Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish

alba

alba
Valódi név: alba 
Rockerek.hu azonosító-szám: 0029131
Yahoo: albahys@yahoo.com
Weboldal címe: http://rockerek.hu/alba
Lakhely: Budapest
Születésnap: 1977-05-18
Regisztráció dátuma: 2009.09.10. 12:08:47
Utolsó bejelentkezés: 2009.09.10. 12:08:47
Kedvenc együttesei :
BILLIE HOLIDAY, DIAMANDA GALAS, JOY DIVISION, LUIS ARMSTRONG, NINA SIMONE, PINK FLOYD, RHCP, THE CULT, THE DOORS, THE SISTERS OF MERCY
Szeret :
A The Absolute zenekar 2008 Márciusában alakult meg Budapesten. Pszichedelikus-rock zenekarként négy tagból áll. A zenekar alapítója Horváth Gábor (gitár, és zeneszerző, a Bijou, a Karabély, a Flash és a Sandwich formációk aktív tagjaként szintén zenét szerzett és gitározott) majd több éves várakozása után megismer egy olyan front embert, aki nem más mint Albjona Hyseni - Alba, a zenekar védjegye. Albán származású énekesnőről van szó, aki 1997 novemberében érkezett Magyarországra és számos magyar underground projektben próbált szerencsét. Az énekesnőről érdemes tudni azt, hogy Performance, Underground, Blues, és Jazz zenei érdeklődése és elszántsága már 12 éves kora óta erőteljes, ami az egyedi énekstílusából, megjelenéséből és a hangminőségéből is könnyen felismerhető. A közönség számára az eddigi Magyar Underground zenei szférában nagyjából ismeretlen hangról van szó. Siouxsie Siouxéhoz, Diamanada Galaséhoz, és Billie Holidayéhez hasonlítják hangját. Az énekesnőről még meg kell említeni, hogy emberi jogi és humanitárius szervezetek aktív tagjaként működik 1997 óta (Amnesty International, Helsinki Bizottság), hét európai nyelven folyékonyan beszél, valamint esszé-, és versíró és költő. (Verseit a Londoni "Athena Press" jeleníti meg rendszeresen 2000 óta, valamint a magyar Kapu, Kortárs, és a Magyarországon angol nyelven megjelenő PILVAX irodalmi és kulturális folyóiratban voltak olvashatók.) A The Absolute zenekar frontembereként a zenekarát és a magyar közönséget olyan fajta érzelmi szövegvilággal ajándékozza meg, mellyel igen ritkán találkozhatunk. A szöveg világáról még annyit érdemes megemlíteni, hogy teljes mértékben valós és valószerű, mivel az énekesnő erőteljesen összegzi a világ jelenlegi politikai és vallási nézeteltéréseit, a szerelem nehézségeit, a társadalmi megkülönböztetések és szociális kérdések témaköreit, valamint az egzisztencializmust, és a földi élet misztikus formáit. A The Absolute zenekar alkotásai nem csak a pszichedelikus-rock zenei gyökereiből táplálkoznak. A zenében megfigyelhetőek balkáni és a keleti zenei tradíciókon alapuló tónusok is. Érdekes meglepetésként érintheti meg a hallgatót a gitár disszonáns és intenzív használata, az egyedi dob ütemek, és az egyszerűen és finoman összegzett basszgitár témák. Ezt a fajta zenét általában világzenének nevezhetjük mivel végeredményben semmi sem hasonlítható a The Absolute-hoz Magyarországon.
Magáról :
The Absolute - Biográfia A The Absolute zenekar 2008 Márciusában alakult meg Budapesten. Pszichedelikus-rock zenekarként négy tagból áll. A zenekar alapítója Horváth Gábor (gitár, és zeneszerző, a Bijou, a Karabély, a Flash és a Sandwich formációk aktív tagjaként szintén zenét szerzett és gitározott) majd több éves várakozása után megismer egy olyan front embert, aki nem más mint Albjona Hyseni - Alba, a zenekar védjegye. Albán származású énekesnőről van szó, aki 1997 novemberében érkezett Magyarországra és számos magyar underground projektben próbált szerencsét. Az énekesnőről érdemes tudni azt, hogy Performance, Underground, Blues, és Jazz zenei érdeklődése és elszántsága már 12 éves kora óta erőteljes, ami az egyedi énekstílusából, megjelenéséből és a hangminőségéből is könnyen felismerhető. A közönség számára az eddigi Magyar Underground zenei szférában nagyjából ismeretlen hangról van szó. Siouxsie Siouxéhoz, Diamanada Galaséhoz, és Billie Holidayéhez hasonlítják hangját. Az énekesnőről még meg kell említeni, hogy emberi jogi és humanitárius szervezetek aktív tagjaként működik 1997 óta (Amnesty International, Helsinki Bizottság), hét európai nyelven folyékonyan beszél, valamint esszé-, és versíró és költő. (Verseit a Londoni "Athena Press" jeleníti meg rendszeresen 2000 óta, valamint a magyar Kapu, Kortárs, és a Magyarországon angol nyelven megjelenő PILVAX irodalmi és kulturális folyóiratban voltak olvashatók.) A The Absolute zenekar frontembereként a zenekarát és a magyar közönséget olyan fajta érzelmi szövegvilággal ajándékozza meg, mellyel igen ritkán találkozhatunk. A szöveg világáról még annyit érdemes megemlíteni, hogy teljes mértékben valós és valószerű, mivel az énekesnő erőteljesen összegzi a világ jelenlegi politikai és vallási nézeteltéréseit, a szerelem nehézségeit, a társadalmi megkülönböztetések és szociális kérdések témaköreit, valamint az egzisztencializmust, és a földi élet misztikus formáit. A The Absolute zenekar alkotásai nem csak a pszichedelikus-rock zenei gyökereiből táplálkoznak. A zenében megfigyelhetőek balkáni és a keleti zenei tradíciókon alapuló tónusok is. Érdekes meglepetésként érintheti meg a hallgatót a gitár disszonáns és intenzív használata, az egyedi dob ütemek, és az egyszerűen és finoman összegzett basszgitár témák. Ezt a fajta zenét általában világzenének nevezhetjük mivel végeredményben semmi sem hasonlítható a The Absolute-hoz Magyarországon.

metalindex


Valid HTML 4.0 Valid CSS


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat