Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
VL45 : Inside The Dice 2009 \

Fogjuk fel úgy, hogy ez most lemezajánló és nem kritika. Szóval mehet?! :) A csapattal való ismeretségem kb. az album megjelenésével egyidős. :) Ezek a srácok megfogtak rendesen, igaz, nem mindenben értek egyet velük, már ami a zenéjüket illeti, de van bennünk valami olyasmi, ami igenis megéri a figyelmet és az időt. Mindjárt az album első dala a "Cement mixer", amitől aztán rendesen tátva maradt a szám, a dal az igazi mai modern metal vonalat követi. Egy csipetnyi Static-X feelingel.

vl45



Ez a nóta volt, amit először hallottam tőlük anno, és igencsak fülbemászónak bizonyult. Később a teljes albumhoz hozzájutottam (köszi Tamás) egy igen desingos, szép kiadványt tudhatok a magaménak. Na de az album ugye... Az első nóta stílusa viszi tovább az album javarészét , húzós, horzsoló gitár sound , remek hangzással. Szabó Dávid, az énekes, angol nyelven tolja, és ami nekem általában baj szokott lenni a magyar csapatokkal, annak itt nyoma sincs. A kiejtés tökéletesen rendben van. Vendégként Kowalsky is felbukkan egy szám erejéig. AThe guide nem adta meg magát az album első hallgatásra. Időt kell neki adni és szép lassan megnyílik a lemez, előjönnek a dallamok, a fogós riffek, amik egész jónak bizonyulnak. Amit én talán hibának tartok a lemez hallgatása közben, az a dalok szerkezete, jelzem (!), remek dallamok, agyas riffek, ügyes dobjáték, de talán nem kellene minden nótában belassulni, és lehetne egy igazi pörgős nóta is az albumon, ami igazi húzást adna. Az alternatív vonal is felbukkan a dalokban. Ez az, ami talán egy kicsit egysíkúvá teszi az albumot nekem , annak ellenére, hogy akadnak pörgős részek, pl. a Rape of Cassandra című tétel is szakít rendesen, de leül az a dal néha-néha.



Ismét csak Szabó Dávid az, aki nagyon toppon van ebben a számban is. Remek dallamokat hoz minden dalban, ő az, aki szinte elviszi a nóták javarészét. Igazi metál énekes, az egyszer biztos. A lemez végén, mint bónusz, ismét a Cement mixer dal hallható, zongora elővezetésében és nagyon tetszik. Keretet ad az albumnak. Szóval, összegzés jön: egy nem elhanyagolható lemez ez. Ajánlom mindenki figyelmébe a csapatot, mert van bennünk spiritusz, az biztos. Végre, ők nem a Pokolgép, Ossian vonalát akarják tovább vinni (jelzem, tisztelet ezen csapatoknak is), hanem egy mai, friss, modern zenei világot vállaltak fel. Várom az új albumot.

insidethedice

VL45
Szabó Dávid :vocals
Mészáros Komáromy Dénes :bass
Botka Zsolt :guitar
Apró Antal :drums

Tracklist:
Cement Mixer
Empty Pram
Moleman
Gift of the Present
Unhurt
Shoot-Shoot Song
Eyes of the Wise

The Guide
Rape of Cassandra
A Better View
Cement (remix)


http://www.vl45.hu

omniscient - 2011-04-28 (17:53)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat