Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Shantel & Bucovina Club Orkestar - A38 (2013.12.16.) \

Shantel & Bucovina Club Orkestar - A38 (2013.12.16.)Az európai klubokat pár éve meghódító Balkán-hullám legjelentősebb képviselője, a német, de bukovinai ősökkel büszkélkedő Shantel utoljára tavaly decemberben lépett fel az A38 Hajón, őrjöngő telt ház előtt. Elektronikával megtámogatott balkáni muzsika, jó adag elektroszvinggel, tánc végkimerülésig! A koncertre a közelgő karácsony alkalmából vacsorajegy is váltható, aminek ára magában foglalja a koncertet, illetve az azt megelőző, különleges hangulatú, alkalomhoz illő menüvacsorát az A38 Hajó panorámaéttermében. A menü: Kevert saláta grillezett kecskesajttal és Roston sült csirkemell erdei gombás rizottóval.

A frankfurti születésű Stefan Hantel jó pár évig tolta a techno szekerét Németországban, és hosszú ideig az égvilágon semmi sem emelte ki a szcéna középmezőnyéből. Készített pár tisztesen összerakott, átlagos, technót-funkot-soult-bossa-novát elegyítő lemezt, hétvégenként lenyomta tisztesen összerakott, átlagos szettjeit, és ez valószínűleg így ment volna a jól megérdemelt nyugdíjig, ha...

...ha - talán bukovinai, Cernoviciből származó ősei jóvoltából - észre nem veszi, hogy a négynegyedekbe belefásult fiatalokra milyen elemi hatást gyakorol egy-két ellenpontos ritmusú, rezesbandával megtámogatott balkáni muzsika. Shantel érdeklődése egyre inkább a Fanfare Ciocarlia-, Boban Markovic- és Kocani Orkestar-féle zenék felé fordult, és ezeket játszva, ötvözve némi elektronikával, megbolondítva dubbal, house-zal, hamarosan Frankfurt egyik kultikus klubestjét, a Bucovina Clubot tudhatta magáénak. A DJ köré lassan élő zenekar került, az eddig megjelent két Bucovina Club-válogatás pedig felvonultatta a műfaj legnagyobbjait, és messzire vitte a kultikus frankfurti klub hírét. És nem csak a klubokban, hiszen Shantel fellépett a Montreux Jazz Festivalon vagy a patinás North Sea-n is, ahol az egyébként decens közönség székeit félredobálva vetette bele magát a Bucovina Club klasszikus tornagyakorlatába: a páros lábbal DJ-pult felett átugrásba.

A Bucovina Club maga a balkáni őrület. Eszetlen tempójú ritmusok, szerb, bolgár, román, roma és török muzsikák némi elektronikával, programozott alapokkal megtámogatva, bővérű menyecskék, ugrálás a DJ-pult tetején, a nekivadult közönség talán még bankjegyeket is dugdos a mixerbe... Shantelnek óriási szerepe van abban, hogy a balkáni zene meghódította a klubokat, de az Outkast és a Basement Jaxx hangmintái, a Gogol Bordello jóvoltából a stadionokat és a Borat révén a mozikat is. Ez utóbbihoz kapcsolódik, hogy Shantel állította össze a Fallal szemben rendezője, Fatih Akin Oscar-díjra nominált filmjének, az Auf der andern Seitének zenéjét.

A legutóbbi Shantel-nagylemez, a sokatmondó című Anarchy & Romance az év első felében jelent meg. Új lemez, új számok, köztük a vad tempójú elektroszving-darab, a Kiez Is Alright. Táncos, vigadós Balkán-parti, laza jazzy beütéssel: ez Shantel és az ő Bukovina Clubja!

www.bucovina.de
www.myspace.com/shantelbucovinacluborkestar

Shantel & Bucovina Club Orkestar (D)
The Kiez Is Alright Tour 2013 – Lemez- és mobilapp-bemutató koncert
2013. december 16., hétfő 20h
A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő

Koncertterem
Belépő: 3500 Ft, elővételben: 3000 Ft. Koncert+vacsorajegy, csak elővételben: 6000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.
A38 - Jegyvásárlás
http://www.a38.hu/hu/program/shantel-bucovina-club-orkestar-de

Szapy - 2013-11-29 (20:08)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat