Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Summer Folkmetal Night - Zúzda Rock Kert (02013.06.07.) \

Summer Folkmetal Night - Zúzda Rock Kert (02013.06.07.)Kultúránként, vallásonként különböző neveken ismert a nyári napforduló (így pl. az litha, midsommar, Szent Iván éj, Ukko, Keresztelő Szent János napja), melyet mindössze két héttel megelőzően gyűlnek egybe az északi, a kelta világ, a viking legendák kedvelői, a folk metal rajongóival karöltve. A nyárköszöntő eseményen a kelta népzenei alapokat barokk és reneszánsz hatásokkal színesítő Elanor, a skandináv területek közkedvelt zenekarainak muzsikáját tolmácsoló, saját szerzeményekkel is remekelő Kylfingar, valamint az egyik legismertebb finn pagan/black metal csapat, a Finntroll magyar hangja (Huntroll) gondoskodik a felszabadult hangulatot kiváltó, táncra perdítő zenei aláfestésről. A koncertek sorát pedig az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, dallamos death metalt folk és szimfonikus elemekkel variáló tatai Ankh teszi teljessé!

Június 7. (péntek) – Summer Folkmetal Night
Fellépők: Ankh, Elanor, Huntroll (Finntroll tribute), Kylfingar
Belépő: 990Ft
Kezdés: 20.00

https://www.facebook.com/events/278570822278602/

Ankh
A kezdeti döngölős, hörgős melodeath metalt progresszív elemekkel tarkító zenekarban a felállás alakulásával jelentek meg folk és szimfonikus elemek, hangszerek, valamint a tiszta (női) ének. A 2008-ban alakult csapat tagcseréinek nagyjából egy éven át tartó sorát a zenekari munka komolyodása is megkívánta, ellenben az eredmény önmagáért beszél. A Nail Records vette gondozásába a szerzői kiadásban megjelent első, ’Tükörterem’ címet viselő kislemezüket, majd a komolyabb szereplések sora: bemutatkozás a 2012-es Rockmaraton közönségének. Illetve jelentősebb fővárosi szerepléseik közt szerepel a Samhain Fest 2012 és a 2013-as Folk Farsang, melyeken olyan zenekarok előtt állhattak színpadra, mint pl. az Arkona, Korpiklaani, Metsatöll, Darkest Era, SSOGE, Dalriada, Virrasztók. Nem utolsó sorban a már világszerte rajongókat gyűjtő Niburta társaságában is egyre gyakrabban látni-hallani a főleg tatai származású társaságot.
https://www.facebook.com/AnkhTata

Elanor
A kezdeti nehézségeket és tagcseréket túlélő Elanor úgy tűnik, megtalálta számítását. A jelenlegi felállásban egyre aktívabb epikus folk metalt képviselő banda egyre gyakrabban bizonyítja rátermettségét a színpadokon, illetve helyét a hazai zenei életben. Munkásságuk fő alapját a magyar és kelta népzene képezi, reneszánsz és barokk behatással. Fő példaképeik közt olyan bandák szerepelnek, mint pl. Blackmore’s Night, Eluveitie, Ensifreum, Kalmah, Moonsorrow és a Suidakra.
https://www.facebook.com/pages/Elanor/202391079805937
http://www.myspace.com/elanortheband

Huntroll (Finntroll tribute)
Az elsősorban svéd dalszövegekkel bíró, témavilágát az északi/viking mondavilágból merítő pagan/folk/black metal zenekar a világ számos pontján nagy népszerűségre tett szert 1997-es alakulása óta, ennek talán legfontosabb mérföldköve a 2001-ben megjelent ’Jaktens Tid’ címet viselő második nagylemeze. Bár az eredeti énekes, Jämsen hangszálproblémái miatt vissza kellett vonuljon, majd az egyik alapító gitáros, Teemu Raimoranta 2003-ban bekövetkezett halála is igen rosszul érintette a csapatot, végül a folytatás mellett döntöttek a tagok. Az évek során némileg változott felállással is töretlen népszerűségű társaság hazánk klubkoncertjein és fesztiváljain is gyakori és kedvelt vendég. A zenéjük iránt mutakozó igény keltette életre a Finntroll magyar hangját, avagy a dalokat élő hangszerelésben gyakrabban elérhetővé tevő budapesti illetőségű Huntroll.
https://www.facebook.com/pages/Huntroll/178906145590810

Kylfingar
Bár a magyaroknak nem sok köze van a vikingekhez, mégis igen népszerű a témakör, legyen szó akár hagyományőrzésről, akár zenéről. A skandináv országok kitermeltek már jó néhány csapatot, melyek világszerte sikeresek, kis hazánkban viszont sokáig csak a rajongás volt jelen. Ezt a hiányt igyekszik pótolni a Kylfingar, s első körben feldolgozásokkal hozza el sokak kedvenc dalait, miközben saját szerzeményeiken is aktívan dolgozik a csapat. S hogy pontosan mely vonalról is van szó? Néhány nevet érdemes megemlíteni, hogy láthatóvá váljon a terv: Amon Amarth, Ensiferum, Equilibrium, Finntroll, Korpiklaani, Wintersun….
http://www.facebook.com/pages/Kylfingar/415066921862223

http://www.zuzdarockkert.hu
http://www.facebook.com/ZuzdaRockkert

A változás jogát fenntartjuk!

Szapy - 2013-05-29 (11:50)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat