszönni a meghívást és a szervezők bizalmát. Igyekszünk az interjúfelkéréseknek is megfelelni, de sajnos a nagy távolság és a zenekar egyéb elfoglaltságai (munkahely, egyetem) miatt nem tudunk mindannyian részt venni ezeken.


Riana: Belülről ti hogy éreztétek magatokat a Pulzuson?
Semi Holsen:
Ha röviden szeretnék válaszolni, akkor nagyon jól, köszönjük… De komolyra fordítva, tényleg elégedettek vagyunk a szervezéssel. A PeCsa Caféban családias volt a hangulat, a döntőben pedig kipróbálhattuk, milyen egy tágas színpadon zenélni. Új embereket ismerhettünk meg és új kapcsolatokat teremthettünk, ami mindig fontos egy zenekar életében. Szerettünk volna ugyan több dalt is előadni, mert nagyon nehéz volt azt a hármat kiválasztani a repertoárunkból, de talán majd legközelebb.

semi001Riana: Jövőbeli terveitek? Saját lemez? Fontosnak tartjátok ma egy zenekar szempontjából a saját kiadványt?
Semi Holsen:
Ahhoz, hogy saját lemezt adhassunk ki, elég komoly anyagi háttérrel vagy támogatóval kellene rendelkeznünk, s azt egy kevésbé ismert zenekar nagyon nehezen talál. Természetesen nem adjuk fel, és mindent megteszünk e cél elérése érdekében. Még akkor is, ha a mai világban egyre kisebb az értéke a CD-nek és nagyobb hangsúlyt kapnak a különböző zenei webáruházak.


Riana: Koncert felkérést kaptatok már? Érezhetően felgyorsultak az események körülöttetek?
Semi Holsen:
A három fellépésen kívül – amit az előzőekben már említettem – nincs újabb felkérésünk, de mi sem ülünk a babérjainkon. Igyekszünk önmagunkat menedzselni és különböző koncertlehetőségeket keresni. Jövő évben pl. Kassa lesz Európa Kulturális Fővárosa, és már idén is szerveznek bevezető rendezvényeket, amelynek keretében a Semi Holsen is fel fog lépni.


Riana: Köszönöm az interjút és sok sikert kívánok a továbbiakban!
Semi Holsen:
Mi is köszönjük a lehetőséget! Szia!

http://www.semiholsen.com
Riana - 2012-04-29 (00:31)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4891)
2.Metallica (4856)
3.Ossian (3928)
4.Depresszió (3682)
5.Pokolgép (3676)
6.Nightwish (3623)
7.Kárpátia (3435)
8.Iron Maiden (3427)
9.Road (3331)
10.Rammstein (3286)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat