Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2022

Fekete Zaj

[Tovább...]
Zivatar: egyszemélyes projektből kinőtt zenekar \

December 29-én a Fekete Zaj Fesztivál szervezésében a Dürer kertben debütál a Zivatar. Ennek apropójából beszélgettünk Petheő Attilával (korábban a Doomsday, De Facto, The Penta Concordia (MDB/Katatonia/Anathema feldolgozás zenekar) és Tesstimony, jelenleg a Bornholm zenésze), a Zivatar megálmodójával.

zivatar1Rockerek.hu: Tudjuk, hogy a Zivatar 2015-ben már létezett, mint egyszemélyes projekt. Honnan indult, mi az inspirációja ennek a vállalkozásnak?
Atilla:
A Zivatar alapgondolata nem mai, kb. 2012-ig nyúlik vissza, amikor kezdett nagyon hiányozni a saját zenekarom, a Doomsday. Eleinte inkább kísérletezgetésnek indult, unaloműzésnek, idővel viszont odáig jutottam hogy akár koncertképessé is nőhet, így sok demózgatás után hamarosan megszületett az első lemez koncepciója mind zeneileg, mind szövegileg.

Rockerek.hu: Nagyon összetett, sokféle stílust magába olvasztó zene ez. Ha muszáj lenne kategorizálni a Zivatart, mit mondanál, mi a a fősodor?
Atilla:
Ha be kéne lőni a stílust, akkor azt mondanám hogy atmoszférikus doom metál ambient és indusztriális hatásokkal. Mindenképpen valami egyedit szerettem volna létrehozni, szakítva a sablonokkal és azt hiszem ha nem is maradéktalanul, de sikerült elérni ezt a célt.

zivatar3Rockerek.hu: Ez a The Sixth Chamber...
Atilla:
Igen. 2015 szeptemberében napvilágra került az első lemez The Sixth Chamber címmel, ami teljes egészében meghallgatható és ingyen letölthető a https://zivatar.bandcamp.com/ linkről. Itt szeretném megköszönni Tóth Ádám Adamskij közreműködését a lemezen, a hegedű szólamokért neki jár az elismerés. Találhatóak itt még korábbi Doomsday anyagok is, ha esetleg valakinek megtetszene a Zivatar-hangulat.

Rockerek.hu: Korábban te magad voltál A Zivatar. Mára a projekt zenekarrá nőtte ki magát. Hogyan keveredtek melléd a tagok és kik ők?
Atilla:
Mivel szerettem volna színpadra vinni a dalokat, sokáig keresgéltem és 2017 júniusában végre találtam megfelelő zenésztársakat. Deák Tamás a dobos, korábban a Bornholmban dobolt, a Frostban dobolt és énekesi posztot töltött be, illetve jelenleg a gyöngyösi HC vonalat erősíti a Hard Control zenekarban. Csárádi Róbert gitárost és Bartók Zoltán basszusgitárost pár éve ismerem, a tudásukkal nincs probléma, mindkettőjükkel maximálisan elégedett vagyok.
Végül jómagam gitározok és énekelek.
Jelenleg nagy erőkkel zajlanak a próbák, készülünk az első koncertünkre.

Rockerek.hu: Ez év júniusáig egyedül alkottad meg a 2015-ös lemez tételeit. Most, hogy válogatott zenészekkel vetted körül magad, hogyan alakulnak majd a dolgok? Konkrétan arra gondolok, hogy ők "csak" lemezre, színpadra viszik a te elképzeléseidet vagy közös munkafolyamatként alakulnak majd ki az újabb nóták?
Atilla:
A következő két lemez anyaga már készen van, csak fel kell venni. A dalokat egyedül írom, ez anno a Doomsday-ben is így volt. Tudod, vannak zenekarok ahol közösen írják a dalokat és van ahol egy személy viszi az egészet. Ránk az utóbbi igaz. Elég határozottan tudom mit szeretnék és hogy milyen irányba akarom vinni ezt a projektet. Sok zenekarnál ez működőképes, úgy érzem nálunk is az lesz. Még nem döntöttük el, hogy a koncertezés mellett a stúdió munkálatokban is részt vesznek-e a többiek, de persze nincs kizárva. Mindenre nyitott vagyok.

zivatar2Rockerek.hu: Hogyan tudod/tudjátok majd összeegyeztetni a koncerteket (remélem, lesz azért jó néhány a közeljövőben) a többi fellépéssel?
Atilla:
Minden csak akarat és szervezés kérdése. Én is remélem hogy sok koncertünk lesz, meglátjuk.

Rockerek.hu: Tehát jelenleg gőzerővel folynak a próbák... A december 29-i düreres koncerten az első lemezed anyagával léptek a színpadra vagy lesznek új dalok is?
Atilla:
A koncertprogramot a The Sixth Chamber album adja. De lesz egy dal, ami régi ugyan, de nincs a lemezen. Szóval új. :) Igazából az összes dal baromi régi.

Rockerek.hu: Elképzelések, célok, tervek a jövőre nézve?
Atilla:
Sok régi dalom van, kb. két lemezre való anyag gyűlt össze az elmúlt 10 évben. Ha minden a terveim szerint alakul, akkor jövőre jöhet a második és harmadik lemez. A dalok és a koncepció részben már készen vannak. Addig nem is akarok újakat írni, amíg ezeket el nem játsszuk, fel nem vesszük, ki nem adjuk. Terveim között szerepel egy gótikus doomos, utána meg egy progosabb, metalosabb album megalkotása. De most a decemberi és az azt követő koncertekre való felkészülés az elsődleges cél.


Balog ÉvaJudit

facebook:
https://www.facebook.com/zivatardoom/

Zene:
https://zivatar.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/zivatar-1
Youtube:
https://www.youtube.com/channel/UCqKZ1eUCj0kbNGv0fuR1x_Q

Balog ÉvaJudit - 2017-09-15 (16:01)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4821)
3.Ossian (3903)
4.Depresszió (3652)
5.Pokolgép (3647)
6.Nightwish (3588)
7.Kárpátia (3407)
8.Iron Maiden (3394)
9.Road (3305)
10.Rammstein (3266)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat