Scorpions logo
Scorpions gitár, 1965 óta : Rudolf Schenker
ének, 1965 óta : Klaus Meine
gitár, 1973-ig : Michael Schenker
dob, 1973-ig : Wolfgang Dziony
basszus, 1973-ig : Lothar Heimberg
gitár, '73-'78 : Ulrich John Roth
basszus, '73-'92 : Francis Buchholz
dob, '73-'74 : Jürgen Rosenthal
dob, '74-'77 : Rudy Lenners
dob, '77-'96 : Herman Rarebell
gitár, '78, '79 óta : Michael Jabs
basszus, '92-2004 : Ralph Rieckermann
dob, '96 : Curt Cress
dob, '96 óta : James Kottak
basszus, 2004 óta : Pawel Maciwoda

Koncertarchívum:
2009-04-21 Budapest - SYMA Csarnok - Scorpions [Képtár]


Német eredetû Hard Rock együttes. 1965-ben, Sarstedt-ben alapította meg Rudolf Schenker (gitáros), és Wolfgang Dziony (dobos). Eleinte Hannover környékén léptek fel, a dalok eléneklését Schenker vállalta magára. 1969 végén az együtteshez került Klaus Meine (ének), és Rudolf öccse, Michael Schenker, akik a Copernicus zenekarból igazoltak át. Az együttes sok más együttessel ellentétben kezdettõl fogva angol nyelvû dalszövegeket írt.
Elsõ lemezük, a Lonesome Crow 1972-ben jelent meg. Ezen az együttes felállása a következõ volt: Rudolf Schenker (gitár), Michael Schenker (gitár), Klaus Meine (ének), Wolfgang Dziony (dob) és Lothar Heimberg (basszusgitár). A lemez megjelenését egy németországi turné követte. Ezt követõen elõzenekarként szerepeltek olyan együtteseknél, mint például a Uriah Heap, az UFO, vagy Rory Gallagher.Az UFO együttes elveszítette a gitárosát, és miután Michael Schenkert felkérték, õ el is fogadta a felkérést, és a Scorpions helyett az UFO-ban játszott tovább. Ekkor az együttes rövid idõre fel is oszlott.
Amikor új tagokkal - Uli John Roth (gitár), Francis Buchholz (basszusgitár), Jürgen Rosenthal (dob), és Achim Kischning (basszusgitár) - ismét összeállt a csapat, felvették a Fly to the Rainbow címû albumot. 1975-ben elindultak elsõ európai turnéjukra.
A dobos személye hamarosan Rudy Lenners-re változott. Ekkor vették fel a legendás In Trance albumot, melynek külön érdekessége, hogy ennek a borítóján (lásd lentebb) jelennek meg elõször azok a jellegzetes aláírások, amik azóta jellemzik az együttes tagjait. A lemez a legnagyobb sikert Japánban érte el, de Európában is felfigyeltek rájuk, mi több, 1976-ban több alkalommal is az amerikai KISS elõzenekaraként szerepeltek. 1976-ban került piacra az új lemez, a Virgin Killer, mely hatalmas botrányokat kavart a borítójával, melyen egy megrepedt üvegtábla mögött látható meztelen lányt ábrázolt. Miután a borítót lecserélték, Japánban hamarosan aranylemezt kaptak. Rudy Lenners helyére nem sokkal késõbb Herman Rarebell került a dobok mögé, és az õ közremûködésével készült el a Taken By Force lemez, 1977-ben. 1978-ban, egy Japán turné után Uli Roth elhagyta a Scorpionst, hogy Electric Sun néven új együttest alapítson.Több száz gitáros került meghallgatásra, végül Buchholz ismerõse, Matthias Jabs lett a kiválasztott. 1978 végén megkezdõdött a Lovedrive album felvétele, melynek során feltûnt a rég nem látott Michael Schenker, aki elhagyta az UFO-t. Az õ kedvéért kirúgták Jabs-t. Azonban Michael 1979 elején néhány németországi koncert után alkohol- és egyéb problémák miatt összeesett. Elõször ideiglenesen, majd végül 1979 júliusától immár végleg Jabs vette át a gitárt.
A Lovedrive lemezzel az együttes megkapta a lehetõséget az Egyesült Államokban való fellépésre. Cleveland-ben, a World Series of Rock nevû fesztiválon léptek fel elõször, majd sokáig az AC/DC elõzenekaraként turnéztak az Államokban. A Lovedrive végül Amerikában is aranylemez lett. 1980-ban jelent meg az Animal Magnetism lemez, mely végül megalapozta az együttes hírnevét az Egyesült államokban.
1981-ben a Blackout lemez felvételei során Klaus Meine hangszálai súlyosan megsérültek, és csak két mûtét tudott segíteni rajta. A lemez megjelenését követõ turnén a Scorpions elõzenekaraként az Iron Maiden lépett fel.
Az 1984-es Love at first Sting album - talán a Rock You Like a Hurricane-nek és a Still Loving You-nak köszönhetõen... - az Egyesült Államokban platinalemezt kapott. Az albumhoz kapcsolódó turné során a Scorpions elõzenekaraként szerepelt Def Leppard és Bon Jovi. 1984-ben az a megtiszteltetés érte az együttest, hogy három egymást követõ estén léphettek fel New Yorkban, a tökéletesen teltházas Madison Square Gardenben. 1985-ben az együttes fellépett az akkor elsõ alkalommal megrendezett Rock In Rio fesztiválon, ahol több, mint 470.000 nézõ láthatta õket. Ebben az évben megjelentették a World Wild Live koncertalbumot is. 1986-ban pedig Doningtonban (Anglia) részt vettek a szintén elõször megrendezésre kerülõ Monsters of Rock fesztiválon.
A Savage Amusement (1988) lemez megjelenését követõen Engedélyt kaptak arra, hogy - második nyugati Hard Rock együttesként (a Uriah Heep után) - felléphessenek a Szovjetúnióban. 1989-ben ismét a Szovjetúnióban szerepeltek, ezúttal a Moscow Music Peace Festival nevû rendezvényen, melyen velük együtt Bon Jovi, a Skid Row, a Mötley Crüe és Ozzy Osbourne is fellépett. 1990-ben Meine megírta a Wind of change címû dalt, mely talán az együttes legismertebb számává vált világszerte. 1991-ben a Scorpions meghívást kapott a Kremlbe, Mihail Gorbacsovtól. Az a lemez, amelyen a wind of change világot látott (Crazy World) 25 év után meghozta az elsõ németországi slágerlista-elsõ helyet az együttesnek.
1992 májusában Francis Buchholz kilépett a zenekarból. A 90-es évek erõs grunge-vonulata a Scorpionst sem kerülte el, ezt érezni a Buchholz helyére lépõ Ralf Riekermann szereplésével készült Face the Heat lemezen is. 1995-ben adták elõ az Omega együttes Gyöngyhajú lány címû számának angol nyelvû átiratát, a White Dove-t. 1996-ban a Love Bites lemez megjelenése után Herman Rarebell is elhagyta a Scorpionst. A sziontén 1996-os Pure Instict albumon egy vendégdobos, Curt Cress játszott, majd nem sokal késõbb James Kottak csatlakozott az együtteshez a dobok mögött.
1999-ben megjelent qaz Eye II eye album, melyen elõször szerepelt a Scorpionstól német nyelvû szám (Du bist Schmutzig). A közönség és a kritikusok nem fogadták túl jól az albumot, ez köszönhetõ az erõs elektronikus hangzásnak.
2000-ben a Berlini Filharmonikusok közremûködésével új koncertalbumuk látott napvilágot Moment of Glory címmel, majd egy évvel késõbb megjelent az Acoustica. Ez az album egy élõ felvételeket tartalmazó album, melyen az együttes dalainak akusztikus hangszerelésû változata hallható.
2004-ben Ralph Riekermannt felváltotta a basszusgitár mögött Pawel Maciwoda, az õ szereplésével jelent meg az Unbreakable címû album.
2006-ban felléptek a Wacken Open Air fesztiválon, augusztus 3-án, ahol A night to remember - a journey through time mottóval 2,5 órás koncertet adtak, melyen az együttes régi tagjai is ott voltak.
2007 májusában Humanity - Hour I címmel új album született Desmond Child producer közremûködésével.

Albumok :

Lonesome Crow (1972)
Scorpions - Lonesome Crow1.It All Depends 
2.In Search Of Peace Of Mind [watch video]
3.Action 
4.I`m Going Mad [watch video]
5.Inheritance [watch video]
6.Leave Me 
7.Lonesome Crow [watch video]
Fly to The Rainbow (1974)
Scorpions - Fly to The Rainbow1.Speedy`s Coming [watch video]
2.They Need A Million [watch video]
3.Drifting Sun 
4.Fly People Fly [watch video]
5.This Is My Song [watch video]
6.Far Away [watch video]
7.Fly To The Rainbow [watch video]
In Trance (1975)
Scorpions - In Trance1.Dark Lady [watch video]
2.In Trance [watch video]
3.Life`s Like A River [watch video]
4.Top Of The Bill [watch video]
5.Living And Dying [watch video]
6.Robot Man [watch video]
7.Evening Wind [watch video]
8.Sun In My Hands [watch video]
9.Longing For Fire [watch video]
10.Nights Lights [watch video]
Virgin Killer (1976)
Scorpions - Virgin Killer1.Pictured Life 
2.Catch Your Train [watch video]
3.In Your Park [watch video]
4.Backstage Queen [watch video]
5.Virgin Killer [watch video]
6.Hell Cat [watch video]
7.Crying Days 
8.Polar Nights [watch video]
9.Yellow Raven [watch video]
Taken By Force (1977)
Scorpions - Taken By Force1.Steamrock Fever [watch video]
2.We`ll Burn The Sky [watch video]
3.I`ve Got To Be Free [watch video]
4.Riot Of Your Time [watch video]
5.The Sails Of Sharon [watch video]
6.Your Lights [watch video]
7.He`s A Woman, She`s A Man [watch video]
8.Born To Touch Your Feelings [watch video]
9.Suspender Love (Bonus Track) [watch video]
10.Polar Nights (Tokio Live, Bonus Track) [watch video]
Tokio Tapes (Koncertlemez) (1978)
Scorpions - Tokio Tapes (Koncertlemez)1.All Night Long 
2.Pictured Life [watch video]
3.Backstage Queen [watch video]
4.Polar Nights [watch video]
5.In Trance [watch video]
6.We`ll Burn The Sky [watch video]
7.Suspender Love [watch video]
8.In Search Of the Peace Of Mind [watch video]
9.Fly To The Rainbow [watch video]
10.He`s A Woman, She`s A Man [watch video]
11.Speedy`s Coming [watch video]
12.Top Of The Bill [watch video]
13.Hound Dog [watch video]
14.Long Tall Sally 
15.Steamrock Fever [watch video]
16.Dark Lady [watch video]
17.Kojo no tsuki [watch video]
18.Robot Man [watch video]
Lovedrive (1979)
Scorpions - Lovedrive1.Loving You Sunday Morning [watch video]
2.Another Piece Of Meat [watch video]
3.Always Somewhere [watch video]
4.Coast To Coast [watch video]
5.Can`t Get Enough [watch video]
6.Can`t Get Enough [watch video]
7.Is There Anybody There? [watch video]
8.Lovedrive [watch video]
9.Holiday [watch video]
Animal Magnetism (1980)
Scorpions - Animal Magnetism1.Make It Real [watch video]
2.Don`t Make No Promises [watch video]
3.Hold Me Tight [watch video]
4.20th Century Man [watch video]
5.Lady Starlight [watch video]
6.Falling In Love [watch video]
7.Only A Man [watch video]
8.The Zoo [watch video]
9.Animal Magnetism [watch video]
Blackout (1982)
 1.Blackout [watch video]
2.Can`t Live Without You [watch video]
3.No One Like You [watch video]
4.You Give Me All I Need [watch video]
5.Now! [watch video]
6.Dynamite [watch video]
7.Arizona [watch video]
8.China White [watch video]
9.When The Smoke Is Going Down [watch video]
Love at First String (1984)
Scorpions - Love at First String1.Bad Boys Running Wild [watch video]
2.Rock You Like A Hurricane [watch video]
3.I`m Leaving You [watch video]
4.Coming Home [watch video]
5.The Same Thrill [watch video]
6.Big City Nights [watch video]
7.As Soon As The Good Times Roll [watch video]
8.Crossfire [watch video]
9.Still Loving You [watch video]
World Wide Live (Koncertlemez) (1985)
Scorpions - World Wide Live (Koncertlemez)1.Countdown [watch video]
2.Coming Home [watch video]
3.Blackout [watch video]
4.Bad Boys Running Wild [watch video]
5.Loving You Sunday Morning [watch video]
6.Make It Real [watch video]
7.Big City Nights [watch video]
8.Coast To Coast [watch video]
9.Holiday [watch video]
10.Still Loving You [watch video]
11.Rock You Like A Hurricane [watch video]
12.Can`t Live Without You [watch video]
13.Another Piece Of Meat [watch video]
14.The Zoo [watch video]
15.No One Like You [watch video]
16.Dynamite [watch video]
17.Can`t Get Enough 
18.Six String Sting [watch video]
19.Can`t Get Enough 
Savage Amusement (1988)
Scorpions - Savage Amusement1.Don`t Stop At The Top [watch video]
2.Rhytm Of Love [watch video]
3.Passion Rules The Game [watch video]
4.Media Overkill [watch video]
5.Walking On The Edge [watch video]
6.We Let It Rock - You Let It Roll [watch video]
7.Every Minute - Every Day [watch video]
8.Love On The Run [watch video]
9.Believe In Love [watch video]
Crazy World (1990)
Scorpions - Crazy World1.Tease Me, Please Me [watch video]
2.Don`t Believe Her [watch video]
3.To Be With You In Heaven 
4.Wind Of Change [watch video]
5.Restless Nights [watch video]
6.Lust Or Love 
7.Kicks After Six 
8.Hit Between The Eyes [watch video]
9.Money And Fame 
10.Crazy World [watch video]
11.Send Me An Angel [watch video]
Face the Heat (1993)
Scorpions - Face the Heat1.Alien Nation [watch video]
2.No Pain No Gain [watch video]
3.Someone To Touch [watch video]
4.Under The Same Sun [watch video]
5.Unholy Alliance [watch video]
6.Woman [watch video]
7.Hate To Be Nice [watch video]
8.Taxman Woman [watch video]
9.Ship Of Fools [watch video]
10.Nightmare Avenue [watch video]
11.Lonely Nights [watch video]
12.Destin (Only on European album) [watch video]
13.Daddy`s Girl (European Bonus Track) [watch video]
14.Kami O Shin Juru (Asian Bous Track) 
15.(Marie`s the Name) His Latest Fame (American Bonus Track) [watch video]
Live Bites (Koncertlemez) (1995)
Scorpions - Live Bites (Koncertlemez)1.Tease Me, Please Me [watch video]
2.Is There Anybody There? [watch video]
3.Rhytm Of Love [watch video]
4.In Trance [watch video]
5.No Pain, No Gain [watch video]
6.When The Smoke Is Going Down [watch video]
7.Living for Tomorrow [watch video]
8.Ave Maria No Morro [watch video]
9.Concerto in V [watch video]
10.Alien Nation [watch video]
11.Crazy World [watch video]
12.Crazy World [watch video]
13.Wind Of Change [watch video]
14.Hit Between the Eyes [watch video]
15.Edge of Time [watch video]
16.Heroes Don`t Cry [watch video]
17.White Dove [watch video]
Pure Instict (1996)
Scorpions - Pure Instict1.Wild Child [watch video]
2.The Best For You [watch video]
3.Does Anyone Know? [watch video]
4.Stone In My Shoe 
5.Soul Behind The Face 
6.Time Will Call Your Name 
7.Girl, I Wanna Be With You 
8.When You Came Into My Life [watch video]
9.Where The River Flows 
10.You And I [watch video]
11.Are You The One? [watch video]
12.She`s Knocking at My Door [watch video]
Deadly Sting: The Mercury Years (Válogatás lemez) (1997)
Scorpions - Deadly Sting: The Mercury Years (Válogatás lemez)1.Loving You Sunday Morning [watch video]
2.Lovedrive [watch video]
3.Holiday [watch video]
4.Make It Real [watch video]
5.The Zoo [watch video]
6.Blackout [watch video]
7.Can`t Live Without You [watch video]
8.No One Like You [watch video]
9.China White [watch video]
10.Dynamite [watch video]
11.Bad Boys Running Wild [watch video]
12.Rock You Like A Hurricane [watch video]
13.Coming Home [watch video]
14.Big City Nights [watch video]
15.Still Loving You [watch video]
16.Coast To Coast [watch video]
17.Don`t Stop At The Top [watch video]
18.Rhytm Of Love [watch video]
19.Passion Rules The Game [watch video]
20.Walking On The Edge [watch video]
21.Believe In Love [watch video]
22.I Can`t Explain [watch video]
23.Tease Me, Please Me [watch video]
24.Don`t Believe Her [watch video]
25.Wind Of Change [watch video]
26.Hit Between The Eyes [watch video]
27.Send Me An Angel [watch video]
28.Alien Nation [watch video]
29.Under The Same Sun [watch video]
30.Woman [watch video]
31.In Trance (Live) [watch video]
32.Over the Top (Unreleased) 
33.Life Goes Around (Unreleased) [watch video]
Eye II Eye (1999)
Scorpions - Eye II Eye1.Mysterious [watch video]
2.To Be No. 1. [watch video]
3.Obsession [watch video]
4.10 Light Years Away [watch video]
5.Mind Like A Tree [watch video]
6.Eye To Eye [watch video]
7.What You Give, You Get Back [watch video]
8.Skywriter [watch video]
9.Yellow Butterfly [watch video]
10.Freshly Squeezed [watch video]
11.Priscilla [watch video]
12.Du Bist So Schmutzig [watch video]
13.Aleyah [watch video]
14.A Moment In A Million Years [watch video]
Moment of Glory (Szimfonikus koncertlemez) (2000)
Scorpions - Moment of Glory (Szimfonikus koncertlemez)1.Hurricane 2000 [watch video]
2.Moment of Glory [watch video]
3.Send Me an Angel [watch video]
4.Wind of Change [watch video]
5.Crossfire (Instrumental) [watch video]
6.Deadly Sting Suite (instrumental) [watch video]
7.Here in My Heart [watch video]
8.Still Loving You [watch video]
9.Big City Nights 
10.Lady Starlight 
11.Hurricane 2000 (Radio Edit) [watch video]
Acoustica (Akusztikus koncertlemez) (2001)
Scorpions - Acoustica (Akusztikus koncertlemez)1.The Zoo [watch video]
2.Always Somewhere [watch video]
3.Life is Too Short [watch video]
4.Holiday [watch video]
5.You and I [watch video]
6.When Love Kills Love [watch video]
7.Dust In The Wind [watch video]
8.Send Me an Angel [watch video]
9.Catch Your Train [watch video]
10.I Wanted to Cry (But the Tears Wouldn`t Come) [watch video]
11.Wind Of Change [watch video]
12.Love of My Life (Queen cover) [watch video]
13.Drive (The Cars cover) [watch video]
14.Still Loving You [watch video]
15.Hurricane 2001 [watch video]
16.Loving You Sunday Morning (DVD version only) [watch video]
17.Is There Anybody There? (DVD version only) [watch video]
18.Tease Me Please Me (DVD version only) [watch video]
19.Under The Same Sun (DVD version only) [watch video]
20.Rhytm Of Love (DVD version only) [watch video]
21.Back to You (DVD version only) [watch video]
Unbreakable (2004)
Scorpions - Unbreakable1.New Generation [watch video]
2.Love `em Or Leave `em [watch video]
3.Deep and Dark [watch video]
4.Borderline [watch video]
5.Blood Too Hot [watch video]
6.Maybe I Maybe You [watch video]
7.Someday Is Now [watch video]
8.My City, My Town [watch video]
9.Through My Eyes [watch video]
10.Can You Feel It [watch video]
11.This Time [watch video]
12.She Said [watch video]
13.Remember The Good Times (Retro Garage Mix) [watch video]
14.Dreamers (Only on Japanese edition) [watch video]
15.Too Far (only on Japanese version) 
Humanity - Hour I. (2007)
Scorpions - Humanity - Hour I.1.Hour I [watch video]
2.The Game Of Life [watch video]
3.We Were Born To Fly [watch video]
4.The Future Never Dies [watch video]
5.You`re Lovin` Me To Death 
6.321 [watch video]
7.Love Will Keep Us Alive [watch video]
8.We Will Rise Again 
9.Your Last Song [watch video]
10.Love Is War [watch video]
11.The Cross [watch video]
12.Humanity [watch video]
13.Cold [watch video]
14.Humanity (Radio Edit) [watch video]
15.Love Will Keep Us Alive (Radio Edit) [watch video]

Kedvencek közé jelölték : 927
[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
ircsi
2012.02.02. 11:29:25
Sajnos én egy koncertjükön sem tudtam ott lenni, párom nem engedte meg, hogy egyedül menjek fel Pestre, ő meg nem akart jönni, mível nem nagyon rajong értük,pedig nagy álmom teljesült volna ezzei. Már kb. 23 éve a kedvenceim, mind az érzelgősebb, mind a rockosabb számjukat imádom. I love Scorpions!!!!!
 
apolo
apolo
2012.01.21. 18:49:39
ZSENIÁLISAN ÁTALAKÍTOTTÁK:
 
Doom-Lord
Doom-Lord
2011.10.05. 10:57:06
SCORPIONS - Teljes dallista a Comeblack albumhoz!

Most szombaton Kolozsváron játszanak!!!

Október 8-án, azaz most szombaton Kolozsváron lép fel a Scorpions az utolsó nagy világkörüli turnéja keretében, ahol a legendás német csapat koncertjével avatják fel a 30 ezer néző befogadására képes, az UEFA és a FIFA előírásainak is megfelelő Kolozsvár Arénát.

A 2012-ben is turnézó csapat már korábban beígért különleges albuma, újra felvett klasszikus dalokkal és feldolgozásokkal, november 4-én jelenik meg.

A Comeblack címet kapott lemez hivatalos számlistája így fest:

Újra felvett dalok:

01. Rhythm Of Love
02. No One Like You
03. The Zoo
04. Rock You Like A Hurricane
05. Blackout
06. Still Loving You
07. Wind Of Change

01. Rhythm Of Love
02. No One Like You
03. The Zoo
04. Rock You Like A Hurricane
05. Blackout
06. Still Loving You
07. Wind Of Change

Feldolgozások:

08. Tainted Love (Gloria Jones, Soft Cell)
09. Children Of The Revolution (T. Rex)
10. Across The Universe (Beatles)
11. Tin Soldier (Small Faces)
12. All Day And All Of The Night (The Kinks)
13. Ruby Tuesday (Rolling Stones)

A legendás lírai szám, az eredetileg 1984-ben megjelent Still Loving You új verzióját nem egyedül énekli Klaus Meine, hanem egy francia énekesnővel, a 2008-as Nouvelle Star tévés tehetségkutatón feltűnt Amandine Bourgeois-val.

A Still Loving You 2011-es verziójába máris belehallgathatsz:

http://hammerworld.hu/2011/10/05/scorpions-teljes-dallista-a-comeblack-albumhoz/
Dávid Draiman
Dávid Draiman
2011.05.18. 15:27:25
nagyszerű banda, egy élő legenda !!! sajnos lassan utolsó koncertjük :(
"The rock is eternal! Till the tomorrow will come, the rock will be us forever!" Gackt C.
Tornado86
Tornado86
2011.04.18. 21:50:06
Ami biztos az az, hogy a terseg valamelyik Scorpions koncertjen ott leszek, ahogy idom fogja majd engedni. Termeszetesen reszben a tavolsag okan Peste az elsobbseg :)
 
KávéMókus
KávéMókus
2011.02.26. 12:24:38
Én ott leszek! Mint az eddigi összes itthoni koncertjén! :D Így 86, 91, 93 és 2009 után idén is megnézem őket!
Eddig még bármiben hittem is, mind tönkrement...
trolis
trolis
2011.01.18. 12:00:59
2011.06.06 SCORPIONS KONCERT BUDAPESTEN!!!!!!!!!
"Csak azok az elveszett emberek, akik feladják saját maguk."

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0052 s