Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
100-as Klub SURF

ProgCampWinterTour - Budapest

Brainstorm: Midnight Ghost Tour 2019

OVERKILL-Killfest 2019, Destruction, Flotsam&Jetsam, Meshiaak

Korpiklaani, Turisas, Trollfest

[Tovább...]
Alice Cooper után lánya bandája is Magyarországra érkezik - Ukk&Roll (2018.06.23.) \

Alice Cooper után lánya bandája is Magyarországra érkezik - Ukk&Roll (2018.06.23.)Calico Cooper és Chuck Garric. Van közös nevezőjük. Hogy ki vagy mi? Természetesen maga a shock rock nagyfaterja, az idén 70 éves Alice Cooper és a Beasto Blanco nevű zenekar. Alice a hölgynek az édesapja, az úrnak pedig a „főnöke”, mivel Chuck basszusgitárosként 16 éve, 2002 óta állandó tagja Cooper zenekarának. Játszott többek közt a Dio-ban, az LA. Guns-ban, Eric Singer projekt zenekarában, az ESP-ben John Corabival és Bruce Kulickkal.

A zenekart, mely az énekes kutyájáról kapta a nevét, 2012-ben alakította meg Garric, Chris Brother Letham gitárossal, a szintén Alice csapatában gitározó Tommy Henriksen segítségével. 2013-ban robbantak be a Breakdown című dalukkal, amely eléggé egyértelműen megmutatta melyik irányvonalat nézte ki magának a banda. A debütáló Live Fast Die Loud 11 dalát, ha mindenképpen hasonlítani kellene valamihez, akkor – Chuck maga is ezeket a neveket említi - a Motorhead nyersességét, a White Zombie goove-központú darálását és a Monster Magnet kissé pszichedelikus dirt rockját elegyítő hangulatot kapunk.

2016 novemberében jelentetett meg a Beasto Blanco című második album. Ezt a lemezt is a Rat Pak Records adta ki, producere sokak mellett, Lita Fordot, a Mr. BIG-et, Alice Coopert is terelgető Ryan Greene volt. A dalok promotálását látványos, az említett nagy nevek klipjeinek képi világát idéző videoklipek is erősítik.

Nem kisebb nevek segítették a banda szekerét tolni a kezdetektől, mint a Cooperrel nagyon közeli viszonyt ápoló karibi hős, Johnny Depp, Bob Ezrin a legendás producer vagy Nicko McBrain az Iron Maiden dobosa. Alice, koncertjei végén Mr. Beasto Blanco-ként mutatja be basszusgitárosát, a létező összes platformon az egekig magasztalja a lányával közös produkciót. Nem csoda, hogy a lemez harmadik dala az egykor Zodiac Mindwarp és Alice Cooper közös produkciójából született kultikus Feed My Frankenstein átirata.

alicebeasto


Röviddel az album megjelenése után a Böhse Onkelz társaságában turnéztak először Európában nagy sikerrel, ezért 2017 végén, Alice európai turnéjának a vége után 1, azaz egy nappal, már újra az öreg kontinensen állt a színpadon Garric, aki a koncerteken rendre bebizonyítja, hogy gitáros-énekesként is kiválóan megállja helyét. A jelenlegi line-upot német ritmusszekció erősíti Jan Le Grow (basszus) és Tim Husung (dob) személyében.

Félelmetes energia árad a bandából. Aki Chuck munkásságát Alice Cooper koncertjeiről ismeri csak, az is kétségek nélkül hiszi ezt el. Személyesen megtapasztalva azonban döbbenetes, hogy a vérprofi, az utolsó mozdulatig megtervezett – volt honnan meríteni - produkció mennyi lélekkel van teli. Az előadás első perceiben érezhető, látható, hogy Calico Cooper szerencsére nem esett messze a fájától, kiváló előadó, nagyszerűen működik együtt a hangszeres zenészekkel, igen jó iskolában részesült.

Néhány napja, 2018 januárjában jelent meg a Live from Berlin című 9 élő felvételt tartalmazó album.

ukkbeasto


Szerencsénkre a 2018-as európai turnéidőpontok közé befért egy magyarországi dátum is. 2018. június 23-án este 11 órakor, Magyarország egyik legkisebb, legbarátságosabb, de egyben leghangosabb fesztiválján, a Megyer Camp-et felváltó Ukk&Roll-on lép fel a zenekar. Az aznapi műsor elég erősnek ígérkezik, hogy még némi Alice Cooperrel kapcsolatos vonzatot is említsünk, a Road, a Rómeó Vérzik mellett fellép a Where Is Cooper, Alice Cooper magyar tribute zenekara is. Nagy bulinak nézünk elébe, ebben biztos vagyok. - DDS

Bérletek, jegyek itt: https://tixa.hu/ukkandroll-hu
Esemény: https://www.facebook.com/events/2002221283326493/

https://www.facebook.com/RockandRollCamp/

Szapy - 2018-02-02 (11:47)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4897)
2.Metallica (4860)
3.Ossian (3933)
4.Depresszió (3695)
5.Pokolgép (3691)
6.Nightwish (3633)
7.Kárpátia (3437)
8.Iron Maiden (3435)
9.Road (3345)
10.Rammstein (3291)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat