Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Unknown Mortal Orchestra (NZL/USA) - A38 (2013.11.18.) \

Unknown Mortal Orchestra (NZL/USA) - A38 (2013.11.18.)Az utóbbi évek egyik nagy blogger-megmondókedvence, a cipőbámulós pszichedéliát a csörömpölős lo-fi blues-rockkal egyedi módon elegyítő amerikai-új-zélandi trió, az Unknown Mortal Orchestra idén februárban jelentette meg második nagylemezét. A lemezt bemutató európai turnét éppen a napokban egy időre megszakító, ám novemberben újrakezdő zenekar november 18-án érkezik Budapestre, az A38 Hajóra. Az Unknown Mortal Orchestra manapság már-már szokványosnak mondható internetes sikersztorija 2010 elején kezdődött, amikor az új-zélandi noise pop csapat, a Mint Chicks kisebb botrányok után feloszlott, és a gitáros Ruban Nielson összeállt két portlandi haverjával. A még név nélküli zenekar Bandcamp-oldalára feltöltött befelé űrhajózós, Nielson fejhangú vokáljával megerősített, csattogós-recsegős pszicho-pop számokat a lo-fi őrület csúcspontján hamar felkapták a zenei blogok, és a nagy népszerűség végül is arra ösztönözte a három zenészt, hogy komolyan vegye magát, mindenekelőtt nevet adjon az együttesnek, és nekiálljon lemezt írni.

Ami hamarosan el is készült, és az egyik legmenőbb indie kiadónál, a Fat Possumnál jelent meg. A kritika pedig, a vájtfülű közönséggel együtt az egekbe menesztette az Unknown Mortal Orchestrát, kiemelve, hogy a szokásos lo-fi slágereknél jóval mélyebb, melankolikusabb és sokrétűbb anyagról van szó. Helyenként egészen popos, de barkács-jellegüket mindvégig megtartó számok, a csilingelős, recsegős-ropogós lo-fi megoldásoknál jóval árnyaltabb és szofisztikáltabb hangszerelések, Nielson egyedi orgánuma és az egész lemezt mélyen átitató szomorkás pszichedélia emelte ki a lemezt a nagy indie-átlagból, olyannyira, hogy az együttes agyonnyerte magát az új-zélandi mainstream zenei díjkiosztókon is.

Az idén februárban megjelent második Unknown Mortal Orchestra-album a zenekartól megszokott puritanizmussal csak a „//” címet viseli. A helyzet annyiban változott, hogy a lemez stílusában jóval színesebb lett az előzőnél, és az UMO már komoly, néhol kifejezetten felkavaró videóklipekkel is megtámogatta a slágergyanús szerzeményeket. Nyilvánvaló, hogy az egykori névtelen hobbizenekar három év alatt komoly és egyedi hangú produkcióvá érett, amihez kitűnően illik egy A38-as klubkoncert hangulata.

A zenekar tagjai
Ruban Nielson: ének, gitár
Jake Portrait: basszusgitár
Riley Geare: dob

Hivatalos honlap: http://unknownmortalorchestra.com/
Facebook: https://www.facebook.com/unknownmortalorchestra
YouTube: http://www.youtube.com/user/UMOVEVO

Unknown Mortal Orchestra (NZL/USA)
2013. november 18., hétfő 20h
A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő

Koncertterem
Belépő: 3000 Ft, elővételben: 2500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.
A38 – Jegyvásárlás: http://www.a38.hu/hu/program/unknown-mortal-orchestra-us-nz

Szapy - 2013-11-13 (12:00)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat