Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Wisdom - Judas (2011) \

Idén áprilisban új lemezzel örvendeztette meg a nagyérdeműt a magyar power-metal banda, a Wisdom, mely a Judas címet kapta. Szerintem mindenki egyetért velem, ha azt mondom, hogy jelenleg ők az ország egyik, hanem a legsikeresebb és legkeresettebb power-metal bandája, és ezt a legújabb albumukkal is tökéletesen alátámasztották. A lemez a HammerWorld magazin mellékleteként jelent meg, így a lap olvasói ingyen, a többiek pedig egy kiváló újsággal együtt juthattak hozzá, ez pedig jelentősen megkönnyítette az új korong terjedését kis hazánkban. Nemrég írt azonban alá a zenekar egy lemezszerződést az amerikai CD Inzane LLC kiadóval, mely értelmében szeptembertől Észak- és Dél-Amerikában egyaránt elérhető lesz a lemez.

wisdom001



Az album 10 dalt foglal magába, melyek mindegyike tartalmazza a power-metal műfaja által megkövetelt dallamvilágot, lendületet, tökéletes folytatása született hát a zenekar előző, Wisdom című lemezének. Jelentős különbség azonban a két korong között, hogy amíg a Wisdom-on Nachladal István énekelt, addig a Judas-on Nagy Gábort hallhatjuk, aki csatlakozása óta már számtalanszor bebizonyította – mind élőben, mind a felvett dalokban – hogy ott a helye a Wisdomban. Szintén érdekessége az albumnak, hogy a felvételekben egy nemzetközileg is elismert zenész, Mats Levén is közreműködött, mégpedig az album címadó dalában, a Judas-ban hallhatjuk pár sor erejéig. Az énekes olyan együttesekben vett részt, mint a Malmsteen, az At Vance vagy a Therion, csak hogy párat említsünk a legnagyobbak közül.

wisdom003



Magával ragadó, szép riffek, dallamos ének, kórusos refrén jellemzi a dalok mindegyikét, ez azonban legalább ugyanakkora hátrány, mint amekkora előny. Tény, hogy a dalok mindegyike önmagában profi munka, együtt meghallgatva azonban a túl nagy hasonlóság miatt összefolynak, az ember első hallásra nem tudja eldönteni, hogy még mindig az imént hallgatott dal szól, vagy ez már a következő-e, köszönhetően az egyforma hangzásnak, stílusnak. Kivétel ez alól az album egyetlen lassabb, vagy legalábbis lassabb részekkel rendelkező, akusztikus betétekkel kiegészített dala, a Heaven and Hell.

Ahogyan már említettem, a lemezen 10 dal található, ebből azonban csak 9 olyan, mely erre a lemezre íródott, ugyanis az At the Gates címre hallgató szerzemény már korábban is megjelent egy kislemezen(mely szintén ezt a címet viselte). A Judas-ra azonban már egy újra felvett verzió került, Gábor énekével. A különleges dalok sorának azonban nincs vége, hiszen – már a lemez megjelenését megelőzően – a banda kiadott egy videoklipet a Live Forevermore című dalhoz, itt azonban az énekes személyét – ahogyan a Gábor csatlakozását követő időszakban - még egy maszk rejti, mely azóta szerencsére már lekerült róla.

wisdom002



Összességében tehát egy remek power-metal lemez született, mely méltó a banda eddig megszerzett hírnevéhez. Wisdom fanoknak, illetve azoknak, akik egy kicsit is kedvelik a power-metal világát, kötelező darab. A lemez a Blacksmith Stúdió gondozásában készült, a borító Havancsák Gyula keze munkája.

juads

Wisdom: Judas
1. Fallin' Away From Grace
2. Somewhere Alone
3. Age Of Lies
4. Live Forevermore
5. Wander The World
6. Heaven And Hell
7. Silent Hill
8. At The Gates
9. The Prodigal Son
10. Judas

Értékelés:
7/10



http://www.wisdom.hu


Koko - 2011-08-03 (11:28)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat