Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Brainstorm: Midnight Ghost Tour 2019

Dinamit koncert

Within Temptation

Pro-Pain, Don Gatto, Hemlock, Stonedirt

Alestorm, Skálmöld - Skalstorm Tour 2018

[Tovább...]
Yellow Spots - Torz jövőkép most a múzsa \

Egy sötét éjjelen fekete kabátos férfi lépett mellém, s egy kompakt lemezt csúsztatott a zsákomba. Lelkemre kötötte, hogy írjak róla, mert ő képtelen erre a magnókazettákhoz való hűsége miatt. Engem nem köt ilyen furcsa eskü, így bele is vágnék a jó ízlés közepébe.

A Yellow Spots immáron öt éve terrorizálja a Zeneakadémia beépített ügynökeit, úgy tűnik töretlen sikerrel. A tagok egy része ( Csók és Könny) már eme nem mindennapi zenekar létrejötte előtt is a földalatti műfajok világában mozogtak, így a műértő közönség lángoló fanatizmussal és izgalommal tekintett a jövőbe az együttest illetően. Ami a dolog zenei részét illeti, már sok helyen sokféle jelzőt aggattak rájuk, a "swing elemekkel dúsított psychobilly" megnevezéstől kezdve egészen a "swing, ska és rockabilly elemekkel tarkított muzsika psychobilly külsőségekkel" meghatározásig. Mindenesetre a psychobilly és a swing hatása érezhető a zenéjükön, de én megmaradnék az általuk kitalált "belezős rakkendroll" besorolásnál.


Yellow Spots
Legújabb zeneművük, a Torz jövőkép most a múzsa címre hallgat, kilenc szerzeményt tartalmaz és az én példányom lézert fogyaszt szükségletei kielégítéséhez. A világhálóban jártas olvasó a számok többségét már ismerheti, de én mégis kielemezném őket. A lemez egy bevezetővel kezdődik, amely az ágybavizelés témakörét járja körül. Ezt követi a Műkezes fűszeres című dal, ahol egy feltehetőleg lelki problémákkal küszködő kiskereskedő életének titkos részleteiről tudhatunk meg bővebbet. A harmadik nóta a Nem vagyunk vidámak, amely a borúlátást önti rímekbe és egyben az album címét is magában hordozza. A Mongolid didi ódának is tekinthető, mivel egy öreg kertész szexuális fétisének állít muzikális emléket. A következő szám a Tilalmi párlat, s az emberiség egyik sötét korszakáról, a szesztilalomról szól. A Cseh korona nevezetű szerzeménynél komoly diskurzust folytattam le képzeletbeli barátaimmal és arra a véleményre jutottunk, hogy valószínűleg a banda egyik mély nyomot hagyó személyes élménye ihlette. Az Egy jó barát a vágóhídról című nóta a sertés és az ember között fennálló évezredes barátságot méltatja. Az érzés örök a következő dal, ahol az elmegyógyintézet felszabadítását élhetjük át az egyik páciens szemszögéből. Az albumot a Hova lett a toalett? elnevezésű filozófikus mű zárja, a szám alanya a tárgyak eltűnésében kísérel meg logikát találni.


Torz
Összeségében a Yellow Spots hű maradt alapelveihez és továbbterjeszti az elmebaj eme vállfaját. Új albumukat azoknak ajánlom, akik szeretik a szöveg és a zene között megbúvó ellentéteket, valamint vidáman próbálják felfogni az élet rút dolgait. A kísérleti műfajokat kevésbé kedvelő olvasóknak elsőre nehezen emészthetőnek, esetleg igénytelennek tűnhet, de látott már cifrábbat is a világ, így egy próbát nekik is megér.


Yellow Spots honlap
Yellow Spots Myspace

- 2009-03-03 (23:43)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4895)
2.Metallica (4860)
3.Ossian (3935)
4.Depresszió (3698)
5.Pokolgép (3689)
6.Nightwish (3630)
7.Kárpátia (3438)
8.Iron Maiden (3436)
9.Road (3350)
10.Rammstein (3293)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat