Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2022

Fekete Zaj

[Tovább...]
Turbulence-Fest - Vadvirág Táncház \

Szombat este ha a városban jó a koncertfelhozatal, biztosan ott vagyok valamelyiken. Ezért szeretek Pesten élni, itt sosincs unalom. Most több lehetőség is volt, de engem egy érdekelt, a Vadvirág Táncházat céloztam meg. Megmondom őszintén, nem vagyok oda a tribute bandákért, mert azt vagy vérprofin lehet csinálni vagy sehogy: azaz hasonlítson az eredetire megszólalásig vagy inkább bele se fogjanak. Nehéz kérdés ez a tény és való, de nem sok hazai banda üti meg nálam az igazi tribute szintet. Ez az este hölgyeim és uraim ilyen volt. A Turbulence-Fest névre hallgató rendezvény 3 zenekart vonultatott fel az este folyamán.

213-01Elsőként a Mephisto kezdett. Nem ismertem a zenekart és ők kilógtak a tribute zenekarok árnyékából is, mert főként saját számokat játszottak, a dobok mögött pedig egy leányzó ült. Érzésem szerint kezdő e téren, lenne még mit tanulnia. A zenekar 1990-ben alakult, élt 1 évet, és most szombat este újra színpadra léptek. Számaik 21 év távlatából nem változtak semmit. Reméljük, fejlődőképes a zenekar, mert engem nem győzött meg, amit akkor és ott láttam.

213-02Kis átszerelés után jött a 213 - Slayer Tribute Band koncertje. Őket 1 hónapja láttam már Maglódon a Tribute Show keretein belül és nagyon tetszett az a pár szám, amit ott előadtak. Vártam mikor lépnek fel újra, hogy megnézzem az egész estés koncertjüket, mert eddig csak három dal volt, amit halhattam tőlük. Kétséges volt, hogy el tudok e menni, de végül sikerült összehoznom. Nem vagyok Slayer fanatikus, de az érzékeny lelkemnek néha jól esik efféle kis zúzós thrash. Voltam már pár Slayer koncerten, tudom, mire számíthat, aki odatéved. Viszont a közönség nagy részét elnézve nem. Nem mindenkinek veszi be a gyomra a Slayer-t, nem vagyunk egyformák. Kevés volt az idő, de a klasszikus slágereket így is hallhattuk.(Raining Blood, Killing Fields, War Ensemble, Spill The Blood, Altar Of Sacrifice, Jesus Saves, South Of Heaven, Dittohead, Postmortem, Angel Of Death) Ami kb 40 percbe belefért, az nagy zúzás volt, a közönség részéről pedig nem maradt el a fejrázás. A nyakam nekem se maradt meg a fejemen. Köszönjük fiúk!:) A hangosítással semmi problémám nem volt, a klub felszereléseihez és igényeihez mérten jó volt.

Ezután jött a várva várt AC/BC zenekar koncertje. Már láttam őket többször idén és nem ért még csalódás a választott AC/DC dallamok kapcsán. Máté beöltözött Angus Young-nak természetesen, mint mindig. Aki ismeri a zenekart az tudja, hogy neves zenészek játszanak benne, akik letettek már egy és mást az asztalra, és ez garancia a tökéletes hangulathoz.

acbc01Első számként kaptuk az arcunkba a Sin City-t, melyet a Shot Down In Flames követett. A Back In Black-re már mindenki érezte, ez egy jó kis koncert lesz. Amikor felcsendült a Girls Got A Rhythm, én már teljesen máshol éreztem magam. Gubi hangszíne annyira Bon Scott-os, beütésű, hogy nekem hihetetlenül tetszik, ahogy énekel. Aki nem hiszi, menjen el egy koncertre és szembesüljön vele :) Nem akarom felsorolni az összes jó AC/DC számot, de kaptunk bőven ízelítőt: Shoot To Thrill, Jailbreak, Hell Ain't A Bad Place To Be, Bad Boy Boogie, Stiff Upper Lip, Beating Around The Bush. Mikor felcsendült a Dirty Deeds Done Dirt Cheap, már érezhetően kicsi volt a színpad a fiatal „Angus Young-nak”, mert a nézők között támadt kedve gitározni. Felcsendült még a You Shook Me All Night Long, Whole Lotta Rosie. A T.N.T. nagy kedvencem, mert jó kis szám, velem egy idős, még mindig aktuális, szerencsére nem maradt el az este folyamán :) Főleg azért, mert a zenekar kedvencei közé is tartozik. Utolsó számként pedig megkaptuk a Let There Be Rock-ot, mielőtt a fiúk lementek volna a színpadról. Természetesen ez a koncert se maradt el visszatapsolás nélkül: Highway To Hell ráadásként. Nagyon nehéz dolga lehet a csapatnak, hogy mi legyen a repertoárban, mert szerencsére az AC/DC nagyon sok jó remek dallal áldotta meg a közönséget!

acbc02Összegezve a két Tribute banda eltérő stílusa eltérő közönséget vonzott az este folyamán, ezért sajnos nem maradt mindenki végig, de aki ott volt az jól érezte magát és jó kis estét kaptunk. Nem csalódtam egyik tribute zenekarban sem, úgy érzem ez az amit tribute-nek hívnak. Visszakaptuk azt a hangulatot, amit a „nagyok” csinálnak nagyban. Aki szereti a Slayert vagy AC/DC-t vagy mindkettőt, annak e két bandát melegen ajánlom :)


http://www.facebook.com/pages/213-Hungarian-Slayer-Tribute-Band/162537683782829
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001848048105í/p>

Riana - 2011-12-06 (00:07)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4821)
3.Ossian (3902)
4.Depresszió (3652)
5.Pokolgép (3646)
6.Nightwish (3588)
7.Kárpátia (3407)
8.Iron Maiden (3394)
9.Road (3305)
10.Rammstein (3266)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat