Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
12. Újbuda Jazz Fesztivál - Föllakzoid (CHI), Makrohang, Törzs (2016.09.05.) \

12. Újbuda Jazz Fesztivál - Föllakzoid (CHI), Makrohang, Törzs (2016.09.05.)A különleges hangzású, egyfajta kozmikus pszichedelikus rockot játszó chilei trió, a Föllakzoid újra Magyarországon! Retro- és jövőzene, Kraftwerk-szintikkel, krautrockkal és transszal. Előzenekarként két remek magyar produkció: a triók éjszakája az A38 Hajón!

12. Újbuda Jazz Fesztivál
Föllakzoid (CHI)
Makrohang, Törzs
2016. szeptember 5., hétfő 19:30

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő
Jegyár: 2500 Ft, elővételben: 1900 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.
A koncert és az Újbuda Jazz Fesztivál támogatója Újbuda Önkormányzata. A Törzs fellépését a Cseh Tamás Program támogatja.
http://www.a38.hu/hu/program/follakzoid-cl-makrohang-torzs-hu

A különleges hangzású chilei trió, a Föllakzoid egyfajta “kozmikus” pszichedelikus zenét játszik. Hét éve kezdett együtt játszani három gyerekkori barát a chilei fővárosban, eleinte egyfajta trance produkcióként. Aztán ahogy egyre jobban elmélyültek a zenélésbe, úgy építették be muzsikájukba az Andok ősi zenéjét, a kortárs kísérleteket és alakították ki egyedülálló, gazdagon rétegzett, mégis minimalista stílusukat. Pszichedélia, rock, progresszív törekvések, jazz és folk keveredik a Föllakzoid zenéjében, és kristályosodik ki az együttes tavaly megjelent harmadik nagylemezén.

Bár Chiléből egyáltalán nem könnyű betörni a nemzetközi zenei színtérre, a Föllakzoidnak mégis sikerült. Ebben óriási szerepe volt annak a végletekig kidolgozott, kiforrott hangzásnak, amelyet az évek során a három zenész a tökélyre fejlesztett. A legutóbbi lemezen már erőteljes az elektronika jelenléte is, amit a német származású, Chilében élő Atom™-nek köszönhet az együttes. Atom™ más néven talán ismerősebb lehet a magyar közönségnek: ugyanis ő Uwe Schmidt, azaz Seńor Coconut, aki az egyik legfontosabb elektronikus gurunak számít. Sokat elárul az is, hogy Schmidt a lemez szintiszólamait azon az egykor Florian Schneidertől kapott Korg hangszeren játszotta fel, amelyet egykor még a Kraftwerk használt.

Egyszerre retró- és jövőzene tehát a Föllakzoid magával ragadó, dúsan rétegzett, transzba hajló muzsikája, amiben ott kavarognak a krautrock, a progrock, a korai elektronikus kísérletek hagyományai és a kortárs posztrock elemei.

A zenekar tagjai:
Domingo García-Huidobro: gitár
Juan Pablo Rodrigues: basszusgitár, ének
Diego Lorca: dob

http://www.follakzoid.com/
https://www.facebook.com/FOLLAKZOID
https://twitter.com/follakzoid
https://www.youtube.com/user/follakzoid
https://follakzoid.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/follakzoid

Az A38 Hajó 2014-es Talentométer tehetségkutatójának győztese a 2013-ban alakult makrohang. Instrumentális zenéjükben különböző műfajokat kevernek, ha mindenképpen be kellene valahogy skatulyázni, a kísérletezős jazz, noise- és posztrock érdekes hibridjeként jellemezhetnénk legjobban. Elszállós szférák, techno veretések, tört ütemek, galád kettőnégyek és megkínzott gitárzajok járnak kéz a kézben. A tagok maguk nemes egyszerűséggel így jellemzik zenéjüket: "jazz metálarcoknak".

Tagok:
Nagy Gergely: gitár
Gyányi Marcell: basszusgitár
Czirják Tamás: dob

http://makrohang.com/
https://www.facebook.com/Makrohang/
https://www.youtube.com/user/makrohang
https://soundcloud.com/makrohang
https://makrohang.bandcamp.com/

A budapesti Törzs, ez a magát nemes egyszerűséggel "art-gaze (indie rock) triónak" nevező együttes 2014-ben alakult a Carbovaris zenekar egyfajta mellékprojektjeként. A Törzs zenéje hangzásában, dallamaiban az elektronikus zenéből és a 90-es évek indie rockjából alakult ki. A végeredmény: finom, elegáns, spacerock- és pszichedelikus jegyeket is felmutató artpop.

"A Törzs felfogása és üzenete az, ami összehozza tagjait (és a Törzsnek bárki tagja, aki ezzel azonosul). A Törzs az, ami megtart egy fát, és a Törzsön keresztül áramlik az élet a távoli levelekbe. A Törzs tartja össze egy ember testét. Egy Törzs alá tartoznak a hasonló élőlények. A Törzs egymáshoz közel álló, hasonló gondolkodású és életvitelű emberek közössége is. A Törzs tehát egy olyan kapcsolat, amit a természet alakít ki a különálló részek között."

A Törzs 2015 március végén jelentette meg első, Magasra fel című anyagát, ami egy filmből, és a hozzá tartozó filmzenéből áll. A zenekar új, szeptemberben megjelenő nagylemeze a Földön címet viseli, és a Törzs éppen a napokban indította el közösségi crowdsourcing kampányát, hogy finanszírozza a vállalkozást.

A zenekar tagjai:
Balázs Soma: gitár, ének
Nyitray Dániel: basszusgitár
Lehoczky Zsombor: dob, ének

http://www.xn--trzs-5qa.hu/
https://www.facebook.com/groups/torzs.zenekar/
https://vimeo.com/torzs
https://soundcloud.com/torzs

Szapy - 2016-07-27 (11:15)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat