Napoleon Boulevard logo
Napoleon Boulevard ének : Vincze Lilla
gitár : Cziglán István (R.I.P.)
szintetizátor : Erdész Róbert
dob : Gömör László
fuvola : Kollár Attila
basszusgitár : Pócs Tamás
A Napoleon Boulevard 1985-ben alakul. Vincze Lilla kivételével mindannyian a Solaris tagjai (Cziglán István-szólógitár, Erdész Róbert - billentyûs hangszerek, Gömör László-dob, Kollár Attila-fuvola, Pócs Tamás-basszusgitár).Megszületnek az elsõ dalok (Szállj velem, Fogd meg a kezem, Ugye, eljönnek a repülõk.... stb.), és a név: Napoleon Boulevard.A Solaris még létezik ekkor. Úgy lépnek föl, mint saját maguk elõzenekara: némi átöltözés után a Napoleon Boulevardból Solaris lesz. És fordítva.Aztán 1986. április 7-én, a Petõfi Csar-nokban tartott búcsúkoncerten a Solaris-történet egy idõre lezárul.1986. nyarán a Napoleon Boulevard indul az I. Interpop fesztiválon.Az „Ugye, eljönnek ma a repülõk....” mind a közönségdíjat, mind a fesztivál elsõ díját megnyeri. Még az õsszel megkezdõdnek az elsõ Napoleon Boulevard nagylemez felvételei. Azonban korai az öröm.A Hazafias Népfront letiltatja a fesztiválgyõztes dalt. Nyilvános polémia kezdõdik az újságokban arról, vajon tényleg szeretné-e a zenekar, hogy „eljöjjenek a repülõk”?A lemez hiába készül el szeptemberre. Nem jelenhet meg.A vita egészen 1987 tavaszáig folyik. Akkor végre eldõl, hogy a zenekar nem akar bombázást. Minden mehet.A Napoleon Boulevard-I. napok alatt lesz aranylemez - 150.000 példány fogy el belõle!Mire a Hungaroton átadja az aranyszínûre futtatott bakelitet, már kész a következõ album.A Napoleon Boulevard II. 1987 õszén, alig pár hónappal az elsõ után jelenik meg, ennek ellenére megközelíti a százezres példányszámot - egy éven belül másodszor!A következõ album dalait a Hungaroton még megjelenés elõtt kiküldi a Warner Austriának, majd a londoni Warnernek is. Mindkét helyrõl producer érkezik, hogy megkezdjék az angol nyelvû változatok kidolgozását.Így jön el 1988 õsze. Megjelenik a Napoleon Boulevard mindmáig legsikeresebb albuma, a „Júlia nem akar a földön járni....” Közel 250.000.- példányban fogy el! A Júlia.... az év dala lesz, Lilla az év énekesnõje. TV-fellépések, újabb video-clipek, koncertek.1989 tavaszán kiutaznak a Midemre. A Mylord eredeti, francia nyelvû átdolgozását és „Uram, segíts!” címû daluk „No more walls!”-ra keresztelt, angol változatát játszák. Megállapodás születik a müncheni és londoni felvételekrõl.Eközben idehaza párhuzamosan zajlanak a negyedik album, a „Mennybõl az angyal....” stúdiómunkái. Újabb aranylemez, majd az utolsó turné.1990. Az utolsó Napoleon Boulevard aranylemez (amibõl szintén több, mint - 150.000.- példány fogy!), a „Legyetek jók, ha tud-tok....”. Ezt az albumot már más felállásban készíti a zenekar, az eredeti felállás zenészei legközelebb 1995-ben játszanak együtt, a Solaris los angelesi koncert-jén, amikor váratlanul föltámad a már elfelejtettnek hitt Solaris-legenda.Elképesztõ mennyiségû koncert, nívódíjak és népszerûségi szavazások számtalan elsõ helye - bármilyen hihetetlen is, de a Napoleon Boulevard röpke négy év leforgása alatt közel 1 millió hanghordozót adott el!

Albumok :

Napoleon Boulevard I. (1986)
Napoleon Boulevard - Napoleon Boulevard I.1.Fogd meg a kezem 
2.Lovat akarok rajzolni 
3.Szétszórt vagyok 
4.Azt hittem, szeretett 
5.Napoleon Boulevard 
6.Kérlek, ne félj 
7.Szállj velem 
8.Még nem hiszem 
9.Hidd el, jönnek még jobb idők 
10.Michaela 
11.Elfelejtesz, tudom 

Kedvencek közé jelölték :
frustrated, Tepeske, Fluffle Puff, Milcs, _Nyuszi_, - Enkeli -, Zizu10, Esőtáncos, Kóbor Vámpír, Kiccsillag, Jéghercegnő, persze, Erling, Ressi, Torsland, Lukinyúl, kisfiú, Foszlány, Ralph, Ravenheart, Bonnie, zick, DragonSkull, Vikingx, rockheart1992, Ozzy az egyetlen, juzik, PadRicsi, MrWhite, hörcsög, S_Ayres, verone, Végzetasszonya, Thyrana, Loraline

[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
Végzetasszonya
Végzetasszonya
2012.03.06. 01:50:39
halihó :))) Bár elég régi a komment, de nem csak 1 albuma van a mai napig létező és zenélő zenekar. Legalább 6-8 album van most nem tudom pontosan..
 

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0047 s