Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Karin Park, Anez - Koncertek az A38 hajón (2013.10.18) \

Karin Park, Anez - Koncertek az A38 hajón (2013.10.18)Karin Parkfiatal svéd énekesnő már a bemutatkozó kislemezével begyűjtötte a norvég Grammy-t, de az azóta kiadott lemezeivel azt is elérte, hogy a szőrszálhasogató angol zenekritikusok is megemeljék a kalapjukat előtte: elegáns, ütős, dubstepbe mártott indusztriális gothic popja egyszerre idézi Björk és a The Knife világát és hoz egy telesen másikat. Előtte magyar megfelelője, az Anez melegít be.
Karin Park ifjú svéd énekesnő, a köztudatba azzal a különös, a gyermeki bájt és a rekedtes nőiességet elegyítő hangjával tört be, amellyel olyan színt hozott a skandináv zenei színpadra, amely egyszerre emlékeztet Björkre és van egy erős saját karaktere, amely ugyanolyan eredeti, s amely nagyon sokakat elbűvöl, nem véletlenül.


Karin Park egy japán bentlakásos internátusban nevelkedett, így nem csoda, ha zenéje is hoz valamit ebből a hangulatból, amely a magányt és a tinédzserek kereteik közül való kitörni akarását egyszerre hordozza magában. Hogy zenéje éppen ettől rokonszenves, azt az is bizonyítja, hogy bemutatkozó 2003-as Superworldunknown című kislemezéért a norvég Grammy-t is begyűjtötte a '78-as születésű énekesnő.

Az eddig már négy albumot (Superworldunknown, 2003, Change Your Mind, 2006, Ashes To Gold, 2009) megjelentető művésznőnek egyébként a 2012-es negyedik Highwire Poetry lett az első Nagy-Britanniában is kiadott albuma, s hogy az angoloknak mennyire jött be ez az alternatív electropop, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy számos kritikus szerint ez volt egyenesen az év legjobb lemeze.

Karin rendkívül karakteres, leginkább Björk egzaltáltságára rímelő énekhangja, a jeges szinti futamok, a tépődő, komor szintipop, az ipari sound, a csupasz, minimál eszköztár és a lírai mondanivaló rendkívül izgalmas és varázslatosan sötét electro goth ragyogást kölcsönöz a zenéjének.

Karin egyrészt a távoli svédországi Djura városkában él, inspirálódik és alkot, másrészt London forgalmas sűrűjében adja mély impulzusait, jelenteti meg lemezeit, szervezi koncertjeit, irányítja zenei tevékenységét.

Anez:
Erős női ének, kompjúterek, elektronikus dobok, klasszikus ízt adó fafúvósok, felvett zajok és talált hangok mindez, egy szokatlan szürreális hangzásvilágot, atmoszférát kölcsönöz az Anez zenekar dalainak.

Hitvallásuk a zene, ők hangot, zajt, egyaránt magukhoz ölelnek, nincs csúnya vagy szép…… Elektronikusan alternatív kategóriába sorolják őket, habár ezt a besorolást többszörösen újraértelmezték. Zenei attitűdjük nyitott, kísérletező, akár az egészen bizarr szintekig is.

A tudatállapotok színes skáláját járják körbe dalaikon keresztül: a meditatív állapotoktól egészen a gyönyörű felszabadult őrületig. Koncertjeik által, katarzist ámokfutást, mély érzelmeket váltanak ki, energiákat mozgatva meg a hallgatóban. A zsigerekig hatol. Megráz és megsimogat! Rád kiabál és elcsitít..

A dallamokat erős vizualitás kíséri, amit mindenki maga módján értelmezhet, saját lelke tükrében. A szokatlan összhangzatok, egyedi harmóniák megértéséhez, többszöri meghallgatás, és elmélyültség kell. Egyszerre meditatív, lírai, miközben monotonon, erőszakos, lüktető, gépi.
Hallgatva kiülhetünk saját vállunkra szemlélődni, tombolni, vagy csak álmodni..

Karin Park (SE), Anez
2013. október 18., péntek 19.30
A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő
Jegyár: 1500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), vagy személyesen az A38 Hajón.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Részletes program, bőséges információk, interjúk, fotók, galériák, belehallgatás, fórum és jegyvásárlás a www.a38.hu oldalon. A koncertre jegy vásárolható bankkártyával az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Kapunyitás a programok meghirdetett kezdése előtt egy órával. A hajó zárt tereiben tilos a dohányzás, dohányzó vendégeink az A38 Hajó fűtött orrteraszán gyújthatnak rá.

A38 Hajó - Jegyvásárlás:
http://www.a38.hu/hu/program/karin-park-s-anez-hu

http://www.karinpark.com/
https://www.facebook.com/karinpark

http://www.anez.hu/

- 2013-10-21 (15:47)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat