Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Tudósok, Ricsárdgír - A38 (2013.11.06.) \

Tudósok, Ricsárdgír - A38 (2013.11.06.)A nagy belga tudós, a szaxofon feltalálója, Adolphe Sax előtt tiszteleg ez az este a mester születésének 199. évfordulóján. A magyar underground nagy klasszikusai, a Tudósok ad ebből az alkalomból nagyszabású alkalmi koncertet, amelyen számos régi számuk is hallható lesz, míg a kitűnő fiatal szentendrei Ricsárdgír zenekar multimédia koncerttel, videókkal , vj-kkel, és különleges feldolgozásokkal tiszteleg az egyik legizgalmasabb, legkedveltebb, s a diktatúrákban sokszor betiltott hangszer, a szaxofon feltalálója előtt. A koncert különleges vendége a bécsi Walter Hollinetz virtuóz multi-instrumentalista, aki a szaxofon számos változatán, így tenoron, szopránon és másokon fog játszani majd az est fénypontjaként. Az estre a belépés szaxofonnal ingyenes, s aki így érkezik, az regisztráljon a tudosok@gmail.com címen, s fellép majd a koncert nagyszabású záróeseményében, a szaxofon-orkán megvalósításában.

A Tudósok napjaink legkedvesebb szuper-gruppja: a mikrofonnál az író-festő zenekar-alapító drMáriás énekel és fúj, jobbján Tövisházi Ambrus, a Péterfy Bori and Love Band vezetője játszik billentyűs hangszereken, balján a Brains basszusgitárosa, Endrei Dávid nyomja a szédítő futamokat, míg a doboknál Jeli Gergely, a Duna-kanyar legjobb dobosa zúzza a bőröket. A Tudósok olyan stílusteremtő zenekar, amely a megszokott zenei irányzatokat kikerülve, közhelyeit kiforgatva egy vérbeli kelet-európai kritikus, szórakoztató és katarzis-produktív zenei nyelvet alakított ki, amely egyszerre jazz és underground, funk és punk, világzene és avantgárd. Vidáman tragikus dalszövegeik és semmihez sem hasonlítható sodró zenéjük napról-napra egyre több bölcs és naiv rajongót nyer az ember felszabadítása és az értelmes túlélés ügyének. A Tudósoknak Budapest mellett Londonban, Moszkvában és Ljubljanában is kiadták egy-egy lemezét, emellett számos nemzetközi turnéjukon felléptek olyan patinás klubokban, mint a New York-i Knitting Factory, az amszterdami Paradiso, a moszkvai Dom, a berlini Supamolly, a londoni Bull’n’Gate, a párizsi Instants Chavirés, a ljubljanai Cankarjev Dom és még sok más. A Tudósok története a Nem élhetek Milosevic nélkül c. kötetben olvasható.

Felállás
drMáriás: ének, alt szaxofon, trombita
Tövisházi Ambrus: billentyűs hangszerek
Endrei Dávid: basszusgitár
Jeli Gergely: dob

Honlap: www.tudosok.com
Facebook:https://www.facebook.com/tudosok

A szentendrei Ricsárgír zenekar új, üde és harsány színfoltja a magyar zenei életnek, amely tudatosan vállalja fel azt a tradíciót, s büszkén folytatja, amelyet leginkább a Bizottság együttes tevékenysége fémjelez. Könnyed, mégis mély szövegek, eklektikus, mégis jól kitervelt hozzáállás, friss, maró, szerelmes és mindig üde szövegek és táncos dalok, s végig minden szinten őrült kreativitás, amely a szórólapoktól a színpadképig minden kifejezőeszközükben megnyilvánul. Helyes lányok, megzabolázhatatlan srácok, káosz és rend, ihlet és kísérlet, ezek jellemzik a különösen a fiatalok körében már igen komoly népszerűségnek örvendő Ricsárdgír zenekart.
Felállás:
Mártondani - ének, gitár
Paál Laci - szintetizátor
Zsirai Andris - basszus
Németh Bali - dob

Facebook:https://www.facebook.com/ricsardgir

Walter Hollinetz bécsi szaxofonistát a kilencvenes évek elején ismerte meg a budapesti közönség, amikor számos jazz-koncerten, underground fellépésen, kiállítás-megnyitón lépett fel nagy sikerrel. A klasszikus és jazz képzésű, valamint éveken át Kínában a tradicionális zenét tanulmányozó zenész egykor a Tudósok tagja volt. Most, majd húsz évvel később visszatér, hogy Adolphe Sax előtt tisztelegve a budapesti közönséget elkápráztassa.

Koncert Adolphe Sax születésnapjára
Tudósok
Ricsárdgír
Walter Hollinetz (A)
2013. november 6., szerda 20h
A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő
Jegyár: 1000 Ft, elővételben: 1000 Ft. Koncert+vacsorajegy, csak elővételben: 3000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), vagy személyesen az A38 Hajón.

http://www.a38.hu/hu/program/tudosok-ricsardgir-hu

A38 Hajó - Jegyvásárlás
http://www.a38.hu/hu/program/les-hurlement-d-leo-fi-psycho-mutants-hu

Szapy - 2013-10-30 (21:45)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat