Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
A Livesounds bemutatja: United Alive Part II

a Concerto Music bemutatja: Nightwish World Tour 2020

[Tovább...]
Drugzone villáminterjú, az áldozat: Linda Daemon \

A röviden is industrial-horrorpop-metal zenekarként emlegetett Drugzone legfőbb jellemzője: modern és megalkuvást nem ismerő. Megalakulásuk óta ugyanolyan őszintén, önmagukat vállalva állnak a közönség elé. Bár a csapatban történtek változások, a lényeg ugyanaz maradt, a produkció bővült, alakul az új nagylemez. Munka persze nem csak a háttérben folyik, fellépések terén is újra aktív a csapat. A szálak egyre csak futottak össze, gyűltek fejemben a megválaszolandó kérdések, így jött a legkézenfekvőbb megoldás: a zenekar frontemberét, Linda Daemont (vallatási módszereket nélkülözve) faggattam röviden.

hofSzapy: Újfent a House Of Horror színészeivel álltok színpadra. Ez arra enged sugallni, jól együtt tudtok működni, bevált az ötlet.
Linda:
Ó, egyszerűen fantasztikus, hogy a színpadon vannak játszótársaim! Mivel a zenésztársaim kezeiben hangszerek vannak, nem mindig célszerű levérezni őket, rángatni a testüket meg hasonlók. A House of Horror szereplői profik abban, amit csinálnak, remekül megállják a helyüket, és így egy óriási buli lesz a színpadon, mikor együtt vagyunk. Sokkal interaktívabb az egész műsor. A közönség is részt vesz egy őrült lakomán. Ez van a jelenlegi előadásban. Igaz rengeteg munka van a show-val (forgatókönyvírás, főpróbák, kellékek beszerzése, stb.), de nagyon is megéri! A közönség reakciói minden melót megérnek.

Szapy: Legközelebb a Zúzda Rock Kert színpadán lesztek láthatóak. Miért e helyre esett a választás? (Mindig figyelembe kell venni a hely adottságait, el fogtok férni egy komplett műsorral?)
Linda:
Jó, hogy már csak négyen vagyunk a zenekarban, és nem hatan, mint régen.
Elsősorban azért játszunk ott, mert meghívást kaptunk a Zúzdától, és soha sem szoktunk nemet mondani ilyen kedves felkérésekre. Másrészt elmentem megnézni a helyet, és nagyon szimpatikus volt. A színpad egy kicsit kicsi a műsorunkhoz, de van egy óriási ötletünk, hogy most a House Of Horror „vacsora asztal” nem a színpadon lesz, hanem a közönségben. Azért is döntöttünk így, mert a legutóbbi koncertünkön többen is mondták a rajongóink közül, hogy szeretnék, ha a szereplők többet mászkálnának a közönségben. Hát, ezt most megkapjátok! A Zúzda személyzete is nagyon elnyerte tetszésemet, mindenki barátságos, és egyben szerény is. Ez nagyon tetszik, főleg mivel mostanában rengeteg klub kihúzta nálam a gyufát viselkedésükkel bizonyos zenészek és zenekarok iránt. Egy csomó klub elfelejti manapság, hogy továbbra is a zenészek és a zenekarok azok, akik behúzzák nekik a nézőket.

linda2Szapy: Vendégzenekarként egy stílusban hozzátok illő, fiatal, tehetséges csapat lesz jelen, a Dr. Melancholia. Ti döntöttetek ez ügyben, vagy a szervezés?
Linda:
Természetesen mi döntöttünk így. Nem először játszunk együtt. Néhány évvel ezelőtt ők voltak a nyitó banda a 3D rendezvényen a 202-es klubban, utánuk jött a Disorderlies, végül a Drugzone zárta az estét. Akkor, őszintén mondom, nem voltam teljesen megelégedve a produkciójukkal, de az már régen volt. Később, az egyik általam szervezett: Manson Club & Drugzone Variety Show-n is játszottak néhány Marilyn Manson dalt akusztikusan. Azóta 2-3, talán 4 év is eltelt. Hallottam, hogy indultak egy tehetségkutatón, ahol egy jó barátom volt az egyik zsűri tag, azt mondta, hogy látta őket játszani, és nagyon bejött neki. Ezek után, úgy gondoltam éppen ideje, hogy ismét megpróbálkozzunk egy közös koncerttel. Most egy újabb tehetségkutatón indult a Dr. Melancholia, ami a Zúzdának a tehetségkutató versenye; magam is zsűritag vagyok, és teljesen elájultam attól az óriási fejlődéstől, amit náluk tapasztaltam. Őrülten jók! Már nagyon várom a közös koncertet, és bulit.

Szapy: Mivel jelenleg tehetségkutatón is zsűrizel, jó néhány estén át hallhatod a főleg fiatal csapatokat. Hogyan látod a zenei helyzetet, a bandák alakulását? Úgy összességében, szerinted milyen a hozzáállás, tehetség és kreativitás?
Linda:
Tőlem megszokott módon; nem fogok kertelni: szerintem nagyrészt siralmas. Én nem vagyok nagy híve a magyar zenének és zenekaroknak, számomra Magyarország nagyon le van maradva a könnyűzene világvezető országaihoz képest. Nyugaton mennek a jobbnál jobb műfajkeverések: metál dubstep-el, rock drum’n’bass-el, industrial reggae-vel, stb. Rengeteg elektronikát, milliónyi kütyüt használnak a rock csapatok, és Magyarország még a Marilyn Manson korszakot sem érte el igazán… Megy a metalcore, hardcore, és olyan zenék, amelyekhez hasonlókat kb. a 90-es években hallgattam… Szánalmas. A tehetségkutató alatt tapasztaltam néhány zenekar nemtörődömségét azzal, hogy el sem jöttek. Minden alkalomra jutott egy-két zenekar, aki arra sem volt képes, hogy odatelefonáljon vagy írjon egy e-mailt. Utálom az efféle viselkedést. Csupán három olyan zenekart találtam, amit én magam is meghallgatnék - mondjuk a kocsiban vezetés közben, ott hallgatom a legtöbb zenét -, a többi vagy elment a fülem mellett vagy egyszerűen maradi volt. Láttam zenészeket, akik kitűnő hangszeres tudással rendelkeznek, és énekeseket, akik remekül énekelnek. De csupán három olyan zenekar volt, ahol a tagok egyformán jók voltak, faszák voltak a dalok és dalszövegek, sugárzott belőlük az energia és a zene szeretete, és igazán tudták a dolgukat. Én szeretem a rock sztárokat, és én a tehetségkutatóban rock sztárokat keresek, nem csupán zenészeket. A sok zenészből össze tudnék rakni viszont néhány épkézláb bandát. A legjobb, ami történt eddig, hogy megihletett néhány Dr. Melancholia dalszöveg és egy Not The Same dalszöveg is.
Az azért gáz volt, hogy csupán két zenekarnál láttam laptop-ot, és egyetlen egynél szintit. Hello?! Nemsokára 2013-at írunk!!! Van hard disc recorder, sampler, káosz pad, stb. Tessék használni őket, rockerek!

Szapy: Saját zenei ízlésed elég széles körben mozog, sok mindent hallgatsz. Ebből mennyit ültetsz át munkásságodba, főleg mostanság?
Linda:
Rengeteg zenei műfajt szeretek és hallgatok. Ami az elmúlt hónapokban megihletett, azaz új Korn lemez, az új Linkin Park, The Birthday Massacre, Skrillex, Maroon 5, Deadmau5, Abney Park, stb. Fel sem tudnám sorolni, hogy hány zenekart hallgatok nap, mint nap. Régieket, újakat egyaránt. Mindig keresem-kutatom a minél újabb formációkat, műfajokat és zsáner-keveréseket. Mostanában a hip-hop meg a rap is visszanyúl az old-school dolgokhoz, például Wiz Khalifa, Labrinth, Tinie Tempah szerintem zseniális.

plasticSzapy: Hogy álltok az új nagylemezzel? Idén az első lemez már ingyenesen elérhetővé vált, hogyan folytatjátok?
Linda:
Dupla lemezről van szó. Az első fele valóban letölthető az Internetről. Jelenleg az anyag második felén dolgozunk. Várom a dobsávokat, hogy énekelhessek. Aztán jöhet a következő feladat. Így megy ez. Remélem, 2013 februárjára meglesz, de nem ígérek semmit.

Szapy: Negatív kritika pozitív ellen. Nem csodálom, ha kaptok hideget és meleget. Na de milyen arányban? S a negatívak tekintetében, mennyire az értelmes, vagy inkább gyakoribb a hozzá nem értő, s fikázó, ’azért is megmondom’ és egyéb hasonló jellegű?
Linda:
2004-ben alakult a Drugzone. Eleinte „kaptunk a pofánkra”, de mára már megszokták a mi, őrült, kis csapatunkat. A koncertjeinken sokszor „bizonyítottunk” már, és az új duplalemez első CD-jére remek kritikákat kaptunk olyan zenészektől, akik eddig se rosszat se jót nem mondtak ránk. Biztosan most is jutnak bőven olyanok, akik vagy utálnak minket vagy esetleg irigyek ránk, de már megszoktak, nem foglalkoznak velünk. Keményfejűek vagyunk, ha a zenénkről van szó, nekünk ez tetszik, és ha változtatni akartunk bármin is, az nem mások hatására lesz. Az egyetlen emberek, akikre hallgatunk, az a közönségünk, tőlük mindig remek ötleteket kapunk, és időnként ki is szoktam kérdezni őket. Ezt a zenekart a saját és az ő szórakoztatásukra csináljuk, mindenki más le van szarva.

Szapy: Jellemzően horror-rajongók vagytok. Az utóbbi időben szerinted született figyelemre méltó alkotás, a pénzorientált tömegtermelés közepette?
Linda:
Láttam mostanában néhány alacsony költségvetésű, underground horrorfilmet, hát, azok elég állatok voltak. Nekem az ilyen romantikus vámpíros kamu horrorok, mint a Twilight nem igazán jönnek be. Akkor már inkább megnézek egymás után hat darab B-s horrorfilmet, és szétröhögöm magam. Azért néha most is van egy-két, új gyöngyszem.

Szapy: A napokban nyílt egy érdekesnek ígérkező, új, interaktív kiállítás a ’gyilkos tárlat’. Lehetséges, hogy meglátogatjátok? (Megsúgom, jómagam már megtettem)
Linda:
Már beszéltünk róla a barátainkkal, hogy meg kellene nézni, de kicsit nehéz a jelenlegi helyzetemben. Szerintem fontosabb lenne most nekem egy teleportáló gép vagy egy klónozó gép feltalálása. Egyre idegesítőbb, hogy nem tudok egyszerre több helyen lenni. (Feltalálók jelentkezését várom!)

lindaSzapy: Nem új dolog, mégis sokan meglepődnek a homloktetoválásodon. Hogyan kezeled, mikor újra és újra rákérdeznek, valódi-e, komolyan gondoltad, stb. S mindezt akár többször egy este?
Linda:
Igazából engem már akkor is mindig megbámultak az emberek, amikor egyetlen piercingem vagy tetoválásom sem volt. Tinédzser koromban fehérre szőkített hajam volt, fekete öltözetben jártam; már akkor is feltűnő jelenség voltam. Az ismerőseim, rokonaim, barátaim, illetve azok, akik kedvelnek engem vagy a Drugzone-t már megszokták hóbortjaimat és extrém külsőmet. Mindig kitalálok valami újat. Óbudán pedig megszokott jelenség vagyok. Valóban sokszor érdeklődnek olyanok, akik még nem ismernek, hogy ez valódi tetoválás-e vagy henna, stb., de ezt csak egyszer kell elmondanom személyenként. Nem gáz. Csupán azokat az embereket nem kedvelem igazán, akik rögvest külső alapján képesek ítélkezni. Ez nagyon felszínes dolog. Az ilyen emberek elég fárasztóak számomra.

Szapy: Korábban lehetőséget adtatok a rajongóknak, hogy nyilvános próbán vegyenek részt. Ez még a mai napig is él?
Linda:
Idén még csupán egy nyilvános próba volt. Kicsit visszább vettünk mostanában a tempóból, kevesebbet próbálunk, és így nehéz egy-egy nyilvános próbát összehozni, amikor mi sem próbálunk eleget. Sajnos a saját és a zenésztársaim túlságosan is elfoglalt életvitele a hibás, de ebben a mai világban ez van. Mindenki próbál több lovat is megülni egyszerre. Jó lenne, ha jövőre megint legalább 4-5 nyilvános próba lenne.

http://www.drugzoneband.tk
http://www.myspace.com/drugzone
https://www.facebook.com/pages/DRUGZONE/202225915590

Szapy - 2012-11-20 (08:23)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4888)
2.Metallica (4842)
3.Ossian (3923)
4.Depresszió (3678)
5.Pokolgép (3670)
6.Nightwish (3615)
7.Kárpátia (3430)
8.Iron Maiden (3418)
9.Road (3325)
10.Rammstein (3285)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat