Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Suicide Silence (US), Thy Art Is Murder (AU), Fit For An Autopsy (US) - Deathcore ünnep Budapesten (2014.12.01.) \

 Suicide Silence (US), Thy Art Is Murder (AU), Fit For An Autopsy (US) - Deathcore ünnep Budapesten (2014.12.01.)December 1. a deathcore nagy ünnepe lesz: a Budapesten pár éve elsöprő koncertet adó, karizmatikus frontemberének tavalyelőtti halálát nem egykönnyen kiheverő Suicide Silence nagyszabású európai turnén mutatja be júliusban megjelenő új nagylemezét. Új énekes, régi erő: a You Can't Stop Me a legsúlyosabb SS-hagyományokat követi, és nem kétséges, hogy a két előzenekarral kiegészülő koncert egyszerre lesz méltó tisztelgés Mitch Lucker emléke előtt, és egy ismét magára találó együttes kimeríthetetlen energiáinak bizonyítéka.

Suicide Silence (US)
Ha egyetlen szóban akarnánk összefoglalni a Suicide Silence pályáját, azt mondanánk: „üstökösszerű”, és ebben az esetben ez igazán nem lenne üres újságírói túlzás. Ahogy a zenekar néhány tagcsere után berobbant a deathcore-t, de tágabban az egész extrém metált újraértelmező-felforgató The Cleansinggel, az párját ritkítja. A könyörtelen és kompromisszummentes album, az arról hörgő-üvöltő death-math-black metal mindenki teljes megrökönyödésére a Billboard 100-ban nyitott, és a siker csúcsaira katapultálta a Suicide Silence-t, meg a lemezt kiadó Century Mediát. Addig a deathcore kevesek szűk körű ügye volt – az SS bebizonyította, hogy a legextrémebb műfajok képviselői is betörhetnek a mainstreambe, anélkül hogy eladnák magukat vagy hiteltelenné válnának.

És a Suicide Silence még ennél is magasabbra tudta tenni a lécet: a harmadik albumról a You Only Live Once, nem kis részt a hozzá készült zseniális klipnek köszönhetően harmincötmilliós nézettséget szedett össze a YouTube-on – extrém metálban addig ilyesmi elképzelhetetlen volt.

2012 októberében aztán brutális körülmények között szakadt meg a sikersorozat: Lucker motorbalesetet szenvedett, és néhány nap múlva belehalt sérüléseibe. Sokak számára a Suicide Silence egyet jelentett a frontemberrel, és a zenekarnak is közel egy évébe telt, amíg úgy-ahogy kiheverte halálát. Közben 2012 decemberében megtartotta a metáltörténelem egyik legszomorúbb koncertjét, a nagyon kifejező A vég a kezdet címmel. Ezen jó pár deathcore énekes adta elő a Suicide Silence számait, köztük az All Shall Parish frontembere, Hernan 'Eddie' Hermida. Egy évvel később pedig bejelentették, hogy a zenekar kiadja az emlékkoncertet DVD-n, ezzel mintegy lezárva a Lucker-korszakot, és új anyag írásába kezd, az új frontember pedig nem más lesz, mint Hermida.

Így érkeztünk el a mai naphoz: az extrém metál történetének talán negnagyobb várakozással övezett lemeze, a Suicide Silence visszatérő albuma július 11-én jelenik meg a Nuclear Blastnél. Az együttes pedig, immár Hermidával, nagyszabású turnéra indul, ami december 1-jén érkezik Budapestre, az A38 Hajóra.

Thy Art Is Murder (AU)
Az egyik előzenekar, a Thy Art Is Murder 2006-ban alakult Sydneyben, és az ausztrál deathcore színtér egyik legelismertebb formációja. Nem véletlen, hogy legutóbbi, 2012-es albumát már a metál egyik legnagyobb és legelismertebb kiadója, a Nuclear Blast jelentette meg. Ennek köszönhetően persze jó nagyot ugrott a technikás deathcore-együttes népszerűsége, sokan már előre sopánkodtak, hogy az európai turné elkerüli Budapestet – nos, bár a nyári turnén valóban nem jön a zenekar, a Suicide Silence előtt élőben lehet megvizsgálni, hogyan is pörgetik a déli féltekén a blastbeateket.

FIT FOR AN Autopsy (US)
Három éve debütált nagylemezen a Nate Johnson (lásd még Through The Eyes Of The Dead és/vagy Premonitions of War) által vezetett FFAA, méghozzá igen impozánsan. Ha valaki esetleg lemaradt róla, három szóban így lehetne az anyagot jellemezni: letépi az arcod. Azóta a ritmusszekció leváltásra került, és az új fiúknak (Shane Slade basszer és Josean Orta dobos) nem kis dolgot kellett véghezvinni, ha az volt a céljuk hogy az elődök által diktált gyilkos tempót megtartsák, ne adj isten, fokozzák, ami viszont, természetesen sikerült így az FFAA másdik lemezésvel is bebizpnyította, amelyen a kíméletlenség mellett a kiállísások, tempóváltások, és mérhetetlen erejű és brutalitású szövegek is méltán bizonyították, hogy bizony ez napjaink legbrutálisabb deathcore zenekara.

Suicide Silence (US), Thy Art Is Murder (AU), Fit For An Autpsy (US)
2014. december 1. 20:30 A38 Hajó

Jegyár: 4500 Ft, elővételben: 3900 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.

https://www.facebook.com/events/1437245629884781/
http://www.a38.hu/hu/program/suicide-silence-us-fit-for-an-autopsy-us

Szapy - 2014-08-27 (14:18)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat