Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Skaltrax: Mi nem barátok vagyunk, hanem egy család \

2018. május 11-én, pénteken debütált a borsodi Skaltrax nevű formáció. A kazincbarcikai Diamond Rock Club adott otthont első fellépésüknek. A magukat dallamos death metalt játszó bandának aposztrofáló zenekar meglepően sok, kb. 100 fizetővendéget vonzott be a Diamondba. Ez két okból is kellemes csalódás volt, hiszen manapság a mainstream bandákon kívül igencsak gyér a látogatottsága a klubkoncerteknek, ráadásul egy majdnem ismeretlen együttesről van szó….

Tehát igencsak pozitívan indult a péntek este. Nem volt vendégzenekar. A srácok úgy gondolták, ez az ő napjuk és az első megmérettetés ebben a formában az igazi. Azt gondoltuk, lesz némi díszlet, meg hullasmink, de a húszas éveik elejét taposó fiúk egységesen zenekari pólóban, mindenféle „felesleges” külsőségek nélkül tolták le a másfél órás programjukat. Az igazat megvallva, először nem is akartam menni a koncertre, mert hát ugye death metal, meg fiatal banda…. Nem sok reményt fűztem ehhez az estéhez. Aztán mégis mentem. És milyen jól tettem! A frontember tényleg frontember volt, jól szóltak kifelé, változatos volt a repertoár. A csapat még keresi az útját a stílust tekintve. Jelenleg talán a fő csapásirány az extrém és normál énektémákat sűrűn váltó modern metal vonal, amihez becsatlakozik némi göteborgi death metal hangulat és itt-ott némi black metal elem. Az egész zene meg van támogatva viszonylag egyszerűbb billentyűtémákkal, ami viszont atmoszférikusabbá teszi a produkciót és egyértelműen a javára válik. A dalok jól hangszereltek, a srácok élőben sem voltak megijedve a hangszereiktől és korukat meghazudtolva elég magabiztosan és pontosan játszották le a programot. Ha letisztul náluk a kép, és több eredetiséget tudnak belevinni a dolgaikba, ebből még bármi lehet! Szóval megérte. Olyan hangulatot csináltak pénteken, amilyet ritkán látunk kevéssé felkapott bandáktól. A koncert vége felé még 2 srác! (nem kislányok) össze is balhéztak az énekes levetett pólóján.

https://www.youtube.com/watch?v=vnexSxIFJ78

A koncerten elhangzott dalok:

1. The Day Of Extinction (saját)
2. Hameln (saját)
3. World War (saját)
4. Soldiers Of Hell (saját)
5. Cranberries - Zombie
6. Octavarius (saját)
7. Damien Rice - 9 crimes
8. Into The Deep (saját)
9. Face Of Gods (saját)
10. Misfits - Die Die My Darling
11. Backstreet Boys - Incomplete
12. Wings Of Satan (saját)
13. Forsaken (saját)

skaltrax

A Skaltrax tagjai:
András Balázs: Drums
Ákos Balázs: Bass
Bence Köhler: Guitars/vocals
Tóth Tamás: Keyboards
Kórik Richárd: Guitars
A Skaltrax három tagjával nem közvetlenül a koncert után, hanem két nappal később találkoztam egy barcikai vendéglátóipari egységben, hogy beszélgetés közben elszürcsöljünk némi üdítőt. De tényleg! :D
Bence és a Balázs fivérek kedvesek, nyitottak, viccesek voltak, mintha már régóta ismernénk egymást, pedig csak most találkoztunk. Olyan dolgokat osztottak meg velem, amit azért én most titokban tartanék. ;)


Rockerek.hu: Sziasztok! Kezdjük az elején! Honnan jött a nevetek és mi a jelentése, ha egyáltalán van neki olyan?

Bence:
Vettem egyszer egy társasjátékot és abban van egy olyan lény, aminek az a neve, hogy Skall. Pont beültem a budira, Anthraxot hallgattam és valahogy össze lett húzva ez a kettő. Tehát nincs jelentése, és mégis. Két olyan dolgot vegyítettem össze, amit szeretek.


Rockerek.hu: Mikor alakult a zenekar, azaz honnantól datáljátok magatokat? Mutassátok be a bandát! Tudom, hogy voltak tagcserék, de mikor állt fel ez a jelenlegi formáció?

Bence:
Tavaly március közepe táján alakult meg a banda, mert addig csak ketten Andrással bohóckodtunk. Aztán azt gondoltuk, hogy kevesen vagyunk mi ketten egy zenekarhoz, de nem volt basszusgitárosunk. Bandi öccse, Ákos nagylelkűen bevállalta, hogy majd ő lesz a basszusgitáros.
Ákos: Bandi megkérdezte, hogy nincs- e kedvem basszusgitározni? Először mondtam neki, hogy van egy ismerősöm, megpróbálom beszervezni, de az nem jött össze. Aztán megkérdeztem, hogy vegyek-e egy basszusgitárt? Bandi azt felelte, hogy igen. Én meg mondtam, hogy jó de csak akkor, ha Bence megtanít játszani rajta.
Bence: Igen, ez így volt. És 2 hét után már dobta is el a pengetőt.
Aztán az első klipet, a The Forsaken-t 3-an csináltuk meg.

https://www.youtube.com/watch?v=jDhh8_fNM7Q

Ez tetszett Ricsinek és jött. Egy jó darabig csak négyen voltunk. December környékén ajánlották nekem Tamarát, hogy ő szinti posztra jó lenne és jönne is. Felvettük őt. A 2. klipet vele forgattuk le, de aztán ő személyes okok miatt kilépett a zenekarból. Tomi, az új szintisünk kb. egy hónapja jött a bandába. Na, vele megfogtuk az Isten lábát! Ő gyorsan megtanult mindent, nagyon jól jártunk vele!

