Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Nova Rock 2018 (IV. nap)

A Rádió Rock bemutatja: GÉP, GÉP, GÉP, POKOLGÉP!!! POKOLGÉP 35 éves jubileumi nagykoncert

Judas Priest

SONS OF APOLLO

a Concerto Music bemutatja: A Nordic Symphony `18

[Tovább...]
Twister: Utak nélkül \

A Twister zenekar harmadik nagylemeze, 2016-ban látott napvilágot, mely már egy sokkal átfogóbb és komplexebb mű a srácoktól, mint az eddigiek. Míg a 2011-es Ördög lánya korong egy csajozós hangvételű anyag, itt már sokkal mélyebb és kiforrottabb érzelemvilág tárul elénk. Maguk a dalok tartalmilag igencsak megérintik az embert, mégsem depresszív, mint a legtöbb metálos pályán mozgó, szenvedést visszaidéző dal. Épp ellenkezőleg! Abszolút könnyed, kellemesen dallamos zenét hallhatunk az egész lemezen.

Aki meghallgatja a 2013-as Duplacsavart, jogosan gondolhatta idáig, hogy ez a banda ars poeticája. Hiszen itt találkozunk mindennel: belső konfliktusok, lázadás, társadalomkritika. Valójában minden rajta van az albumon, ami elegendő a hitvallásuk bemutatásához. Ami eddig is nagyon tetszett, hogy van egy egyedi hangzásuk, ami számomra néhol az Iron Maiden keményebb, heavy ritmikáját hozzák, néhol meg az Emberek és a Hard zenekar könnyed stílusát idézik. Ami viszont megkülönbözteti őket, az a harmadik nagylemezzel vált nyilvánvalóvá. Ezek után, már nyugodtan mondhatjuk, hogy „twisteres”, ahelyett, hogy más bandákhoz való hasonlóságokat keresnénk.

Megtalálták a saját útjukat, ellentétben az Utak nélkül címmel, amely arra utal, hogy nekik senki sem mutatta merre menjenek vagy, hogy nem követnek senkit sem. Találó cím és a korong is koherens a dalok felépítésének a szempontjából. Nincsenek kicsapongások, ide-oda kilengések vagy eltúlzott stílusváltások a dalok között és dalokban sem.

Első meghallgatásra is abszolút pozitív, 10/10, és nem válik unalmassá. Sikerült egy olyan anyagot kiadni a kezeik közül, ami végig a saját stílusukon belül mozog, de részeikre bontva a számokat szépen kidíszített, változatos – szinte öröm a fülnek. Ami még a személyes kedvencem, amit már fentebb is említettem, hogy végre van egy olyan zenekar, aki ugyan rock avagy metál zenét játszik (nem szeretek kategorizálni), mégsem akarok eret vágni egy „szomorú” szám után. Felüdülés, komolyan.

Külön megemlíteném a szólókat. Kellően hosszúak ahhoz, hogy kielégítsék az erre éhezőket, mégsem nyújtják a számokat 6-7-8 percesre, nem zökkent vagy von ki a dal összefüggéséből és mondandójából. Gratula.


Végül az adatok szerelmeseinek: a lemezen az új énekes hallható, Fehér Zsolt, aki nagyszerűen mutatkozott be ezen az albumon, igazolva, hogy a fiúk jól döntöttek, hogy őt vették be. A Nekünk ez így jó c. szerzemény Gondosch „Güzü” Jánosnak íródott, akinek nemcsak zenei, de igaz baráti mivolta előtt is tisztelegnek. Vendégeskedett Koós Joci (ex-Cool Head Klan), Nagy NG Gábor és Kovács Gábor (Wisdom), akik még nagyszerűbbé tették ezt az egészet. Végezetül köszönjük a fiúknak, hogy munkájukkal színesebbé teszik a hazai zenei piacot és további sikereket kívánunk nekik!

- Beycsa -

twistertuk
[u]Twister: Utak nélkül [/u]
1. Robbanjon szét
2. Utak nélkül
3. Zene börtöne
4. Megmozdult a világ
5. A szökés
6. Hidegben sírsz
7. Én vagyok a lázadás
8. Úgysem változom
9. Nekünk ez így jó
10. Ma éjjel

[u]A zenekar:[/u]
Szávai Gergő "Gery"- Gitár,
Teleki Levente "Dagesz"- Dobok,
Fehér Zsolt - Ének
Pető Tamás "Hellfire"- Gitár/Vokál
Puskás Máté "Pusi" - Basszus

https://www.facebook.com/twisterrocks/

Beycsa - 2017-01-20 (15:05)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4906)
2.Metallica (4868)
3.Ossian (3949)
4.Depresszió (3707)
5.Pokolgép (3694)
6.Nightwish (3635)
7.Iron Maiden (3444)
8.Kárpátia (3436)
9.Road (3357)
10.Rammstein (3298)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat