Tymah logo
Tymah Gitár/Vokál : Dim
Basszer : Shadow
Dobok : Gelal


A TYMAH Sátánizmussal foglalkozik. Nem a köztudatban lévõ, keresztény felfogású sátánizmusról van szó, hanem minden idõk Sátánizmusáról. Ez egy misztérium, mely sem idõhöz sem helyhez nem köthetõ. Ez egy titok, melynek létezése épp annyira vitatható mint a mindennapjaink valódisága. A Sátánizmus a nem-létezés felé törekvés állapota, melynek középpontja és megszemélyesítõje a Sátán. A Sátánizmus mint jelenség számos nyomot hagyott világszerte - régészeti leletek, írásos emlékek, mitológia és legendák formájában. A TYMAH egyrészt ezen nyomok, másrészt a személyes élmények és tapasztalatok alapján alkotja meg anyagait, törekedve arra, hogy a zene és a szöveg egymást kiegszítve egységet alkosson.

Kevesen vannak, akik érdeklõdnek a Sátánizmus iránt, de csupán néhányan kutatják rendületlenül ezt a titkot s az út végére akarnak érni. A TYMAH nem a fülnek és nem az elmének szól, nem szól senkihez csak beszél.

A TYMAH 2003-ban jött létre. Ugyanabban az évben szerzõi kiadásban megjelent az elsõ demo "The Beginning of the End" címmel. A kezdeti felállás (Dim - ének, gitár; Shadow - basszusgitár) egy új taggal bõvült, Gelal, a dobos személyében. Így 2004-ben a három tagú banda felvette második demóját, a "Funeral Fog" anyagot, mely eleinte csak szerzõi kiadásban, majd két évvel késõbb egy videoklippel bõvülve a No Colours Records gondozásában is megjelent. Az elsõ lemez, a "Transylvanian Dreams", 2005-ben jött ki a német No Colours Records-nál. Az anyagot többek között egy erdélyi utazás ihlette, így szövegeinek kifejezésvilága fõleg a természeti jelenségekre támaszkodik. Ez némileg megtévesztõ lehet, azt a látszatot keltve, hogy valamiféle pogány irányzatról van szó, tehát fontos megjegyezni, hogy a TYMAH mindig is a Sátánizmus témakörével foglalkozott. A második lemez, a "Loquitur cum alqo Sathanas" sokkal konkrétabban mutat rá a Sátánizmussal való kapcsolatra. Az elsõ, spontán és ösztönös, albumhoz képest mind zeneileg mind szövegileg fejlõdést mutató "Loquitur..." egy "kapurendszerre" épül. A hét szám mindegyike egy-egy kaput jelent a Sátánhoz (nem mint személyhez, hanem mint esszenciához) vezetõ úton. A latin cím arra utal, hogy Sátánnal folytatunk beszélgetéseket, ám legtöbbször nem mint tõlünk kívülálló jelenséggel, hanem mint önmagunk legmélyén rejlõ Sötétséggel. A zene a szövegek által sugallt képet igyekszik kiegészíteni, illetve a tudatalattira hivatott hatni és felnyitni azt.

Albumok:
Beginning Of The End (Demo 2003)

tuman

1. I'll Kill You
2. Follow
3. Dalib
4. The Lust Of Destruction
5. Bloody Moon


Funeral Fog (2004)

tuman

1. Funeral Fog (Mayhem Cover)
2. Transylvania
3. Dark Forest Of The Evil
4. Died In The Past
5. Transylvanian Dreams
6. Freezing Moon (Mayhem Cover)


Storm Of The Shallow Voices (Split 2005)

"tuman

NECROPLASMA

1. Shallow Voices

TYMAH

2. Storm


Transylvanian Dreams (2005)

tuman

1. Átoklátomás
2. Erdély
3. Vihar
4. Transilvanian Dreams
5. Holdlény
6. Öregmocsár


Loquitur Cum Alqo Sathanas (2007)

tuman

1. Megöltem Istent (Caedebam Dei)
2. Sátán Útján (In Devenit Satana)
3. Temetõ (Sepulcretum)
4. Oltár (Altaria)
5. Styx (Styx)
6. Kulcs (Claustra)
7. Sátán (Sathanas)A TYMAH nem a széles nagyközönségnek szól!

Kedvencek közé jelölték :
Sakreth, Faragacs, Kecskeszabó, HERManubis, HungAryan Metal Terrorist, garfield14, komek, Tom Miskolc, NecroDivisions, Eucharistick Funereal, Eldiss, Athelgard, Andartar, rocker vagyok vallalom, Narghaash, Insect, bangala, Turcsi, Hardcore94, Abominable Butcher, laller, Personal Warlock, cronos, -Doom-, Jezy Eileen, Lacc82, Black Boy, varvila, Wardum, Q-Gloaf, antichristian, Déér, Goatfucker, Armaros, dzsud, Zodiyack, Wordur, vader666, Rammi, Darkvyna, 666mikkk, wiglafSS, tenebra_caligo, Herr, Necrogrime, Lénárd666, Opferblut, DeathRat, FELVARROK KESZITESE _ HIMZES, Gpont, dorothie, Tenebrarum Nebula, silenoz_tormentor, Gefroren, Dark Hermit, Brave Beowulf, Fedorov, Arntor, Admortemiter, wintercold

[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0162 s