Rockerek.hu: Ez nem látszott a koncerten. Nagyon összeszokott csapat benyomását keltettétek. Rendben volt az összkép, az egymásra figyelés, minden. Gondolom, nem először álltok már színpadon.
Bence:
Ricsinek meg Tamásnak volt már zenekara én a Wake On Burial alapító tagja voltam, meg egy másik miskolci zenekarban is játszottam. A Balázs tesóknak ez volt az első fellépésük.
Bandi: Igen. És már egy hónapja izgulunk, nagyon féltünk ettől a koncerttől. Iszonyatosan paráztunk. Az első szám végéig. Onnantól már nagyon élveztük az egészet.


Rockerek.hu: Másfél órát zúztatok a színpadon. Zömében saját számokat toltatok. Mekkora már a repertoárotok és mikorra tervezitek a beharangozott EP vagy album kiadását?
Bence:
Van már 9 saját számunk…
Bandi: 11. :) Igaz, azokat még ki kell dolgozni…
Bence: EP-t nyárra terveztünk, de lehet, hogy ősszel egyben kiadjuk az albumot. Ez igazából nem rajtunk múlik. De addig néhány számot fel fogunk tenni a Youtube-ra.


Rockerek.hu: Mi inspirál, mi ihlet meg titeket a dalok készítésekor? Egyáltalán, hogyan készülnek a nóták nálatok?
Bence:
Leginkább ez úgy néz ki, hogy én otthon csepp magányomban kitalálok egy riffet, azt megmutatom Bandónak, ő hozza a dobtémát, aztán együtt kidolgozzuk az egészet. Az énekben a többieknek nincs beleszólása, az csak az én dolgom. A budin szoktam gitározgatni, ott jön az ihlet. :D :D :D Amíg még „fecskefarkú” gitárom volt, érthetően könnyebb volt a helyzetem. :D
De, hogy komolyra fordítsam a szót, a napszakok és évszakok váltakozásai ihletnek meg. Télen vagyok a legtermékenyebb. A legtöbb számunk egyébként az elmúlásról szól. Sajnos elég gyakran kellett megtapasztalnom ezt az érzést.
A zenei irányvonat tekintve pedig gyerekkorom óta Iron Maiden-t, a Pantera-t , Death-t, Dream Theater-t és Gojira-t hallgatok. Ők inspirálnak engem is, persze a magam útját próbálom járni.


Rockerek.hu: Ahhoz képest, hogy első koncertes melodeth banda vagytok, meglehetősen sokan gyűltünk össze a Diamondban. Mi jól éreztük magunkat. És ti, ott a világot jelentő deszkákon?
Ákos:
Mikor már elkezdtük, akkor már nagyon jól. Előtte nagyon izgultunk.
Bence: Ekkora elismerést még soha nem kaptunk.
És most még az anyukám sem kiabált fel nekem semmit a színpadra. :D

Rockerek.hu: Ezt nem értem.
Bence:
2011-ben még a Wake On Burial-lel léptünk fel Radostyánban a Helgrind és a Mutator előzenekaraként. Az első sorban ott volt egy kék hajú lány, tele piercinggel, meg végig kivarrva… Nagyon bejött nekem. Egyszer csak azt látom, hogy az anyukám félrelöki a kék hajú lányt, és mindent túlkiabálva felszól a színpadra: : Ne rázd a fejed, mert elszédülsz! :D :D :D Aztán a koncert végén odajött hozzám a lány gratulálni, anyukám újra arrébb tessékelte és azt mondta: Vedd fel szépen a pulóveredet, Bencike, mert megfázol. És a lány eltűnt. 
Egyébként sátánista vagyok és nagy metal arc, de csak akkor, ha anyukám engedi.
(Mert nekem Anutám a mindenem)
Viszont itt ragadnám meg az alkalmat, hogy ha olvassa a cikket a kék hajú lány, jelentkezzen, mert azóta is keresem őt. :)


Rockerek.hu: Most, hogy már nemcsak a neten mutatkoztatok be, hanem élőben is beindult a szekér, mik a jövőbeni terveitek?
Bandi:
Hogy rocksztárok legyünk.:D Mint minden gyereknek: minél több mindent elérni. Arra már rájöttem, hogy superman nem lehetek… :)
Bence: De batman még lehetsz! :D
Együtt: Az a tervünk, hogy otthagyjuk a BC-t.
Bence: Szeretnék egy olyan Guitar Hero játékot, mint amit a Metallica adott ki, csak Skaltrax számokkal. :)
Ákos: Meg, hogy minél többen jöjjenek a koncertünkre. Bár igazából még nincsenek lefixált dátumok.
Bence: A Nova Prospect-tel szeretnénk majd egy közös bulit csinálni.

Rockerek.hu: És erről ők tudnak?
Bence:
Még nem. :)

Rockerek.hu: Szeretnétek még valamit tudatni a nagyérdeművel?
Ákos:
Mi nem barátok vagyunk, hanem egy család.

Rockerek.hu: A nagy röhögések után ez egy szép gondolat volt ide a végére.
Köszönöm szépen az interjút.
Skaltrax:
Mi köszönjük!

- Balog EvaJudit -

Balog EvaJudit - 2018-05-23 (12:39)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat