Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
V. ICON ME (II.nap)

RocKány Feszt

Országos Beatles Találkozó 2019

VIII. F.R.C. Rockfesztivál

A Hammer Concerts bemutatja:  COMBICHRIST

[Tovább...]
Tankcsapda show az Arénában \

A Tankcsapda két évtizede már Magyarország vezető, és kétség kívül a legnagyobb rajongótáborral rendelkező rockzenekara. Ezért is érthetetlen, hogy mindezidáig önálló koncertet miért nem adtak még az Arénában? Nos, ennek is elérkezett az ideje. Ahogy már az előzetes interjúkból is lehetett tudni, erre az alkalomra különleges show-val készültek a Tankok, az Aréna közepére helyezett színpadán. Az est két vendégzenekara a hazai Pennhurst és a német Reload volt.

tcs FOTON 01
Fotók: Neves Ildikó - FotoNBármennyire is igyekeztünk, nem sikerült a pontosan 19:00 órakor színpadra lépő Pennhurst kezdésére megérkeznünk. Valahol a második, harmadik dal környékén kapcsolódtunk be a 35 perces programjukba. Aki megvette, vagy hallotta a Tankcsapda: „Dolgozzátok fel” című albumát, azoknak ismerősen csenghetett a zenekar. Ők voltak ugyanis azon szerencsések, akik Lukácsék felhívására jelentkezve kerültek fel az albumra, a „Köpök rátok” átdolgozásával. Megmondom őszintén, a remek átdolgozás, és a külsőségek alapján többet vártam a csapattól. Lehet, hogy csak a gyér hangosítás rovására írható, hogy a saját dalaik nem ütöttek, mindenesetre még nem írom le a őket, mindenképpen adok még esélyt nekik egy önálló koncerten.

tcs FOTON 02
Fotók: Neves Ildikó - FotoNA másodikként színpadra lépő német Reload, nevéből ítélve akár egy Metallica tribute is lehetett volna. De nem. Saját dalokkal jöttek a srácok és bár rögtön a koncert elején volt egy kis malőr a gitárral, mindent megtettek, hogy maguk mellé állítsák a nagyérdeműt. Ez többnyire sikerült is. A frontember megtanult néhány magyar szót - ami hallhatóan tetszett a közönségnek- és előhúztak egy Roxette feldolgozást is (Fading Like A Flower), ám emellett a saját dalok lehet, hogy szintén csak a hangosítás miatt, nem hagytak bennem mély nyomott.

tcs FOTON 04
Fotók: Neves Ildikó - FotoNA Tankcsapda kezdésére már megtelt a terem. Illetve szépen egyenletesen telhetett volna a terem középre helyezett színpadnak köszönhetően, ám érthetetlen módon a legtöbben az alsó széksorok behúzásával megnövelt nézőtér bejárathoz közelebbi részénél igyekeztek helyet foglalni. Így ott meglehetős hering effektus alakult ki, míg a terem hátsó területén, ahol mi is álltunk, kényelmesen lehetett helyet találni. A különleges elhelyezéssel nem csak a nézőknek, de a hangosbemondó hölgynek is meggyűlt a baja, hiszen arra kérte a nézőket, hogy menjenek át a színpad másik oldalára és hát ez csupán csak nézőpont kérdése volt, hogy kinek hol volt a másik oldal. 20 perces késéssel aztán felcsendült az intró, és életre kelt az addig csak hatalmas fémszerkezetként a mennyezetről alácsüngő fénytechnika, majd pirotechnikával kísérve kezdődött is a show. Lukácsék igyekeztek minden igényt kielégíteni a monstre, közel 30 dalos repertoár összeállításával. Írhatnám azt is, hogy előszedték a slágereket, de hát annyi slágerük van, hogy bármit játszhattak volna, akkor is ez lett volna a végeredmény. Ahol én álltam, ott különösen sok gondom nem volt a hangzással, talán a gitár szólt egy kicsit gyengébben. A színpad különleges elhelyezése nehéz feladat elé állította a stábot, ezért talán el is nézhető, ha nem ment minden zökkenőmentesen. Lukácsék is profi módon használták ki a színpad adta lehetőségeket, senki nem érezhette úgy, hogy az ő oldala el lenne hanyagolva. Fejes Tomi dobszerkója is egy forgó dobogóra volt helyezve, így őt is meg lehetett vizslatni minden szemszögből. A vizuális látványt emelte a terem falán körben elhelyezett 8 db kivetítő, a terem négy pontján elhelyezett lánggép, valamint a Szextárgy alatt színpadra lépő négy hölgyike, akik a dal végére megszabadultak a felső ruházatuktól. A koncertet lezáró konfetti eső pedig végleg feltette az i-re a pontot.

tcs FOTON 03
Fotók: Neves Ildikó - FotoNA Tankcsapdának mindig sikerül valami újdonsággal előrukkolnia, már csak azért is, hogy mindig tudjanak valami újat nyújtani a közönségnek, de ezzel a nemzetközi szintű produkcióval még feljebb tolták a lécet. Azt hiszem, ezt elég nehéz lesz egyhamar hazai zenekarnak überelnie.

www.tankcsapda.com
www.facebook.com/Tankcsapda/

www.pennhurstband.com
www.facebook.com/pennhurstband

http://reload-rulez.com/
https://www.facebook.com/reloadrulez/

Neves Ildikó - FotoN galériáját itt érheted el:
https://www.facebook.com/pg/foton.hu/photos/?tab=album&album_id=1428887197163968

Bodzilla - 2017-05-02 (15:04)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4895)
2.Metallica (4856)
3.Ossian (3931)
4.Depresszió (3689)
5.Pokolgép (3683)
6.Nightwish (3628)
7.Kárpátia (3439)
8.Iron Maiden (3433)
9.Road (3338)
10.Rammstein (3291)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat