Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Evanescence

Steel Panther - Budapest

III. Halász-Rock Fesztivál és Családi Nap

Országos Beatles Találkozó 2019

a Concerto Music bemutatja: When Shadow Is Forced To The Light Tour Part II

[Tovább...]
Tirana Rockers interjú \

A Tirana Rockers zenekar tavaly decemberben újjáalakult. Ki ne figyelt volna fel rájuk, hiszen pár próba és egy februári Kelet-európai turné után ősszel újabb turnéra készülnek. Ezzel (és egyéb zenekari dolgokkal) kapcsolatban kerestem fel a bandát.


Riana: Sziasztok! Elsőnek mondanátok pár szót a zenekarról, annak, aki nem ismer titeket? Gubi bemutatnád a bandát?

Gubi: Szia, persze hogyne...lássuk csak a Tirana Rockers örökös tagja, eltávozott testvérem drága barátom Bende, aki fentről figyel minket nagyon. Daczi Zsolt égi gitáros, Mikky Slade, aki természetesen a banda legszebb tagja gitáros, Matt gitáros, aki a legénység legfiatalabb és Mikky miatt csak majdnem legszebb hahhha, Retek koma az ős hun a Jászságból a rettenthetetlen dobos és régi régi másik komám, akivel mindig összehoz a sors. Metal Angel?...vagy ezt most már nem szabad mondani? hahhha.Szóval D-Khan, ő a basszeros óramű. Szokás külföldön a managert is belevenni a dolgokba, úgyhogy Roger a norvég viking is a brigád tagja. Hát ennyi, remélem nem hagytam ki senkit!

Tirana-GubiRiana: Hogy jött össze ez a mostani felállás?

Retek: Nekem a Gubi szólt hogy én leszek a dobos, én meg mondtam Neki hogy OK! :) Nem kellett gondolkodnom túl sokat, mert Gubit mint embert és mint énekest, nagyon kedvelem. Nem vagyok buzi, de még hiányozni is szokott! :) Gubi: Igen, így volt, ahogy mondod, ragaszkodtam hozzád, mert emberileg, fazonilag, dobosságilag mellettem a helyed. Én tudtam, hogy Laci összehozza az embereimet, úgyhogy a gitárosok terén szabad kezet adtam neki. Jól választott.

D-Khan: Engem azért a mai napig bánt az, mikor úgy jöttetek a próbára, hogy ez is meg az is telefonált és ez is meg az is kétségbe vonta basszusgitárosi tudományomat. Az szar volt, mert jó néhány hard rock basszerost itthon még arra sem kérnék meg, hogy a hangszeremet letegye valahova, mert még azt is rosszul tennék. Én egyébként szó szerint azt mondtam a gitárosoknak az első találkozókor valami kávézóban, hogy olyan gitárosokat keresek, akiknek fazonjuk, tudásuk és színpadi mozgásuk is van. Nekem olyan valaki eleve nem kellett volna, aki az itthon megszokott 40cmx40cm-es négyzetbe beleragasztva kisterpeszben nyom végig egy bulit és a maximum show,hogy lóbálja a fejét, úgyhogy azt most már tudom, hogy tényleg jól választottam és nagy örömömre szolgál, hogy bár köztudottan enyhén szólva nem vagyok semmilyen szinten egy könnyű eset, mindenkivel jó a hangulat.


Riana: Kinek az ötlete volt, hogy újra színre lépjen a Tirana? Ki verbuválta össze a csapatot?

D-Khan: Én szóltam a Tibinek hogy mit szólna hozzá és Ő szólt hozzá hahhha... azután kerestem és találtam két kiváló gityóst Mikky Slade és Matt személyében, és így Retekkel együtt is volt a banda. Egyébként mindenféle helyekről és mindenféle emberkéktől kaptam hideget-meleget érte. Ez ma már nem titok. Azt viszont egyik okoska sem tudta, hogy Daczi Zsolt édesanyjának ez a Tirana ujjáalakítás mekkora erőt adott. A legnagyobb lelki támaszunk nekünk meg Ő, ezért is van az, hogy mindenféle velünk kapcsolatos
lényeges történés azonnal vele van először közölve. Előfordult, hogy valamiről hamarabb tudott Ő, mint a zenésztársaim.
Riana: Milyen zenét játszatok és hogy kaptatok egy ilyen gyors turné lehetőséget megalakulás után 1 hónappal?

D-Khan: Azt mondják a szakértők, hogy ez glam/metal amit csinálunk én meg szarok rá milyen stílus, dögös mint egy prériekutya és kész! :D Hogy kaptunk gyors turnélehetőséget? Mint azt itthon illik tenni, lefizettünk mindenkit és tömtük még azok zsebét is, akiké már tele van. :D Kopogtattam, nyaltam mindenütt és így volt! :D :D Na, komolyra fordítva Te! Én tudok egy magyar bandát, ami rohadtul eltűnt évekre, most viszont újból van és érdekes módon minden lehetséges penge fesztivál helyen ott vannak, sőt még szponzoruk is van! Őket is kérdezi valaki? NEM! Merni kell, meg tenni kell és bízni önmagadban és olyat kell nyújtani, amit nem csak te, hiszel el, hanem az is, aki a Manager! A management meg azért dobott ki minket a turnéra, hogy lássa, a szánk nagy a négy próbával a hátunk mögött vagy tényleg meg tudjuk csinálni a turnét? Amit én hittem, az bejött. Sokat nyomott a latba a mostani sikeresség, ugyanis meghatványozódott az őszi turné állomáshelyeinek a száma. A mostani turnéból csak tanultunk, hogy mit kell másképpen csinálni ősszel majd.

Riana: Hogy sikerült egybol Tim Ripper Owens elé bekerülni, mint elo zenekar?

Retek: Ez D-Khan asztala, de nagyon örültem, hogy ilyen nagy énekesnek lehettünk a support bandája, sőt hogy Bukarestben zenélhettünk is Vele, az volt aztán a csoda, pedig nem is mi kértük, Ő mondta, hogy zenéljünk együtt egy kicsit...

D-Khan: Lényegében az első kérdésedhez válaszolva már elmondtam a lényeget, de nem titok hogy Ripper a barátom és evidens volt, hogy nem egy bivalybasznádi hardrock csapat fog nyomulni előtte, hanem mi. Neki is tetszett előzetesen bemutatva, amit csináltunk és rábólintott.

Tirana- MikkyRiana: Milyen tapasztalatokkal, élményekkel tértetek haza a februári turnéról? Mik voltak a visszajelzések a közönségtől és ti, hogy éltétek meg a turnét?

Matt: Élmény-gazdag volt, az biztos . A színpadi és színpadon kívüli emlékek is egyaránt emlékezetesek. Volt például olyan helyszín, ahol tudták a számok szövegét. A közönség mindenhol meglepően jó szívvel fogadott minket, és nagyon jókat buliztunk együtt. Kivéve talán Pécsett. Oda nagyon kimerülten érkeztünk, 3 napi buszozás és nem-alvás után, talán azért nem jött ki, aminek ki
kellett volna jönnie, na de majd legközelebb Összességében hatalmas élmény volt, nagyon sokat tanultam(tunk) belőle . . .

Mikky: Azzal tisztában voltam, hogy ez egy igen jó banda, de a zenekar külföldi fogadtatása felülmúlta a várakozásaimat. Minden koncert után másfél órán keresztül fotózkodtunk, dedikáltunk, mintha csak egy amerikai produkció érkezett volna. Ám rajtunk kívül álló tényezők olykor igencsak megnehezítették a dolgunkat.

Retek: Én először is Ripper-rel kezdeném. Hihetetlen ahogy énekel a csávó, minden este libabőr, és hideg futkosás. Szerintem most még jobb, mint a Judas Priest-ben volt, pedig finoman szólva ott sem volt lófing! :) Arról nem beszélve, hogy egy végtelenül kedves, szerény, jó fej embert ismerhettünk meg személyében. Múltkor olvastam egy Vörös Attila-interjút, amiben arról beszél, hogy milyen
szerények, jó fejek a Nevermore tagjai, és viselkedés tantárgyból sokat tanulhatna egy csomó itthoni nagy arcú zenész. Maximálisan osztom a véleményét...!!! Amúgy igen kemény volt a turné, rohadt fáradtak voltunk általában, de úgy érzem becsülettel helyt
álltunk mindenhol. A közönség is hálás volt a produkciónkért. Jó ezeket a számokat játszani!

Gubi: Nekem tetszett minden és királyul éreztem magamat!!!

D-Khan: Az emlékeimet nem akarom háborgatni! Jó volt. Az viszont biztos, ahogy Matt is mondta, nem egy helyen tudták a dalokat és brutális tombolás volt, míg itthon a saját hazánkban, Pécsett az volt a fejemben: "-Rendben, mi nem a Tankcsapda vagy az Ossian vagyunk, de miért vagytok így ledöbbenve?!?" Én vagyok akkora fasz, hogy Facebookon meg is érdeklődtem mi volt ez a síri megdöbbenés, mert engem kibaszottul leültetett a hangulat. A válasz annyi volt: "Nem erre számítottunk". Hogy mire számítottak, azt nem kérdeztem. Egy biztos, ha fáradtan is, de ugyanúgy nyomultunk itthon, mint külföldön, csak jól esett volna a közönség arcán látni azt a bizonyos valamit ...azt a valamit, amit az ukrán meg a román közönség arcán láttam. Tudod, mégiscsak egy magyar zenekar vagyunk nem?!?

Tirana- D-KhanRiana: Kaptatok azóta felkéréseket? Tudtok, válogatni vagy mentek mindenhová ahová hívnakfellépni?

Matt: Valahogy arra számítottam naivan, hogy majd ezerrel fog csörögni a telefon, hogy hova kéne menni játszani, de hát nem így lett. Persze a külföldi dátumok folyamatosan gyarapszanak, itthon még áll a víz. De most jó egy kis nyugi . . .

D-Khan: Ebben az országban ez nem így működik, mindenki tudja, hogy mi megy itt! Nem fogunk fizetni egyetlen neves bandának sem azért, hogy velük nyomjunk turnét és előzenekaroskodhassunk! Ezt megmondta a management is, hogy ez nem divat külföldön és ez egy nagyon nagy hiba idehaza, hogy ez így működik. Véleményem szerint ez nem segítség a nagyok részéről, hanem a pénzről szóló üzlet. Ripper egy világsztár és Ő sem kért egy forintot sem tőlünk, de az őszi bandák, akikkel leszünk, azok sem kérnek egy fillért sem.


Riana: Beszélnétek egy kicsit a Managementrol? Hogy kerültetek a Black Diamond Norway-hoz? Ez azért egy hazai bandának elég nagy előrelépés. Sőt!!:)

D-Khan: Erről én nem akarok semmit-különöset mesélni. Ez egy norvég management, és amikor meghallgatták a Tirana Rockers-t, bejött nekik a zene meg a fazonunk. Tibi (hibátlan) angol kiejtése sokat nyomott a latban, azt megtudtam. Attól kezdve ott vagyunk náluk. Talán büszkeséggel tölt el, hogy Tim Ripper Owens európai managementje ugyanez a Black Diamond. Mindenben segítenek és igazából nagy kár, hogy idehaza ilyen managementek nincsenek, talán ezért tart minden ott, ahol. A góré, Roger egy álom ember. Jó fazon és kiváló vele együttműködni. Mi hallgatunk rá és Ő is hallgat ránk.

Tirana- MátéRiana: Azt olvastam különböző közösségi oldalakon, hogy szeptembertől pedig Skandináv turnéra indultok, megvannak már a végleges állomások? Hány napos lesz a turné és mely országokat érintitek?

D-Khan: Két bandának is supportja leszünk. Az egyikkel egy átfogó Skandináv út vár ránk szeptemberben majd október elejétől a végéig egy másik banda előtt Európa. Semmi nem nyilvános még, de mondjuk azt elárulhatom, hogy pl:
Escape metal-corner, Bécs, Ausztria- október 6
Garage Delux, München, Németország -október 7
Halford Rock Cafe, Berlin, Németország -október 8
Többet nem árulhatok el, mert a Manager szétrúgja a golyóimat. :D


Riana: Rendben ez érthető. Várjuk a hivatalos bejelentést. Hallani, hogy újra felveszitek a régi számokat és újak is készülnek, igaz a hír? Hogy álltok a munkálatok?

Retek: Már nagyon várom, hogy benne legyünk a munka sűrűjében!
D-Khan: Nyáron lesz elkövetve minden!!! Amint kész, mindenki fogja tudni.
Riana: Mikor láthat a közönség legközelebb benneteket itthon?

D-Khan: Május 27. Crazy Mama Budapest. Előttünk a Crossholder nyomul, utánunk meg az angol Crimes of Passion. Néhány nap pihi után Metal Fest Open Air-Csillebérc Budapest no meg lesz egy rockerek.hu színpados Rockmaratonunk is. Reméljük jövőre már máshol is felléphetünk!


Riana: Más zenekarokba is játszatok?

Retek: Nekünk Gubival van az AC/BC, ami egy pompás kis AC/DC tribute zenekar, meg aztán szolnoki zenészbarátaim (többek között Láris "Csiga" Laci: ex-Pokolgép, -Lady Macbeth) tavaly kértek fel hogy vegyek részt a The Moorders nevű Gary Moore tribute bandában. Jelenleg ez van nálam.

Matt: Testvéremmel, Nagy Dénessel (aki egyébként kiváló gitáros) nyomatunk egy bluesrock bandát. Az a neve, hogy Blue Noyz. Még az elején vagyunk, de már íródnak a nóták . . . Helyettesítettem egy ideig egy AC/DC tribute-ban is, de azt már nem csinálom.

Gubi: Csak az AC/BC a Tiranán kívül..

Mikky:Van egy Mötley Crüe tribute-om ( Andy-vel, Pocky-val, Sid-del), és van egy Jolly Roger nevű rock bandám, mellyel most jelenik meg második albumunk.

D-Khan: Én a Mindenszentek kiskórusban köszörülök és a Pinafeszítők-nél csattogok, amikor felkérnek.

Tirana- RetekRiana: Ti mit vártok el a jövőre nézve a zenekartól?

Retek: Szeretném, ha ez a banda méltó lenne Zsolt munkásságához, és akkor a közönséget is bizonyára felizgatjuk egy kicsit...! :)

D-Khan: Igen ez lenne a lényeg! Hozzátenném, hogy nekem feltétlen elégtétel lenne, ha jó néhány csaj felizgulna erre a zenére meg
ránk! hahhha

Matt: A közeljövőben az lenne számomra a cél, hogy a zenei gondolatainkat fel tudjuk vinni valami hanghordozóra, és az úgy is szóljon, ahogy a fejünkben a dolog megszületett. Meg persze odabaszós koncerteket szeretnénk csinálni, meg az is jó lenne, ha nem szakadna el a húr.

Mikky: Rengeteg koncert külföldön, egy pár jó lemez. Mátéval úgy gondolom nagyon jó szerzőpárost fogunk alkotni.


Riana: Szeretnétek, üzenni valamit a rajongóknak?

D-Khan: Ez a banda, ha hiszitek, ha nem KIBASZOTT JÓ! Ezt nem csak én mondom, hanem az a több ezer ember, akik hallottak bennünket februárban. Odabaszós hard rock ez, vagy metál? vagy mit tudom én! :D...ja, ami fontos, mi is magyar zenekar
vagyunk! :)

Matt: Nézzék/hallgassák meg a zenekart!


Riana:Köszönöm az interjút és sok sikert kívánok a zenekarnak. Találkozunk a koncerteken!

Gubi: LETS ROCK!
D-Khan: Ciao!Köszi!
Mikky és Matt: YEAAAAHHHH!!!!


http://www.myspace.com/tiranarockers
http://www.facebook.com/pages/Tirana-Rockers/167149683328074?ref=ts

Riana - 2011-04-10 (20:23)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4892)
2.Metallica (4857)
3.Ossian (3927)
4.Depresszió (3684)
5.Pokolgép (3677)
6.Nightwish (3624)
7.Kárpátia (3434)
8.Iron Maiden (3429)
9.Road (3333)
10.Rammstein (3288)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat