Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Wacken Open Air fesztivál 2004 \

Annyi minden kavarog bennem, nem is tudom hol kezdjem el. Idén teljesült egy nagy álom, ott lehettem a Wacken Open Air fesztiválon Németországban. Összepakoltam a sátram, fogtam az előre megrendelt jegyemet a fesztiválra és elindultam Kecskemétről a Népligetbe, hogy felszálhassak a buszra mely elvisz Hamburgba. Hamburgból el is indultam Itzehoe-ba. A Hamburg - Itzehoe vonaton körbenézve metal arcok tömkelegét láttam, s tudtam, ők is Wackenbe tartanak.
Miután leszálltunk a vonatról első dolgom pár doboz sör beszerzése volt. Miután haverommal kiültünk az állomás elé, hogy várjuk a fesztivál buszt s közben néhány sört elfogyasszunk, beszélgetni kezdtem egy leányzóval. Meg is tudtam, hogy német és Kellynek hívják. Pár angol sráccal üldögélt egy társaságban, így máris egy csoport közepébe kerültem. Az első meglepetés itt ért a keleti felfogáshoz képest. Nem azt nézték, hogy ki ez az idegen, hanem, hogy ő is a Wackenre jött. Sörrel, cigivel kínáltak. Kb fél órát vártunk a buszra s addig velük lógtunk. Amikor megjött a busz, próbáltam odajutni, hogy jegyet vegyek, erre az egyik angol srác a kezembe nyomott két jegyet ( a bolondja... - k-soft ) ( s közölte, hogy a vendégei voltunk és szeretné, hogyha nem veszítenénk el egymást. Nem hittem a fülemnek. A Szigeten ilyet vajon hol talál az ember? ( Szarok ráááá - k-soft )
Megérkeztünk a fesztiválra, s telefonszámcsere után az angolokkal, a német lányhoz ( (A német lányok rosszul szopnak - k-soft )( csatlakoztunk, hogy megkeressük az izraeli barátait. Bementünk a fesztivál területére, az első sörsátornál közölték, hogy nyugodtan adjuk be a csomagunkat amíg megisszuk a sört és megtaláljuk a barátainkat. Hát kérem szépen, mi ez ha nem kulturáltság és segítőkészség? Megtaláltuk az izraeli srácokat s rögtön mutatták merre táboroznak. A sátrak közt sétálva mindenhonnan szólt a zene, hisz sokan akik kocsival jöttek, hozták az erősítőt és a több wattos hangfalakat, hogy dübörögjön a rockzene. Letáboroztunk majd visszamentünk, hogy a jegyünket karszalagra cseréljék, hisz a karszalag csak a koncertekre területére volt szükséges, máshova a jeggyel is beengedtek.
Meséhetnék még sokat, hogy mi minden történt, de az már kisregény lenne, így rátérnék arra, miben volt más, mint egy itthoni fesztivál. Kezdjük talán a wckkel. Mindenki találkozott már azzal amikor bemegy a toi-toi wcbe és máris megcsapja a bűz, tele van hányva, nincs wc papír és bokáig a hugyban gázol. Az itten wck-nél maximum a papír problémával találkoztam, a második nap közepén. Kulturált wc, nincs büdös, és nincs se körbehányva se körbehugyozva. A wcket minden nap leszívták. ( Hol itt a hangulat ??? - k-soft )( Nem tudtam elképzelni, hogy ez egy rockfesztivál, de mégiscsak az volt! Másik hatalmas meglepődésem az volt, amikor a német lány, aki 5. alkalommal volt ott, megkérdezte, hogy miért zárjuk be a sátrunkat. Közöltem, hogy nem akarom a cuccaim őrizetlenül hagyni, mire ő ezen kiakadt és közölte, hogy sose zárja a sátrát, mert senki sem lop. Én ezt nem hittem el, így hát biztosra mentem. Ám egyszer elfelejtettem bezárni a sátrat, és semmim se tűnt el. A bakancsom nyugodtan hagyhattam a sátor előtt éjszakára. Egyszer egy korsó söröm maradt a sátor előtt, és ott volt reggel ahol hagytam, egy csepp hiány nélkül. A szigeten elég elfordulnom 1 percre és eltűnik. ( Hát én rendszerint szigeten meg az az összes magyar fesztiválon a sátor elé szórom a cuccim 70%-át.Még nem tűnt el semmi. - k-soft )
Második napra, a sörsátor közelében felázott egy csíkban a terület, pár órára rá máris fel volt szórva szalmával, hogy ne a sárba kelljen szenvedni a közönségnek. Itthon akár egy külön tó is létrejöhet, a rendezőket nem érdekli. A koncertterületen belül szemetet nem lehetett látni, a bejáratnál pedig minden veszélyes eszközt ellenőriztek, de csak a koncertterületnél. Azon kívül annyi sört, kaját, piát vihettél be amennyit elbírtál. Már kezdtem képzelődni, hogy álmodom, de mégsem. A pogóban is más volt, akik nekiestek másoknak akik nem pogóztak, szabadkoztak és elnézést kértek, nem nekik állt feljebb. Ha valakit felemelt a tömeg és elkezdte a színpad felé vinni, nem rohantak be biztonságiak, hanem amikor odaért a korláthoz, leemelték (nem erőszakkal!!) és utána nem volt semmi, mindenki tudta merre kell kimennie. Érdekes, itthon miért kell a biztonságinak rögtön az ember karját eltörni? A sört visszaváltható műanyag poharakban adták, a fezstivál emblémájával, így minekután megvetted a poharat, haza is hozhattad emlékbe, vagy visszaadhadtad és visszakaptad érte a pénzt. ( A pontgyűjtés és cuccokra való becserélés nekem jobban bejön - k-soft ) Nagyon is jó ötletnek találom.
Az emberek hozzáállása is más volt. Senki nem verekedett, balhézott. Bulizni jött mindenki. Én például odamentem pár sráchoz és kértem tőlük fémpénzt, a saját valutájukból, mert gyűjtöm a pénzeket, rögtön adtak és utána piával kínáltak :) Első éjszaka pedig egy közeli sátorból egy német srác azzal fogadott, hogy kérünk e rumot. Más világ ez, akárhogy is nézzük. Ez egy fesztivál, ahol arról szól, hogy a közönség egy nyelvet beszél, bárhonnan jött is és ez a nyelv a rockzene. A szervezők pedig minden erejüket abba ölik, hogy egy kulturált, minőségi fesztivált nyújtsanak nekik. Ezek után azt kell, hogy mondjam, ez egy FESZTIVÁL volt, s nem pedig csak egy gyülekezőhely zenével, mint ami itthon van.
Jövőre újra ottleszek. Péli barátom szintén ír majd egy levelet, ő pedig koncertélményeket fog nektek adni :) Zárszóként: várom azok jelentkezését akik jövőre jönnének a Wacken Open Air-re, akkor egy csoportos utazást szerveznénk!

led (Pogany) - 2006-03-07 (02:36)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat