Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Nova Rock 2018 (IV. nap)

A Rádió Rock bemutatja: GÉP, GÉP, GÉP, POKOLGÉP!!! POKOLGÉP 35 éves jubileumi nagykoncert

Judas Priest

SONS OF APOLLO

a Concerto Music bemutatja: A Nordic Symphony `18

[Tovább...]
The NewOldoru az A38-on \

2014 nyarán hidegzuhanyként érte a rajongókat a hír, hogy a The Idoru zenekar 12 év aktivitás után befejezi a pályafutását. Aztán 2014. szeptember 27.-én, a Dürer-ben meg is tartották a búcsúkoncertet. Majd tavaly októberben jött a hír, hogy egy fellépés erejéig újra összeáll a csapat. Persze voltak most is fanyalgók, hogy minek ez, ha már egyszer befejezték és elbúcsúztak. Ezt az oldalt is meg lehet érteni, hiszen a búcsúnak pont az a lényege, hogy lezárja a zenekar történetét. Mindazonáltal nem a The Idoru fogja a búcsúkoncertek hitelét a sárba tiporni, megtették már ezt a mega-giga zenekarok régen. Kicsit olyan ez a történet, mint amikor egy szerelmespár szakít, de utána néha még olyan jól esik egyet dugni. Úgy gondolom, hogy azért többen voltunk azok, akik örültünk, hogy újra láthatjuk a csapatot. A különleges esthez, különleges vendég is dukált, mégpedig a My Small Community személyében.

idoru1Az ő koncertjük apropója a zenekar búcsúkoncertje volt. Megmondom őszintén, hogy őket ezelőtt nem ismertem, de mint megtudtam, a csapat a Mind The Gap zenekar utódjaként jött létre és ez volt a Hot Beaver-es Sexy előző zenekara, persze megannyi projekttel egyetemben. A fővárosi klubéletben és zenész körökben nyilván ismertebb volt a zenekar, hiszen már a kezdésükre jó páran megérkeztek és láthatóan ismerték is a dalokat. Annak, hogy nem tettek szert nagyobb népszerűségre, talán az az oka, hogy a zenekar, 10 évéből 7-et inaktívan töltött, hiszen a zenei teljesítményre és előadásmódra nem lehetett panasz. A legnagyobb lelkesedést és ovációt mégis egy régebbi Mind The Gap dal a New Sun aratta, amit az akkori énekessel Fugger-el adtak elő.

idoru2Az The Idoru kezdésére már megtelt a hajó. Ahogy a búcsúkoncerten, úgy most is a zenekar mindkét felállása színpadra lépett. Elsőként a Newdoru éra csapott a húrok közé. Ebben a blokkban sorakoztak fel a csapatban megfordult zenészek, vendég énekesek, egymásnak adva át a hangszereket. A hangulat rögtön a tetőfokára hágott, ami nem is csoda olyan dalok hallatán, mint a Friends, a Time, az Idoru Must Be Destroyed (nem feltétlen ebben a sorrendben), sőt egy akusztikus blokk is helyet kapott, amiben elhangzott a Not Alone és a Moving On, amit anno felkapott a Petőfi rádió is. Jómagam nem szeretnék állást foglalni, hogy az Idoru mely korszaka volt jobb, (szerintem zseniális volt mindkettő, két kiváló torokkal), viszont az vitathatatlan, hogy frontemberként Szolga Józsi jobban megállja a helyét. Némi technikai vacakolás után (Andris meg is jegyezte, hogy „a mi időnkben nem voltak ilyen digitális szarok”) felcsendültek a Dreaming gitár dallamai, és hatalmas ováció közepette folytatódott a buli, immáron az Oldorus korszakkal.

idoru4Olyan lendülettel kezdtek, hogy Andris rögtön dobott is egy hátast. Az Idoru mindig is az egyik legdinamikusabb, legenergikusabb koncert banda volt. Ebből kifolyólag senkit sem kellett biztatni a stage diving-ra és a body surf-re. Mivel Bödecs Andris nem túl bőbeszédű a dalok között (többnyire Szalkaival élcelődött vagy vitatkozott például azon, hogy az Enemy No.1 íródott-e róla.) ezért a közönség mindig a már említett ovációban tört ki, mikor a kezdőhangokból ráismert egy-egy dalra. A hangulat végig óriási volt és gyorsan elrepült a műsoridő. Remélhetőleg azért mindenki megtalálta a programban a személyes kedvencét az olyan dalok között, mint a Bury It All, Last Raindrop, Shut Your Eyes, Let’em Pass Away, When The Morning Comes. Én is megtaláltam a magamét a The Walley Of Disappointment személyében. Ez volt az a dal, amivel anno megszerettem őket.

idoru3Bár Szalkai egy a koncert előtti interjúban azt nyilatkozta, hogy ez egy egyszeri alkalom, gondolom nem én vagyok egyedül, aki reménykedik, hogy néha összeállnak egy hasonló örömzenélésre. Hogy mennyire pörgős volt a buli, arról a koncerten készült képek árulkodnak, amiket az esemény facebook oldalán megtalálhattok.
Saját képeimet pedig itt érhetitek el:
https://www.facebook.com/pg/Bodzilla-koncertfot%C3%B3k-1222658004412022/photos/?tab=album&album_id=1395818773762610

Az esemény facebook oldala:
https://www.facebook.com/events/1787417391532101/

Bodzilla

Bodzilla - 2017-01-17 (13:56)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4906)
2.Metallica (4868)
3.Ossian (3949)
4.Depresszió (3707)
5.Pokolgép (3694)
6.Nightwish (3635)
7.Iron Maiden (3444)
8.Kárpátia (3436)
9.Road (3357)
10.Rammstein (3298)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat