Disco Express logo
Disco Express ének : Betty Monroe
gitár : Leonard Sunshine
ex-gitár : Joey F. Kitten
dob : Steven Stardust
ex-bass gitár : Vincent Valentine
bass gitár : Vincenzo

A Disco Express névre hallgató és hazánkban egyedülálló módon glam rockot játszó zenekar 1996 nyarán alakult Miskolcon. Az eredeti koncepció az volt, hogy kizárólag feldolgozásokat játszanak. Eleinte eredeti szöveggel kerültek elõadásra a dalok, késõbb saját, magyar nyelvû szövegek készültek az áthangszerelt, rockosított formába öntött slágerekhez. 1999 õszén megjelent a Disco Express elsõ hivatalos maxi CD-je, ami a Magyar Mária címet kapta, és rekord gyorsasággal fogyott a boltok polcairól. Ezután több tagcsere, átszervezõdés és persze rengeteg fellépés következett. A jelenlegi - eddig legsikeresebb - felállás 2000 novemberében jött létre. Egy év állt a zenekar rendelkezésére ahhoz, hogy rengeteg próbával és koncerttel (néhány külföldivel) újra "összerázódjon". 2001 õszén lemezszerzõdésük megújításra került, így elkészülhetett és megjelenhetett a Számcsengõ System címû maxi-CD-jük és a hozzá tartozó videoklip, amely a VIVA magyar zenei csatorna 40-es toplistáján a 2. helyig jutott. A zenekar elsõ albuma 2002. április 15-én jelent meg Disco Accicent - The Greatest Hits címmel. Közben a fiúk egyre többet koncerteztek Magyarországon és külföldön (Marosvásárhelyen 2001 júliusában több mint 22 ezer ember volt kíváncsi a miskolci zenekarra), de játszottak szinte valamennyi magyar fesztiválon, számos egyetemi, céges rendezvényen és önálló koncerteken.
2007-ben Mikki Slade úgy döntött 8 év után egy másik zenekarban szeretne szerencsét próbálni.A többiek ezt tudomásul vették és elfogadták. Azonban rögtön eszükbe jutott az a vágyuk, hogy - igazi glam zenekarként - csak 5 férfi álljon fent a színpadon, így hát elbúcsúztak állandó vendégmûvésznõjüktõl, Rocky Mountain-tõl is.Ezentúl tehát a másik állandó vendégmûvész, Joey Kitten teljes értékû bandatagként a gitárokon is átveszi Mikki pozícióját.
Joey és Lecsó ( Vincent Valentine)(?) nem tagja többet a zenekarnak: "Ma este (2009.08.04.) a Wigwam klubban tartja koncertjét a Disco Express zenekar. A koncert április vége óta fixen lekötött, ennek ellenére a zenekar két tagja, Joey és Vincent egy másik zenekarral ad koncertet máshol. Teszik ezt annak ellenére, hogy tudták, hogy ma este fellépésük van a Disco Expressel. A zenekar három másik tagja sajnálattal értesült a döntésrõl, és ezek után megkérte a két említett tagot, nyilatkozzanak a jövõt illetõen. Ezt Joey meg is tette, így ma éjféltõl többé nem tagja a Disco Expressnek. Vincent válaszára mindeddig hiába vártunk, így jelenleg õt sem tekintjük a zenekar tagjának. A ma esti koncert ennek ellenére nem marad el, és a pletykákkal ellentétben a zenekar sem oszlik fel, ma este Vincenzo barátunk beugrásának köszönhetõen kisegítõ basszusgitárossal lépünk fel. És várunk mindenkit sok szeretettel!Betty, Leo, Steven."

Albumok :

Magyar Maria - maxi (1999)
Disco Express - Magyar Maria - maxi 1.Magyar Mária 
2.Johhny nem Jenny 
3.Nyár van 
Disco accident - album (2002)
Disco Express - Disco accident - album1.When the sun gets drowned in the sea 
2.220 felett 
3.Magyar Mária 
4.Johnny nem Jenny 
5.Szaladó férfi 
6.Magas köpcös férfi 
7.Arrivederchi amore 
8.Az aljas hot-dog árus 
9.Nyár van 
10.Boyz boyz boyz 
11.Számcsengő system 
12.Derelict 
13.Hot-dog árus ember 
14.Woman in love 
15.Barbie girl 
16.Outro:sorry my mistake 
Ah...merica - album (2005)
Disco Express - Ah...merica - album1.Baby America 
2.Lány a WC-n 
3.Pláza angyal 
4.Domino 
5.Vigyázz rám 
6.Rekettyés 
7.The Sweet Medley(Funny funny) 
8.Pop bálvány 
9.Endorfin ügynök 
10.Szőke nő áruház 
11.Kids in America 
12.Flower Christmas 
13.XY babe 
14.Sorry my mistake 2 
Vigyázz rám - maxi (2006)
Disco Express - Vigyázz rám - maxi1.Vigyázz rám 
2.Without you 
3.Star on the sidewalk(pláza angyal angol verzió) 
Nyalóka (2009)
Disco Express - Nyalóka1.Candy Kapitány és a Nyalóka Sereg 
2.Szóljon a POP 
3.Nyalóka dal 
4.Szer Lm 
5.Úgy nézel rám, mint egy lány 
6.Honeyday 
7.Ha te vagy a király 
8.Ha címlaplány lennék 
9.Ha sztár lennék 
10.Rémálom karácsony éjszakán 
11.Cukros bácsi 
12.Napsugár 
13.Yakee da 
14.Szerintem te robot vagy 
15.Outro 

Kedvencek közé jelölték : 81
[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
Sunshine
2015.01.17. 23:54:15
Hiányzik...
 
Szabinacicus
2014.02.26. 19:12:17
Sajnos ma már feloszlott :(, de még mindig szívesen hallgatom a számait :). Hiába, ők voltak a legjobbak :). MÉg most is odáig vagyok értük, pedig 15 vagyok...ők az igaziak, nem pedig a Justin Bieber és egyébb marhaságok...remélem, majd újra visszajönnek!
 

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0043 s