Amoral logo

Koncertarchívum:
2009-10-28 Budapest - Diesel - Forging europe tour 2009 [Képtár]

Tagok:
Ari Koivunen - ének
Niko Kalliojärvi - ének, gitár
Ben Varon - gitár
Pekka Johansson - basszusgitár
Juhana Karlsson - dob
Masi Hukari - gitár

 
Az Amoral egy Helsinki székhelyû csapat. Az elsõ három albumuk technikás és dallamos death metal stílusban íródott. A zenekar negyedik albuma a változásról szól. A death metal dominanciáját egy riff vezérelt, kemény, de dallamos zene, esetenként könnyen énekelhetõ refrénekkel, váltotta fel.

 
1997-ben az Amoral még thrash metal-t játszott. 2000-tõl Varon, Karlsson és Ots komolyabban kezdett el foglalkozni a zenével. Elsõ énekesük Matti Pitkänen volt, akit gyorsan lecseréltek Niko Kalliojärvira. A régi tagsághoz tartozott Ville Sorvali basszusgitáros is a Moonsorrow-ból. Az Amoral változó felállásokban három demót jelentetett meg, a Desolation-t, a Demo II-t és az Other Flesh-t, továbbá pár kisebb koncertet adott az elsõ album megjelenése elõtt.

 
Az Amoral a Rage of Achilles Records-hoz szerzõdött és 2004-ben kiadták elsõ albumukat, a Wound Creations-t. A Rage of Achilles csõdbe jutása után, az együttest a Spikefarm, a Spinefarm Records egyik részlege karolta fel, akik újra kiadták a Wound Creations-t a Metamorphosis címû bónusz nótával. A lemez Finnország és Európa szerte zömmel pozitív kritikákat kapott a magazinoktól és a webmagazinoktól. A megjelenést követõen, az Amoral számos koncertet adott. Az underground metal színtérbõl való felemelkedésük jele volt egy egy hónapos európai turné a Finntroll és a Naglfar társaságában, beleértve a 2005-ös Tuska fesztiválos szereplést is.

 
Hamarosan a 2005-ös európai turné után, az Amoral visszatért a stúdióba, hogy rögzítse második albumát, a Decrowning-t. A korong 2005 októberében jelent meg Finnországban és néhány másik országban, 2006 márciusában Japánban és az USA-ban. A Lacrimal Gland-re elkészült az elsõ videóklip. 2006 tavaszán, a csapat belevetette magát a második európai turnéba. A 37 állomásos turné fõzenekarai a Dark Funeral és a Naglfar volt, az elõzenekarokat az Amoral, az Endstille és az Asmodeus képviselte. Az együttes egy bemutatkozó koncertet adott Japánban és egy mini-turnét bonyolított le Olaszországban.

 
Az Amoral harmadik albuma, a Reptile Ride 2006. júliusában lett bejelentve elõször a zenekar honlapján keresztül. A lemez a hämeenlinnai Studio Sound Supreme-ben került rögzítésre 2007 elején és 2007 augusztusában jelent meg. A videóklip a Leave Your Dead Behind-ra készült, mely a korong nyitódala és egyetlen kislemeze. Közben személyi változások történek a zenekaron belül. 2007 júliusában Erkki Silvennoinen basszusgitáros kilépett a zenekarból. Helyére Pekka Johansson került 2008 májusában. Körülbelül két hónappal késõbb, Niko Kalliojärvi énekes hagyta ott az együttest.

 
Az Amoral negyedik stúdióalbumát 2008 novemberében jelentették be, mikor ugyancsak napvilágot látott, hogy az új frontember Ari Koivunen lett. 2009. január 21-én az elsõ kislemezdal felkerült a csapat MySpace-ére. A Year of the Suckerpunch címû nóta tisztán megkülönböztethetõ az elõzõ anyagtól és Ari magasabb, tiszta, dallamos hangjára épít, Niko Kalliojärvi hörgõs death metal énekével ellentétben. A zene és a gitármunka emlékeztet az elõzõ három Amoral albumra, de pontosan kivehetõ, hogy a zenekar egy új irányba mozdult el. A Show Your Colors 2009. május 6-án jelent meg. 2009. október 7-étõl november 7-éig az Amorphis és a Before The Dawn társaságában turnéztak Európában.

 
2010. január 12-én az együttes bejelentette, hogy az Amoral és Silver Ots útjai elváltak. Valtteri Hirvonen, aki már helyettesítette Silvert a 2009-es európai turnén, került egyelõre a helyére.

 
Mivel Valtteri Hirvonen csak kisegítõként mûködött közre, a zenekarnak meg kellett találnia a megfelelõ embert, aki állandó jelleggel betölthetné a második gitáros helyét. 2011. január 29-én az Amoral MySpace oldalán látott napvilágot a hír melyben közölték, hogy Masi Hukari személyében megvan az új gitáros. Az együttes január 30-án kezdte el ötödik lemezének stúdiómunkálatait Janne Saksa producer segítségével. A Beneath-re keresztelt album Japánban október 19-én a Marquee Avalon-on, Európában október 26-án az Imperial Cassette-n keresztül látott napvilágot. A Same Difference c. single május 17-én jelent meg. Szeptember 19-én az album elõzeteseként az iTunes-on elérhetõvé vált a második kislemez, a Silhouette, melyhez videoklip is készült. A Beneath Észak-Amerikában 2012. február 14-én került a boltok polcaira a The End Records gondozásában. A Finnish Metal Awards 2011 szavazáson a lemez az év negyedik legjobb hazai albuma lett. Az Amoral elsõ fellépése az Egyesült Államokban 2012. március 15-én volt az austini South by Southwest (SXSW) fesztiválon. A zenekar május 23-án debütált Kínában, a sanghaji Mao Livehouse-ban. Ezt követõen Tokióban és Nagojában adtak koncertet. Idõközben felkerült a YouTube-ra a második videóklip is, mely a Wrapped In Barbwire címû dalra készült. Az Amoral az õsz folyamán európai turnén vett részt az Ensiferum és a Profane Omen társaságában.

 
2012. december 16-án a zenekar bejelentette, hogy 2013 márciusában elkezdik hatodik albumuk rögzítését. 2013. tavaszán az Amoral a fülöpszigeteki Pulp Summer Slam fesztiválon vett részt, majd a Pekingben és Sanghajban megrendezésre kerülõ MIDI fesztivál egyik fellépõje volt. A Fallen Leaves & Dead Sparrows c. új album 2014. február 14-én jelenik meg Finnországban, Európa más országaiban március 31-én kerül a boltok polcaira. Az együttes ízelítõként nyilvánosságra hozta az If Not Here, Where? és a No Familiar Faces címû dalokat a YouTube-on.

 
2014 áprilisában az Amoral elkezdte hetedik lemezének munkálatait. Az együttes június 28-án fellépett a Helsinkiben rendezett Tuska fesztiválon, majd egy bemelegítõ finnországi klubturné után, novemberben egy európai körúton vett részt a svéd Dark Tranquillity-vel. 2015. március 26-án az Amoral bejelentette, hogy Niko Kalliojärvi visszatér a zenekarba. Az új felállás a Tuska fesztivál utóbuliján lépett elõször színpadra június 27-én. 2015. novemberének végén bejelentették, hogy az In Sequence-re keresztelt album 2016. január 29-én jelenik meg Japánban (Ward Records) és február 5-én a világ többi részén (Imperial Cassette, Gordeon Music, GSA / Nightmare Records, Észak-Amerika). A lemez a Fallen Leaves & Dead Sparrows progresszív metal stílusát követi, csak keményebb hangzással. A hat tagon kívül, vendégzenészek is közremûködnek az albumon, többek között Teho Majamäki, Jonsu (Indica) és Amine Benotmane (Acyl). A Rude Awakening címû dal december 3-án került nyilvánosságra a YouTube-on. 2016. tavaszán az együttes Finnországban turnézott.

 
2016. július 27-én az együttes bejelentette, hogy 2017 elején feloszlanak. Az Amoral az õsz folyamán még lebonyolított egy "old-school" turnét, melyen Ari Koivunen már nem vett részt. A zenekar utolsó koncertje 2017. január 5-én volt Helsinki híres klubjában, a Tavastiában

 
Hivatalos honlap: http://www.amoralweb.com/
MySpace:: http://www.myspace.com/amoralweb
Twitter: http://twitter.com/amoralband
Facebook: http://www.facebook.com/amoralweb
YouTube: http://www.youtube.com/user/amoralweb

Videóklipek

Other Flesh, Lacrimal Gland, Leave Your Dead Behind, Gave Up Easy, Year of the Suckerpunch, Silhouette, Wrappd In Barbwire, Blueprints, Prolong A Stay, Rude Awakening

Kislemezek

Leave Your Dead Behind (2007)
1. Leave Your Dead Behind
2. The Naked Sun (Pandora feldolgozás)

Year Of The Suckerpunch (2009)
1. Year Of The Suckerpunch
2. Dig Up Her Bones (Misfits feldolgozás)

Same Difference (2011)
1. Same Difference

Silhouette (2011)
1. Silhouette
2. Silhouette (akusztikus verzió)

 

Albumok :

Wound Creations (2004)
Amoral - Wound Creations1.The Verge 
2.Atrocity Evolution 
3.Silent Renewal 
4.Solvent 
5.The Last Round 
6.Other Flesh [watch video]
7.Distract 
8.Nothing Daunted (Gallows Pole Rock `n Roll) 
9.Languor Passage 
10.Metamorphosis 
Decrowning (2005)
Amoral - Decrowning1.Showdown 
2.Lacrimal Gland [watch video]
3.Decrowning 
4.Tiebreaker 
5.Drug of Choice 
6.Denial 101 
7.Control Cancer 
8.Raptus 
9.Warp 
10.Bleeder 
Reptile Ride (2007)
Amoral - Reptile Ride1.Leave Your Dead Behind [watch video]
2.Nervasion 
3.Hang Me High 
4.Mute 
5.Few and Far Between 
6.Snake Skin Saddle 
7.D-Drop Bop 
8.Apocalyptic Sci-Fi Fun 
9.Pusher 
Show Your Colors (2009)
Amoral - Show Your Colors1.Random Words 
2.Release 
3.A Shade Of Gray 
4.Year of the Suckerpunch [watch video]
5.Perfection Design 
6.Sex N` Satan 
7.Song For The Stubborn 
8.Vivid 
9.Gave Up Easy [watch video]
10.Last October 
11.Exit 
Beneath (2011)
Amoral - Beneath1.Beneath 
2.Wrapped In Barbwire [watch video]
3.Silhouette [watch video]
4.Things Left Unsaid 
5.(Won`t Go) Home [watch video]
6.Closure 
7.Same Difference [watch video]
8.Hours Of Simplicity 
9.Wastelands 
10.This Ever Ending Game 
11.No Future 
12.Of Silent Stares & Fire Lost 
Fallen Leaves & Dead Sparrows (2014)
Amoral - Fallen Leaves & Dead Sparrows1.On The Other Side pt. I 
2.No Familiar Faces [watch video]
3.Prolong A Stay 
4.Blueprints [watch video]
5.If Not Here, Where? [watch video]
6.The Storm Arrives 
7.See This Through 
8.On The Other Side pt. II 
In Sequence (2016)
Amoral - In Sequence1.In Sequence (Prologue) 
2.Rude Awakening [watch video]
3.The Betrayal 
4.Sounds Of Home 
5.The Next One To Go [watch video]
6.Helping Hands 
7.Defuse The Past 
8.From The Beginning (The Note Part 2) 

Kedvencek közé jelölték :
Ravenkiss, Ideate, anders, scivok, Larisha, solyceee, kiki42, Silchas Ruin, ThomasGeorgsson, Dendrit, Insidious_, MetalGirl2000, Zozi21, Blackhearted, falker, StabWest, Fearless, diktator, Hellbull, mailer daemon, Tankerlady, Sin Cara, silenoz_tormentor, Slaughterlord, verone, livani

[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0065 s