Devian logo
Devian (ex) vokál : Legion
dob : Emil Dragutinovic
gitár/Vokál : Jonas "Joinus" Mattson
gitár : Tomas Nilsson
Basszusgitár : Carl Stjärnlöv - (2008-) (Diabolical (Swe), Absentia (Swe))
(ex) Gitár : Marcus Lundberg (2006-2007) (Plague Majestic, Sargatanas Reign, Deadpulse)
(ex) Basszusgitár : Robert Karlsson (2007-2008) (Tortyr, Facebreaker, Pan.Thy.Monium, Incapacity, Edge of Sanity, Scypozoa, Kill, Solar Dawn, Darkified, Scar Symmetry, Tormented (Swe), The Deadbeats, The Nasty Flames, Fistel, Aktiv Dödshjälp, No Fucking God)
Az eredetileg Elizium néven alakult Deviant a Marduk egykori frontembere, Legion és a zenekar ex-dobosa, Emil Dragutinovic alapította, miután kiszálltak a svéd black metal kommandóból. A csapat a Sagathanas Reign két gitárosával, Joinus-szal és az azóta már kilépett Markus Lundberggel, valamint Tomas Nilsonnal egészült ki, aki bõgõsként csatlakozott, de most már gitáron játszik.

A Devianben Legion és Emil nem egyszerüen ott folytatják pályafutásukat, ahol abbahagyták, mikor kiléptek a Mardukból: új bandájuk dinamikusabb, régiesebb megközelitésü zenét játszik, amely a melódiák és az agresszió fogós elegyére épül. A csapat a black, a death és a thrash metal legszebb hagyományait elegyíti, de világosan tetten érhetõ zenéjében a klasszikus heavy metal hatása is: a tagok legfõbb hatásaik között olyan bandákat emlegetnek, mint a Slayer, az Iron Maiden, a Possessed, a Morbid Angel, a Dissection vagy a Motörhead.

Devian egyévnyi intenzív dalírás után úgy érezte, eljött az idõ, hogy megszállják a svédországi Art Decay stúdiót Rickard Kottelin producer társaságában, és felvegyék elsõ lemezüket, a Ninewinged Serpentet. A keverési feladatokat a Fredman stúdióban dolgozó Fredrik Nordströmre bizták (At the Gates, Arch Enemy, Dimmu Borgir), a masterelést Peter In De Betou végezte a Tailor Maid falai közt, a borítót pedig a görög Seth készitette, aki olyan csapatokkal dolgozott korábban, mint a Paradise Lost, a Soilwork és az Old Man’s Child.
Legion így nyilatkozott az albumról: "Egy ütõs black-death-thrash anyagot készitettünk, mindvégig azon igyekezve, hogy igazi kihívások elé állitsuk magunkat, és friss elemekkel gazdagítsuk a zenénket ahhoz képest, amit korábban csináltunk. Szarakodás nélküli, szívbõl jövõ, kontrollálatlan düh fütötte metált játszunk, ami telis-tele van hátborzongató dallamokkal és csonttörõ riffekkel. Erõteljes és õszinte, nagyon büszkék vagyunk rá."
A Banda megfogyatkozott, ugyanis Legion tavaly év végén kilépett a bandából, most a saját tetováló stúdiójában dolgozik és a Witchery nevû szintén svéd Thrash/Death/(Doom) bandában játszik

Albumok :

Ninewinged Serpent (2007)
Devian - Ninewinged Serpent1.1. Serenade For The Fallen [Intro] 
2.2. Dressed In Blood 
3.3. Heresy 
4.4. Scarred 
5.5. Suffer The Fools 
6.6. Fatalist 
7.7. Gemini Is The Snake 
8.8. Instigator 
9.9. Remnant Song 
10.10. Ninewinged Serpent 
11.Scarred 
12.Ninewinged Serpent 
God to the Illfated (2008)
Devian - God to the Illfated1.Mask of Virtue 
2.Assailant 
3.The Unspoken 
4.Saintbleeder 
5.I`m the Pariah 
6.God to the Illfated ( 
7.Summerdeath 
8.South of Halo 
9.Awaiting Doom 
10.When the Vultures Have Left 
11.Reap the Storm 
12.Raison D`etre 

Kedvencek közé jelölték :
_Angithia_, obituary85, Hypothermia, Civil, SilEnoZ, Mike666, Andor1349, 666mikkk, Grizzly Úr, Boyler, Amon, patriche, Karvaly, silenoz_tormentor, Hellbull, Faragacs, Devil Flame, SonicDemon, wiglafSS, Masochistic, MDarkness

[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
GoreAtien Alphonse Francoise Thorsten
GoreAtien Alphonse Francoise Thorsten
2012.02.29. 19:09:58
Szerintem a Saintbleeder, vagy a Ninwinged Serpent
GoreAtien Aplhonse Francoise Thorsten de Sade
Devil Flame
Devil Flame
2011.06.12. 01:37:23
Assalaint lett a legjobb számuk szerintem
Devil Flame

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0048 s